Kasapoğlu: 2 kişi daha sorguya alındı!

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF binasına yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

GİRİŞ 02.09.2022 16:07 GÜNCELLEME 02.09.2022 16:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun toplantısı sırasında yaşanan silahlı saldırı sebebiyle, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

TFF'nin Riva'daki tesislerinde gerçekleşen ziyarette basın mensuplarına açıklamada bulunan Kasapoğlu, saldırıya ilişkin 2 kişinin yakalandığını ve onlarla ilişkisi tespit edilen 2 kişinin daha sorgulamaya alındığını belirtti.

Söz konusu saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Başta Sayın Başkanımız Mehmet Büyükekşi'ye, yönetim kurulumuza, TFF'nin kıymetli çalışanlarına ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük tesellimiz, kimsenin zarar görmemesi. Rabbim bütün kötülüklerden hepimizi muhafaza etsin." ifadelerini kullandı.

Saldırıdaki 2 kişinin dün akşam yakalandığını hatırlatan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Konu ilk andan itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dahliyle İçişleri Bakanı'mız ve emniyet güçlerimizce tespit ediliyor ve inceleniyor. İki saldırgan da dün akşam yakalandılar, sorguları devam ediyor. Az önce İçişleri Bakanı'mızla konuştuk. Hem silahların alındığını hem sorguların devam ettiğini iletti. İki saldırgana ilaveten, onlarla ilişkisi tespit edilen 2 kişinin daha sorgulamaya alındığını ifade etti. Herkes müsterih olsun. Konu tüm detayları incelenerek en kısa zamanda açıklığa kavuşturulacak. İnşallah bir daha böyle menfur konuların yaşanmaması adına tüm çalışma el birliğiyle ortaya konacak. Tekrar geçmiş olsun. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

Büyükekşi: "Bu menfur saldırıyı kınıyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bakan Kasapoğlu'na ziyareti için teşekkür etti.

Yaşanan saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Büyükekşi, şunları aktardı:

"Sayın Bakan'ımız geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Dünden itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere, bakanlarımız, telefonla arayanlar, buraya gelenler... Şimdi de Sayın Bakanımız Kasapoğlu buraya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu menfur saldırıyı kınıyoruz. TFF'nin çalışmaları hız kesmeden, kararlılıkla, doğru bildiğimiz, inandığımız şeyleri yaparak yönetim kuruluyla en güzel şekilde devam edecek. Türk futbol kamuoyunun bu saldırıyı da dikkate alarak özellikle holiganizmden uzaklaşıp fair-play çerçevesinde davranmasını rica ediyorum."

Saldırıda kullanılan silah sazlık ve derede arandı

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki merkez binasına düzenlenen saldırıda kullanılan silah sazlık alan ve derede arandı.

Alınan bilgiye göre, merkez binaya karşı 11 atışın yapıldığı değerlendirilen, 5'inin isabet ettiği olay sonrası yakalanan şüpheliler C.U. ve O.G'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ndeki ifade işlemleri sürüyor.

Emniyet güçleri tarafından olay yerindeki inceleme çalışmaları da devam ediyor.

Deniz Liman Şube Müdürlüğüne bağlı sualtı arama ve kurtarma ekipleri, Riva'daki Çayağzı Deresi ve sazlık alanda saldırıda kullanılan silahın bulunması için arama gerçekleştirdi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • 1907 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam edin. Evet fb ye saldırı. Olmuştu. Onlar yakalandımı. ???????
    Cevapla
  • Savci 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iste basta beşiktaş, yardim ve yataklık boumunde de fenerbahcenin olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
  • Mehdix 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsam aynı şekilde Fenerbahçe de bir silahlı saldırıyla uğramıştı. Ne oldu acaba?
    Cevapla
  • Gökhann 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçenin suikast girişiminin faillerini ne zaman bulacaksınız ??
    Cevapla
  • Mustafa 42 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe ye sıkılan kurşunlar hâlâ faili meçhul..nasıl oluyorda suçlular hala bulunamadı.
    Cevapla
  • 1907 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen niye yakalanmadı. Hani neden yakalanmadı. ???????????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle