TFF'nin Riva'daki binasına silahlı saldırı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu.

GİRİŞ 01.09.2022 21:46 GÜNCELLEME 01.09.2022 21:46
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırının TFF'nin yönetim kurulu toplantısı sırasında gerçekleştiği öğrenildi. Olayla ilgili kamera kayıtlarının incelendiği aktarıldı.

TFF Yönetim Kurulu'nun toplantısının yapıldığı saatlerde Riva Tesisleri'nin hemen yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açıldı. Toplantının yapılacağı ve başkanlık katının bulunduğu bölümü hedef alan saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenilirken binaya 5 kurşun isabet ettiği bildirildi. Olay intikal eden güvenlik güçleri Riva'daki bütün kameraları incelemeye alırken saldırganların bir araçla olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.

TFF binasına yapılan planları saldırıda başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına gerçekleştiği kaydedildi. Kurşunlardan bir tanesinin Hamit Altıntop'un kafasının üstünden geçtiği öğrenildi.

Hamit Altıntop: "Verilmiş sadakamız varmış"

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop saldırının ardından Milliyet'e açıklamalarda bulundu. Hamit Altıntop silahlı saldırıyla ilgili, "Silah seslerini duyar duymaz kendimizi yere attık. Yönetim kurulundaki arkadaşlar benim yaralandığımı düşünmüşler. Verilmiş sadakamız varmış, failler umarım en kısa zamanda bulunur" dedi.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TFF'ye düzenlenen saldırı sonrası soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ali Yerlikaya, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki yönetim binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu saldırganların yakalandığını açıkladı

Akşam saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF’nin Riva tesislerine geldi. Helikopterle tesise gelen Bakan Soylu'nun, bina içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulunduğu, görevlilerden bilgi aldığı belirtildi. Ardından saldırganların yakalandığını ifade eden bir açıklamada bulunan Soylu, "Emniyet Müdürümüz ve Valimize teşekkür ediyorum, zanlılar kısa sürede yakalandılar. C. U. ve O. G. emniyet güçlerimizin dikkatli çalışması sonrasında alındı. İkisi de milletimiz beni bağışlasın ama zil zurna sarhoşlar." dedi.

Kulüpler Birliği ve kulüplerden yapılan silahlı saldırıya kınama

Kulüpler Birliği Vakfı ve Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Kulüpler Birliği Vakfının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki tesislerine gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, TFF'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Faillerinin bir an önce bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe, internet sitesinde, "Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'da bulunan binasına silahlı saldırıda bulunulduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Yapılan bu saldırıyı kınıyor; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm futbol camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Güvenlik güçlerimizin, endişe verici vahim olayın takipçisi olarak sorumluları en kısa sürede adaletin önüne çıkaracaklarına olan inancımızın tam olduğunu vurguluyoruz." mesajına yer verdi.

Galatasaray da "Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, başta TFF olmak üzere tüm futbol camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." paylaşımında bulundu.

Beşiktaş, "Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, Türkiye Futbol Federasyonu yönetici ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Trabzonspor da sosyal medya hesabında, "Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, TFF ailesi ve tüm futbol paydaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini paylaştı.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, "Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, TFF'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." paylaşımında bulundu.

Süper Lig ve 1. Lig'de yer alan diğer kulüpler de paylaştıkları mesajlarla saldırıyı kınadı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Güya da sarhomuşlar. İsabetli kurşun sık, arabaya bin kaç sonra da sarhoş öle mi? :)
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle geçmiş olsun.. Fenerbahçe otobüsü kurşunlanıp şoförü yaralandığında taştır diyen devletimin yetkilileri gün gelir adalet size de lazım olur tabi ki sizlerden bir Hz Ömer adaleti beklemek haksızlık olur ama sümenaltına süpürerek de adaletle hüküm olunmaz .
    Cevapla
  • TarıK 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz fanatik ruhla maç,forma vs.harcamaları yaparsınız.Para havuzda birikir.Nemalanan çok olur.Paranın döndüğü yerde çirkeflik eksik olmaz.Bunları aklınızı erdirmez.Haĺâ sistemi sırtlanırsınız.Yazık gerçekten
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzmanlar dünya merkezi güzel ülkem,yine çözmüş vatandaş bütün olayı,çekilebilirsiniz..
    Cevapla
  • vay be 1 yıl önce Şikayet Et
    Fb otobüsünü kurşunlayanları anında buldular ya bunuda bulurlar vay benim güzel memleketim
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bulmuşlar bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle