TFF'den tarihi karar! Hakem kararları TV'ye taşınıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni dönemde hakem kararlarının televizyonda değerlendireleceğini açıkladı.

TFF'den tarihi karar! Hakem kararları TV'ye taşınıyor
TFF'den tarihi karar! Hakem kararları TV'ye taşınıyor
GİRİŞ 18.08.2022 14:49 GÜNCELLEME 18.08.2022 23:16
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Merkez Hakem Kurulu Ağustos Ayı Eğitim Semineri, TFF MHK Danışmanı Hugh Dallas’ın katılımıyla Riva’da gerçekleştirildi.

Seminerde söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamaları konusunda açıklama yaptı.

"Yasin Kol'u istemiyoruz" diyen Beşiktaş'a cevap: "Atamaları bilgisayar yapıyor"

TFF Başkanı Büyükekşi, kulüp yöneticilerinden ve futbolculardan destek istedi. Büyükekşi, "O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum sözlerinin karşılığı bizde yok. Bunu herkes böyle bilsin" diyerek Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye yanıt verdi.

Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

"Hakem atamalarını algoritma yapıyor. "O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum" sözlerinin karşılığı bizde yok. Bunu herkes böyle bilsin. Daha fazla maç oynandıkça elimizde daha fazla veri olacak. Henüz 2. haftadayız. Bu güzel sisteme inanmanızı ve güvenmenizi istiyoruz. Sabır ve anlayış rica ediyorum arkadaşlar.

"Kararlar TV'de değerlendirilecek"

Süper Lig'in 4. haftasından itibaren MHK Başkanvekili ve MHK Hakem Danışmanı, her hafta salı günü yayıncı kuruluşla belirlenen bir saatte haftanın hakem performanslarını görüntülü olarak değerlendirecekler. Yanlışsa yanlış diyeceğiz."

Yasin Kol'a neden bu hafta görev verilmedi?

"Biz kesinlikle, 'bu hakemi istemiyoruz' söylemlerine karşıyız. O zaman lig oynanmaz. Yasin Kol bu hafta atanmadı ama geçen hafta maç yöneten hiçbir hakem de atanmadı. Yani bir kulüple ilgili bir karar asla olmaz."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 67
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi şuradan nerede 28 şampiyonluk kafalarına göre bir şey uydurmuşlar bir sen önce UEFA kupasını al
    Cevapla
  • RECEP ALTIN 1 yıl önce Şikayet Et
    bencede en iyi yabancı hakem. 4-5 yabancı hakem ile bütün sorunlar çözülür. o hakemleride kurayla vereceksin. bak gör 2 hafza sonra kimse hakem konuşmaz. bizim türk hakemlerin kafasında düdük çalmadan bin bir kurt dolaşıyor kafasında. her türlü senaryo geçirince karar veriyor...
    Cevapla
  • Ender 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes çıkıp hakemler hakkında böyle ahkam keserse hakemlerin kafasında binbir türlü senaryo dolaşır tabiki. Büyükekşiyi kutluyorum konuşanın ağzına çakacaksın böyle
    Cevapla
  • Yasin Avcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce Fenerbahçe nin 28. Şampiyonluk başvurusu cevapla, topu taca atma
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Artik güvenme vakti. Komplo teorilerini bir kenara birakalim artik hepimiz inanmaya baslayim. Olusan güven ligimizi her türlü yukarlara tasiyacaktir.
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakem ilk sarisi hataymiş bu tartişilmasin bile 1. Hafta gs penaltisi verilmedi... olmayan bir penalti aleyhine verildi
    Cevapla
  • RECEP ALTIN 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ne zırvalıyon??? 2 maçta 2 kırmızı 10 tane sarı kart...sizin bütün sezonda yediğiniz kartları 2 haftada yedik. önce yapılanı gör sonra yorum yap kedicik. adanan hocaya gönderirim bak seni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle