TFF'den şiddet ve kötü tezahüratı bitirecek çözüm!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni sezonda kadınları statlara çekerek şiddet ve kötü tezahüratı bitirmek istiyor

TFF'den şiddet ve kötü tezahüratı bitirecek çözüm!
TFF'den şiddet ve kötü tezahüratı bitirecek çözüm!
GİRİŞ 01.07.2022 23:20 GÜNCELLEME 01.07.2022 23:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni sezonda düzenleyecekleri konserlerle gençler, kadınlar ve çocukları statlara çekeceklerini söyledi.

Başkan Büyükekşi, Türkiye'nin tüm şehirlerinden gençlerin kültür, sanat, spor, seyahat faaliyetlerine erişiminde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Ne Sever" platformunun tanıtım toplantısında konuştu.

"Sporun fair-play olduğunu göstermek istiyoruz"

Son dönemde statlarda fair-play'in tercih edilmediğini dile getiren Büyükekşi, "2022-2023 sezonunda gençlerimizi, kadınlarımızı, kızlarımızı, çocuklarımızı futbol sahalarına davet edeceğiz. Bunun için de maçlardan önce federasyonumuz özellikle önemli sanatçılarla konserler düzenleyecek. Böylece sporun dostluk, barış, kardeşlik ve fair-play olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz." diye konuştu.

"Bu sezon çok farklı olacak"

Mehmet Büyükekşi, 2023'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin ve TFF'nin 100. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "99 yılda TFF'de hiç kadın yönetim kurulu üyesi olmamış. Şimdi 2 kadın yöneticimiz var. Kadının olduğu yerde her zaman dostluk, saygı ve sevgi var. Statlarımıza ne kadar çok kadın seyirci ve anne getirebilirsek, şiddet ve kötü tezahüratı o kadar önleriz. İnşallah bu sezon çok farklı olacak." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, gecenin sunucusu Ufuk Özkan'ın hangi takımı tuttuğunu sorması üzerine, "İki yıl başkanlığını yaptığım Gaziantepspor." yanıtını verdi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Voleybol maçlarını takip edenler bilir.Voleybol maçlarında küfür ederlerse taraftarlarlar dışarı çıkarılır.Futbolda da küfür eden tarafları stadın dışına çıkaramadığınız müddetçe sorunu pansuman tedbirleri ile çözemezsiniz.
    Cevapla
  • Seçmece 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamdaki mantığa bakın lütfen, o da tutmayınca bu sefer çocukları alacaklar sadece galiba.
    Cevapla
  • Ahmet genc 1 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette ahlak kalmamış başkanım ne yapsanız boş bence
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bak bu müthiş bi proje. Hiç unutmam 1992 yılı idi ilkdefa inönüye maça gideceğim avrupa kupası maçı maç saat 21:00'de başlayacak tabii biz acemi öğlende girdik stada. Ama hayalimi hep TVde izlerken duyduğumuz küfürleri edeceğiz gençlik yıllarımız yani. Derken maç saatine yakın stat dolmaya başladı oda ne yanımıza kızlı erkekli bir grup geldi. Dedim ki arkadaşa şu şansa bak hayatımızda bir kere stada maça geldik ondada yanımıza bayanlar geldi biz şimdi nasıl küfür edeceğiz falan inanın daha bunları demem bitmeden o kızlar öyle küfürler etmeye başladı ki biz onlardan utandığımız için küfür edemedik.
    Cevapla
  • ÜZKA 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene gittiğim maçta arkamdaki genç kızlar kadar kimse küfür etmiyordu, daha da maça gitmedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle