TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlık görevine Mehmet Büyükekşi seçildi.

GİRİŞ 16.06.2022 13:45 GÜNCELLEME 16.06.2022 15:26
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kuruluna tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi.

Mehmet Büyükekşi kimdir?Mehmet Büyükekşi kimdir?

Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşen genel kurulda, başkanlık seçimi için oy sayımı tamamlandı. Kullanılan 209 oyun 158'ini alan Büyükeşi, TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i geçersiz sayıldı.

Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

"Yalçın Orhan, Nükhet Küçükel Ezberci, Murat Aksu, Yusuf Günay, İdil Karademirlidağ Suher, Erman Kalkandelen, İbrahim Burkay, Alkın Kalkavan, Ramazan Üçdan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can."

Yeni başkan 1 yıllığına seçilecek

Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF koltuğunda oturacak. 2023 Haziran'ında 4 yıllık bir dönem için olağan genel kurul gerçekleştirilecek.

‘Felsefemiz biz olmak’

Açıklamalarda bulunan Mehmet Büyükekşi, “Tüm kulüplerimiz son derece önemli, hepsinin kendine has sorunları var. Problemlerin bir kısmı ekonomik problemler. Yeteri kadar doğru bir sistem uygulamadığımız için bazı kulüplerimiz aşağıdan oyuncu getiremiyor. Bu konuda da adımlar atılıyor. Özellikle yayın ihalesi, harcama limitleri ve yabancı kuralı konusunda birlikte hareket edeceğiz. Masada karşı karşıya gelirsek yol alamayız. Biz yan yana duracağız." dedi.

"Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun istifasını isteyeceğim"

"Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nu değiştiremiyorum ama seçilirsem teşekkür konuşmamda istifa etmelerini isteyeceğim. Hakem performansları konusunda yapay zeka kullanmak istiyoruz. Hiçbir şey algı operasyonu olmamalı. Hakem tartıştırmak yerine aldıkları puanları kamuoyuna açacağız. Ödül ve ceza sistemini değiştireceğiz."

"Yayıncı kuruluş beIN Sports olacak"

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ile gelecek sezon için de anlaşma sağlandığını duyurdu.

"Tüm kurulların istifasını talep ediyorum"

"Baskılara boyun eğmedik, biz doğrusunu yapmak için çalışacağız. Biz birlikte yürümeye kararlıyız. Türk futbolunu hak ettiği noktalara getireceğiz. Ben bundan sonraki dönemde de özelikle her zamankinden farklı yönetim kurulu listesi oluşturdum. Her bölgeye hitap eden yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte inşallah çok güzel işlerin altına imza atacağız. Ayrıca TFF bünyesinde görev yapmakta olan Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu (MHK), UCK ve Etik Kurulları gibi tüm kurulların istifasını talep ediyorum. Biz bu yola çıkarken bembeyaz bir sayfa açarak bu yolda ilerlemek istiyoruz."

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

TFF Başkanı adayı Mehmet Büyükekşi, 1961 yılında Gaziantep'te dünyaya gelmiştir. Gaziantep FK'nın kulüp başkanlığını yapan Mehmet Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmuştur. Büyükekşi daha sonra Marmara Üniversitesi'nde ve İngiltere'de İşletme ve İngilizce dil eğitimlerini tamamlamıştır. 

HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Gaziantep FK Başkanı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı
Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi
DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyesi
İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi
B20 Yürütme Kurulu Üyesi
Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da ilk 5 ligde hakem konuşulmaz yönetici konuşulmaz futbol konuşulur projeler konuşulur. TR de hakemler, trabzonsporun kayırılması, yayıncı kuruluş, başkanlar konuşulur. Futbolun konuşulduğunu göremiyorum
    Cevapla
  • Bozok 1 yıl önce Şikayet Et
    Paran çoksa hersey olabilirsin. Paran yoksa hayatı TV lerden izlersin.
    Cevapla
  • Hahahah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi adam e anlar yahu
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu'yu kaldıramayan başkanlar var seçilmeden tavur koyuyorlar nedir bu ön yargı yoksa kendilerini ulaşılmaz mı görüyor o kadar kulüp başkanı na saygısızlık yapıyorlar sizinde gazınız alınır beyler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok düzgün ve iyi bir yönetici,işleti radt gelsin, ömer şahin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle