Nihat Özdemir'i istifaya götüren o süreç! İlk kez konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan istifa eden Nihat Özdemir ilk kez konuştu. Yıpratıldığını söyleyen Özdemir, "Adeta yıldım. İnanın bu adamlarla asla uğraşılmaz" dedi.

Nihat Özdemir'i istifaya götüren o süreç! İlk kez konuştu
Nihat Özdemir'i istifaya götüren o süreç! İlk kez konuştu
GİRİŞ 05.04.2022 10:50 GÜNCELLEME 05.04.2022 17:58
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Yayın ihalesi için bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği toplantısında; Nihat Özdemir depremi yaşandı. Görev süresinin bitmesine 1 yıl kalan TFF Başkanı Nihat Özdemir, flaş bir kararla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Özdemir’in ayrılığının ardından görevi hazirandaki genel kurula kadar ikinci başkan Servet Yardımcı devraldı. Yönetim kurulu üyesi Mustafa Çağlar da TFF Başkan Vekilliği görevine getirildi.

KARARIN GEREKÇELERİNİ TEK TEK ANLATTI

Gündeme bomba gibi düşen istifa haberinin ardından kamuoyunda Nihat Özdemir’in neden böyle bir karar aldığına yönelik iddialar ortaya atıldı.

Posta Gazetesi yazarı Faik Gürses, açıklamaları dört gözle beklenen Nihat Özdemir’e ulaştı.



İşte Özdemir’in ağzından istifanın nedenleri:

UZUN SÜREDİR AKLIMDAYDI

“Bu anlık bir olay değildi. Uzun süredir kafamda şekillenen kararı uygulamaya koydum. Geçen hafta katıldığım UEFA görüşmelerimde bu konuyu kendi kendime açtım ve sonunda kararımı verdim. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ istifa sürecinde etken olmuştur. İstediğini yapmadım. Birçok yerde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın istifamda rol oynadığı yazılsa da bunun aslı astarı yok.”

"BU ADAMLARLA UĞRAŞILMAZ"

“Geldiğim günden beri yıpratıldım. Adeta yıldım. İnanın bu adamlarla asla uğraşılmaz. Ben de bugüne kadar iyi dayandım. 13 hakem ile ilgili alınan kararın Tahkim Kurulu’ndan dönmesi de istifa kararımda asla ve asla etkili olmadı. Maalesef yayın ihalesini gerçekleştiremedik. Katar’da yaptığımız son toplantıda da işler iyi gitmedi. Bunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim. Her şeyin hayırlısı olsun, şimdi hayatımda yeni bir dönem başlıyor.”

İŞTE NİHAT ÖZDEMİR'İ İSTİFAYA GÖTÜREN O SÜREÇ:

A MİLLİ TAKIM, EURO 2020'DE 0 ÇEKTİ

Milli Takımımız bu dönemde Şenol Güneş yönetiminde EURO 2020'ye katılmaya hak kazandı. Fransa gibi bir devin de bulunduğu grupta önemli sonuçlara imza atarak başarılı olan Milliler, turnuvada ise büyük hayal kırıklığı yarattı. A Milli Takım ; İtalya, Galler ve İsviçre'li grubu puansız son sırada tamamladı.

KÜME DÜŞME KALDIRILDI, 21 TAKIMLI LİG...

2019/20 sezonunda küme düşen takımlar, pandemi nedeniyle TFF'ye talepte bulundu. Sonuç olarak, uzun süre 18 takımla oynanan Süper Lig , 2020/21 sezonunda küme düşmenin kaldırılmasıyla 21 takımla oynandı. 2021/22 sezonunda ise 20 takımla mücadele ediliyor.

YABANCI KURALI TARTIŞILIYOR

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda uygulanan 8+6 şeklindeki yeni yabancı oyuncu kuralı tartışılıyor.

Bir değişik olmazsa, TFF'nin aldığı karara göre takımlar 2022-2023 sezonunda en fazla 12, 2023-2024'te ise en fazla 10 yabancı futbolcuyu kadrosuna katabilecek. Süper Lig kulüpleri, 2022-2023 sezonunda en fazla 7, 2023-2024'te ise en fazla 6 yabancı futbolcuyu aynı anda sahaya sürülebilecek.

YAYIN İHALESİ KRİZİ...

TFF'nin en çok eleştiri aldığı konulardan biri de yayın ihalesi oldu. Yayıncı kuruluş Bein Sports ile yaşanan sıkıntılar, kulüpleri zorladı. Gelinen noktada yeni yayın ihalesi sonuçlandırılamadı. Bir önceki ihaleye göre verilen teklifler kulüpleri tatmin etmedi.

HAKEM KARARLARI...

Nihat Özdemir'in TFF Başkanlığı döneminde en çok konuşulan ve eleştiri alan konulardan biri de birçok önemli hakemin görevden çekilmesiydi. Başta Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi tecrübeli hakemler olmak üzere 13 hakem görev listesinden çıkarıldı. 

Öncelikle Merkez Hakem Kurulu'nun hakem operasyonunun ardından Tahkim Kurulu'nun bu hakemleri görevlerine iade etmesi, TFF yönetim Kurulu'nun ve dolayısıyla da Başkan Özdemir'in keyfini fazlasıyla kaçırdı. Başkan, Tahkim Kurulu'nun kararıyla ilgili Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetici Mehmet Baykan ile görüştü ve bilgi aldı. Zaten Baykan da "Görevimden istifa ediyorum" diyerek gitmeyi tercih etti.

YORUMLAR 64
  • mehmet bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçeyi bitirmek için türk futbolunu bitirdiniz. Özellikle bu sene ts yi şamp yapmak için resmen bir tiyatro oynattınız. Hakemler ayrı yöneticiler ayrı basın ayrı bir sorun. Hepsi bu sene adeta zirve yaptı. Çünkü siyasilerin ve turkuaz medyanın isteği doğrultusunda ts için türk futbolu bitirildi. Ahanda yayın ihalesi sonucu bu tiyatronun. Hadi bakalım ts sponsor bulsun bu tiyatro lige :)
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Özdemir; siz şirketlerinizle oyalanmaya devam edin böyle işler sizi çok aşıyor. Türk Futbolu her halde bir daha böyle garabetlere maruz kalmayacaktır umarım.
    Cevapla
  • MUROooo BAfRA 1 yıl önce Şikayet Et
    ugrasilmaz zaten nihat abi ..bizim Toplulukda alkolikler ,fanatikler ,anarsistler cogaldikca insana ginaa geliyor ...
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin sadece futbol ile alakalı kısmını yönetmek bile bu kadar zorken ülkeyi komple yönetmek ne zordur diye düşündüm bir an . Yani tüm spor faaliyetlerine bakan bir başkanda değil sadece futbol yani
    Cevapla
  • dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    türk futbolu tarihin en başarısız ve beceriksiz başkanından kurtuldu ligin anasını ağlattın yok düşme kalktı yok 21 takım şimdi 20 seneye 19 sonra bir daha 18 avrupa şampiyonası sıfır pun 1. olan takım ön eleme oynayacak hakemler bildiğin mafya bunlar hep senin eserin sonunda doğru bir karara imza attın
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen çok biliyorsun hemen TFF ye gel başkan ol :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle