FIFA ve UEFA'dan Türkiye tepkisi! "Şok olduk"

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina ve UEFA yetkilileri, Türkiye'de yaşanan hakem krizi hakkında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

FIFA ve UEFA'dan Türkiye tepkisi! "Şok olduk"
FIFA ve UEFA'dan Türkiye tepkisi! "Şok olduk"
GİRİŞ 10.03.2022 10:33 GÜNCELLEME 10.03.2022 10:39
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Merkez Hakem Kurulu’nun Türk futbolunda deprem etkisi yaratan “hakem operasyonu”, FIFA ve UEFA’da da büyük yankı uyandırdı. FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, kadro dışı bırakılan Cüneyt Çakır’ı telefonla arayarak, “Neler oluyor orada?” diye şaşkınlığını dile getirdi. Deneyimli hakem, Collina’ya kendisi ile birlikte bazı üst düzey hakemler hakkında alınan kararın gerekçesini kendisinin de bilmediğini ve yapılacak açıklamayı beklediklerini aktardı.

Dünya Kupası'na gidemeyecek

15 gün sonra Dünya Kupası’na aday hakemlerin yapılacak atletik testine katılması gereken, ancak yaşanan gelişmelerden sonra durumu belirsiz hale gelen Çakır’ın, karar değişmez ise 2022’de Katar’da düzenlenecek turnuvaya gitme olasılığı da büyük olasılıkla ortadan kalktı. Cüneyt Çakır, Dünya Kupası’nda maç yönetme hakkını elde etse idi, dünyada üç turnuvada üst üste görev yapan ilk hakem unvanını da kazanacaktı.

‘Bunun arkasında ne var’

UEFA’nın üst düzey yöneticileri de TFF ile temasa geçerek bilgi aldı. Başkanvekili Servet Yardımcı ile görüşen yetkililer özellikle FIFA kokartlı Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık ve Abdülkadir Bitigen için tepkilerini “şok olduk” şeklinde dile getirirken, “Bunun arkasında ne var?” sorusunu yönelttiler. Yardımcı ise kararın arkasında herhangi bir şey bulunmadığını, MHK’nin performans ve gençleşleştirme kriterleri doğrultusunda bu adımı attığını belirtti.

İstifalar cepte

Türk Futbolu’nu derinden sarsan kararların Merkez Hakem Kurulu içinde de ciddi rahatsızlık yarattığı ileri sürüldü. Operasyona sıcak bakmayan bazı üyelerin önümüzdeki günlerde istifa edebileceği, MHK’nin varlığının da tartışmaya açılabileceği öğrenildi. (Miliyet)

YORUMLAR 89
  • katibb 2 yıl önce Şikayet Et
    cüneyt çakır gururumuzdur.. dünya çapında hakeme bu yapılır mı ?
    Cevapla
  • Tarafsız Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    TS yi şampiyon yaptı diyenler. 1984 den beri TS nin şampiyonluğu nasıl engellendi. 3 İsyanbul takımı arasında şampiyonlukların nasıl pay edildiğini görün ve dürüst olun. İSPAT: Aziz Yıldırım Bursa'nın 2010 senesinde GS ve BJK yöneticilerine seslenerek tedbir almaları gerektiğini yoksa diğer Anadolu takımlarının da Bursa'dan cesaret alarak şampiyonluklara ortak olmak isteyeceklerini söylemişti. Demek ki neymiş 3 lü kartel varmış. Hadi şimdi palavlarınızı alında gidin.
    Cevapla
  • oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle birşey yok hikaye anlatma bjk bursaya yattı bile istese paramparça ederdi bursada kendi kalesine bile attı bjk oynamadı o maç salla babam salla bjkden 7 8şampiyonluk çaldı sadece gs teşfiklerle malum kişiyle sen ne anlatıyon dostum bu hikayeleri hangi kafayla yazdın bjk kadar hakkı yenen bi takım dünyada yok net 10 şampiyonluk gitti nettt şikeyi gs getirdi bu ligge azizle fenerde uymak zorunda kaldı bjk şike hiç yapmadı yoksa 7 8 senede bi şampiyon olmazdı kaç şampiyonlugu gitti tsninde baska takımlarında gitmiş olabilir ama bjknin önü çok kesildide tam süper takım olacak mesela luceyle kesildi.
    Cevapla
  • Bak istersen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun arkasında Karadenizliler siyasetçiler var
    Cevapla
  • MERTTT 2 yıl önce Şikayet Et
    birilerinin isteği üzere merkez hakem kurulu tecrübeli hakemleri diskalifiye etti. sanki merkez hakem kurulu üyeleri pırlanta gibi çok kusursuz, yılların tecrübeli hakemleri çok kusurlu. bu kadar kusur kadı kızında bile olur derler. hakemler değil de merkez hakem kurulu üyleri talimat aldıkları yerlere defolup gitsinler....
    Cevapla
  • mısafır 2 yıl önce Şikayet Et
    gerceklerı bılseler gec kalmıssınız derlerdı.bu kararlar 2010-11 sezonunda yapılmalıydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle