Herkesin gözü Rusya'da! Trabzonspor'a gün doğdu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası Rus kulüplerinin uluslararası spor organizasyonlardan men edilmesi Türk kulüplerini yakından ilgilendiriyor. Futbol ve basketbolda temsilcilerimizi ciddi fırsatlar bekliyor.

Herkesin gözü Rusya'da! Trabzonspor'a gün doğdu
Herkesin gözü Rusya'da! Trabzonspor'a gün doğdu
GİRİŞ 02.03.2022 11:34 GÜNCELLEME 02.03.2022 11:41
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası uluslararası spor organizasyonları da etkilendi. Futbol ve basketbolda Rus kulüplerine arka arkaya men kararları geldi. FIFA, UEFA ve Euroleague yönetimlerinin kararları Türk kulüplerini de yakından ilgilendirdi.

Futbolda Şampiyonlar Ligi, basketbolda da Euroleague’de alınan kararlar temsilcilerimizin geleceğini direkt olarak etkiliyor. Şu anda Süper Lig’de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor’un gelecek sezonki Şampiyonlar Ligi kaderini belirleyecek.

Trabzonspor sadece play-off oynayabilir

Milliyet'in haberine göre Rus kulüplerine uygulanan men kararı eğer bozulmazsa, Türkiye ülke puanı sıralamasında 12. sıraya gelecek. Normal şartlarda iki ön eleme turu oynaması gereken Süper Lig şampiyonu, sadece play-off oynayarak Devler Ligi’ne katılmaya çalışacak. Böylece ligde bitime 11 hafta kala 17 puan farkla lider olan Trabzonspor, şampiyonluğu alırsa Ağustos 2022’de play-off turuyla sezonu açmış olacak.

Yeni puan durumu

Basketbolda da Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’i ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Anadolu Efes 13 galibiyet ile 9.; Fenerbahçe Beko da 12 galibiyet ile 10. sırada yer alıyor.

Eğer Rus takımları saf dışı kalırsa Anadolu Efes’in şu anki tabloda 5. sıraya yükselmesi söz konusu. Rus takımlarını 3 kez yenen Fenerbahçe Beko için ise Rus takımları saf dışı kalınca 9. sıraya çıkacak.

Ukrayna ne olacak?

Uluslararası organizasyonlardan Rusya’nın men edilmesi gözleri Ukrayna’ya da çevirdi. Zira ülkede savaş devam ettiği için spor müsabakaları şu an için 1 aylığına donduruldu. Ancak mevcut durum sürerse Ukrayna’da bir süre spor branşlarının kesintiye uğraması gündemde.

Kısacası Ukrayna’nın da spor branşlarındaki geleceği belirsiz. Ukrayna’nın gelecek yıl Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere uluslararası turnuvalara katılamaması durumunda Türk takımları özellikle eleme turlarında daha kolay rakiplerle eşleşme şansını yakalayacak.

YORUMLAR 37
  • Muslim Brothers 2 yıl önce Şikayet Et
    işgalci rusyanın tüm kulüpleri diskalifiye edilmeli. avrupada böyle ülkeye yer verilmemeli.
    Cevapla
  • bahoç 2 yıl önce Şikayet Et
    haz etmediğim takım birileri can çekişirken onların beklentisi insanlık dışı
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu TS playoflarda Dinamo Tiflis e elenir, Avrupa Ligindede 0 ceker.
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasiiiii
    Cevapla
  • mesut aktaş 2 yıl önce Şikayet Et
    tarihe bak avrupada toplam maç sayısına göre başarı trabzonsporda.bilde konuş
    Cevapla
  • Yns gkmn 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerlerden ne hesabi yapiyorsunuz ? En iyisi Putin avrupa ülkererine yollasin atomu Türkideye kendi aramizda sampiyonlar ligi uefa ligi maclari oynayalim
    Cevapla
  • oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    5ler yollarlar orası ş.liggi tr hakemleri algılar sözler yok ts kupa 2 3e katılmaya baksın gerçi ş.liggi gruplarına gitse ne olacakki %90 0 çekecek en iyi hitimal 2 veya 4 puan alıp sonuncu bitirecek gene elenecek.
    Cevapla
  • Ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlatiyon gardas? Birsey anlasilmiyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle