Tunus - Mali maçında skandal anlar! 85. dakikada bitirdi

Afrika Kupası'nda oynanan Tunus - Mali maçında Zambiyalı hakem Sikazwe, maçın son düdüğü 85. dakikada çaldı. Tepkilerin ardından müsabakayı yeniden başlatan hakem, bu kez de 89. dakikada maçı bitirdi.

GİRİŞ 12.01.2022 19:07 GÜNCELLEME 12.01.2022 20:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

2021 Afrika Uluslar Kupası'nda Mali'nin Tunus'u 1-0 yendiği karşılamaya, hakemin maç sonuna doğru yaptığı hatalar damga vurdu.

F Grubu'nda oynanan karşılaşmada Mali, 48. dakikada penaltıdan Ibrahima Kone'nin golüyle rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Tunus ise 77. dakikada Wahbi Khazri ile kullandığı penaltı atışından faydalanamadı.

Maça damga vuran olaylar silsilesi ise sonlara doğru başladı. Zambiyalı hakem Janny Sikazwe, maçın 85. dakikası oynandığı sırada bitiş düdüğünü çaldı. Oyuncuların ve teknik ekibin tepkilerinin ardından hatasını fark eden hakem, kısa bir aranın ardından maça kaldığı dakikadan devam etti.

Hakem Sikazwe, rakibine faul yaptığı gerekçesiyle El Bilal Toure'ye doğrudan kırmızı kart göstererek 87. dakikada Tunus'u sahada 10 kişi bıraktı. Tunuslu futbolcuların itirazlarına rağmen oyunu devam ettiren Janny Sikazwe, 89 dakika 42 saniyesi oynanan karşılaşmada bir kez daha bitiş düdüğünü çaldı.

Normal süre 90 dakika dolmadan ikinci kez maçı erken bitiren Zambiyalı hakeme sinirlenen Tunus'un teknik ekibi, sahaya girdi ve kollarındaki saati göstererek müsabakanın henüz tamamlanmadığını hatırlattı. Tepkilere aldırış etmeyen hakem, ekibiyle soyunma odasına gitti.

İkinci bitiş düdüğünün çalınmasından yaklaşık 20 dakika sonra, Afrika Futbol Konfederasyonunun (CAF) talimatıyla, hakemin maçı kaldığı yerden bir kez daha başlatmak istediği, Malili ve Tunuslu futbolculara iletildi.

Bu olayın ardından Malili oyuncular sahaya çıkarken, Tunuslu futbolcular ise maçın son dakikalarında yaşanan olayları protesto etmek amacıyla sahaya çıkmayı reddetti ve maçı Mali 1-0 kazandı.

CAF'ın, karşılaşmaya ilişkin soruşturma açması bekleniyor.

89.dakikada bitirilen maçta yaşananlar:

*Su molası
*9 oyuncu değişikliği
*Kırmızı kart
*Penaltı
*VAR kontrolleri

MAÇIN HAKEMİ 2018 YILINDA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Maçın hakemi Janny Sikazwe, 2018 yılında yolsuzluk / rüşvet iddiaları nedeniyle geçici olarak görevden alınmış ve 2019 Ocak ayında tekrar görevine başlamıştı.

YORUMLAR 24
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    geri kalmış ülkelerin her işi böyle.
    Cevapla
  • Ferdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam Türkiye'lik hakem, Halil Umut Meler, cüneyt çakır gibi bizde böyle bir sürü eyyamcı var.
    Cevapla
  • hakın 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim dingillerde maçlarımızı yabancı hakemler yönetsin diyor.
    Cevapla
  • klm 2 yıl önce Şikayet Et
    vay dingil vay bir tane sıra dışı bir yabancı hakem gördüde bütün yabancı hakemleri genelledi
    Cevapla
  • Hüsnü 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten mi?
    Cevapla
  • tatar ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu da kilictaroglu gibi erken secim istiyor.protesto ediyor Hükümeti. ben bu düzeni bozarim l... ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle