Blatter ile Platini dolandırıcılıktan yargılanacak!

FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter ile UEFA'nın eski başkanı Michel Platini, dolandırıcılık suçlamasıyla İsviçre'de yargılanacak.

Blatter ile Platini dolandırıcılıktan yargılanacak!
Blatter ile Platini dolandırıcılıktan yargılanacak!
GİRİŞ 02.11.2021 19:04 GÜNCELLEME 02.11.2021 19:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Bellinzona kentindeki Federal Ceza Mahkemesinden yapılan açıklamada, Blatter'in başkan olduğu 2011'in şubat ayında, o dönem FIFA asbaşkanlığını da yürüten Platini'ye ödediği 2 milyon İsviçre frangına ilişkin 2015 yılında açılan soruşturmanın tamamlandığı belirtildi.

Taraflar hakkında hazırlanan iddianamede, "Yapılan ödeme, FIFA'nın varlıklarına zarar verdi ve Platini'yi yasadışı bir şekilde zenginleştirdi." ifadelerine yer verildi.

İki eski futbol adamı, dolandırıcılık ve başka suçlarla yargılanacak. Blatter'e "dolandırıcılık, kötü yönetim, FIFA fonlarının zimmete geçirilmesi ve belgede sahtecilik", Platini'ye ise dolandırıcılık, zimmete para geçirme, sahtecilik ve Blatter'in iddia edilen kötü yönetimine suç ortağı olmak" suçlamaları yöneltiliyor.

85 yaşındaki Blatter ve 66 yaşındaki Platini hakkındaki davanın sonuçlanmasının, yıllar sürmesi bekleniyor.

2015 yılında ortaya çıkan ödemenin ardından FIFA, görevlerinden aldığı iki̇ yöneticiyi de 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, iki ismin cezasını 6 yıla indirmişti. Platini'nin ceza süresi, Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptığı itiraz sonrası 4 yıla düşürülmüştü. FIFA ise söz konusu 2 milyon İsviçre frangının iadesi için dava açmıştı.

YORUMLAR 29
  • Eğitimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu para bizim federasyon ların milli takım teknik direktörlerine verip başarısız olsada ödeneklerinin yanında hiçbirşey değil. Biz millet olarak bu adamlara niye hesap soramıyoruz.
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani avrupayı dürüstlüğüyle övenler nerede, bunlar Türk mü
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Fenere ceza veren bunlar degilmiydi hani şu galatasarayli Ilhan Helvacı ile görüşüp..
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar şikeyi aklamak için para almıştır azizden
    Cevapla
  • _(1453)_ 2 yıl önce Şikayet Et
    Alper Orada bir cinlik arıyorsan önce o dönemki ts nin başkanının cevirdiği dolapları incelesen daha isabetli olur.
    Cevapla
  • FENERBAHÇE 2 yıl önce Şikayet Et
    Şike var demesi için Sizin avukatlık şirketinizden giden 2 milyon dolar olmasın o. Platini Türkiye'den bir avukatlık şirketinden şike var dememiz için gelen o parayı bende aldım demişti. Niye inkar ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Jabsj 2 yıl önce Şikayet Et
    Platini sen yapma bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle