Sahaya giren yetkili için 'silah' iddiası!

Brezilya maçı esnasında sahaya girerek Arjantinli futbolcularla tartışan yetkilinin belinde silah olduğu iddia edildi.

Sahaya giren yetkili için 'silah' iddiası!
Sahaya giren yetkili için 'silah' iddiası!
GİRİŞ 06.09.2021 10:54 GÜNCELLEME 06.09.2021 10:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya ile Arjantin arasında oynanan maçta yaşanan sınır dışı krizinin yankıları dünya genelinde sürüyor.

Futbol tarihi kitaplarında yer alacak gecede, Brezilyalı Sağlık Kurulu Yetkilileri, Brezilya - Arjantin maçı oynanırken Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia'yı sınır dışı etmek için sahaya girmişti.

Tüm dünyanın şaşkın bakışları altında duraklayan mücadele daha sonra Güney Amerika Futbol Konfederasyonu tarafından yapılan açıklama ile askıya alınmıştı. Gecenin devamında hakem ve gözlemci raporlarının FIFA Disiplin Komitesi'ne iletileceği duyurulmuştu.

NEDEN SAHAYA GİRDİLER?

Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı (ANVISA) görevlileri, Arjantin'de Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlere uymadığı gerekçesiyle sahaya girdi.

ANVISA görevlileri, Arjantin milli takımında forma giyen ve İngiltere Premier Lig'de oynayan 4 oyuncunun, son 14 günde İngiltere'de bulunduğu için göç idaresi yeminli beyanına aksi hareket ettiği gerekçesiyle maçı durdurdu.

Görevlilerin sahaya girmesiyle, Arjantin Milli Takımı sahayı terk etti. Maçın hakemi Jesus Valenzuela, karşılaşmanın 6. dakikasında maçı durdurdu ve daha sonra yapılan açıklamayla müsabakanın askıya alındığı bildirildi.

GÖREVLİ SİLAHLI MIYDI?

Neo Quimica Stadyumu'nda müsabakayı durdurmak için sahaya giren yetkililerden bir tanesi geceye damga vurdu. Olayların başlangıcında yer alan ve Arjantinli futbolcularla yaşadığı gerginliğin yanı sıra sahadaki pozlarıyla sosyal medyada gündem olan Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkilisinin silahlı olduğu öne sürüldü.

Arjantin basını, sahaya giren ilk yetkili isim olan şahsın Nicolás Otamendi ve Marcos Acuña ile yaşadığı gerginliğe geniş yer ayırırken, bahsi geçen yetkilinin üzerinde silah taşıdığını iddia etti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 11
  • Diego Messi 2 yıl önce Şikayet Et
    Brezilya şu anda israil yahudileri tarafından yönetiliyor, resmen siyaset yapıyorlar !
    Cevapla
  • memleketim 2 yıl önce Şikayet Et
    brezilyada silahsız gezilmez. ama sahayada silahla girilmez
    Cevapla
  • Plandemi 2 yıl önce Şikayet Et
    Üst akıl tüm dünyaya biz artık herkese heryerde dokunuruz mesajı verdi. Brezilyalı 2 görevlinin yapacağı bir iş değil. Yaşasın Plandemi.. Olay budur..
    Cevapla
  • Alpi 2 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik güçlerinin tamamında mevcut neden büyütülüyor,,,,
    Cevapla
  • Timur 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam saglik kurulundan
    Cevapla
  • Mevlüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok komik ya, pandemi yüzünden hayatımız filme döndü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle