Alpay Özalan'ın Erdoğan hayali! 'Hediye etmezsek gözüm açık gider'

Gürsel Aksel Stadı’nın açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın o güne ilişkin düşüncelerini, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi kaleme aldı.

Alpay Özalan'ın Erdoğan hayali! 'Hediye etmezsek gözüm açık gider'
Alpay Özalan'ın Erdoğan hayali! 'Hediye etmezsek gözüm açık gider'
GİRİŞ 25.02.2021 14:20 GÜNCELLEME 25.02.2021 14:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın açılışını gerçekleştirmişti. Açılışın ardından yeşil zemine inen Erdoğan, eski futbolcu ve şimdilerde AK Parti İzmir Milletvekili olan Alpay Özalan'ın geçtiği kaleye penaltı kullanmış ve eğlenceli anlara tanıklık etmiştik.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, mecliste bir araya geldiği Alpay Özalan'ın o güne ilişkin düşüncelerini kaleme aldı.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet Gazetesi'ndeki "Sizin Cumhurbaşkanı bizde olsa dünya şampiyonu oluruz" başlıklı köşe yazısı şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ziyaretinde Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın açılışını yapmış, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay’ın geçtiği kaleye penaltı atmıştı. Erdoğan penaltıyı kullandığı anın fotoğrafını paylaşıp, “Durmak yok. Gollere devam” notunu düşmüştü.

Alpay’ı Meclis’te görünce, “Sizi yeşil sahalarda çok izledik ama kaleye geçtiğinizi görmemiştik” dedik.

Milli takımın değişmez futbolcuları arasında yer alan Alpay, Altay’da başlayan futbol hayatını Beşiktaş ve Fenerbahçe’den sonra İngiltere Premier takımlarından Aston Villa’da sürdürmüştü. Alpay, Güney Kore, Japonya ve Almanya’da da başarılara imza atmıştı. Sahalarda fırtına gibi esen futbolcularımızdan biriydi.

Dünya üçüncüsü olduğumuz milli takımla kupayı kaldıran futbolcularımız arasında yer alan Alpay, başarılarla dolu bir futbol hayatından sonra yeşil sahalardan siyasete transfer oldu. Şimdi AK Parti İzmir Milletvekili olarak siyasette ter döküyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Alpay da her ne kadar siyasette de olsa, futbola olan ilgisini sürdürüyor.

“Cumhurbaşkanımızın futbola ilgisi nedeniyle aramızda özel bir diyalog var” diyor.

Alpay, İzmir’de Göztepe stadyumunun açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Siz spora her türlü desteği veriyorsunuz. Dünya çapında bir başarıyı da bizim size hediye etmemiz gerekiyor” demişti.

Alpay’a sözlerini hatırlatınca, “Futbol oynadığım dönemden birçok arkadaşım şimdi Avrupa’da federasyon başkanlığı ya da teknik direktörlük yapıyorlar. Hepsiyle ilişkilerimi sürdürüyorum. Cumhurbaşkanımızın futbola olan ilgisini takdir ediyorlar” diye konuştu.

SOUTHGATE NE DEDİ?

İngiltere’de Aston Villa’da birlikte futbol oynadıkları Southgate’in İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü olduğunu hatırlatıp, “Southgate ile zaman zaman konuşuyoruz. ‘Bizde futbolla bu kadar ilgili bir Cumhurbaşkanı olsa dünya şampiyonu oluruz’ diyor” dedi.

Alpay, “Bu bana iki şeyi düşündürüyor” dedi. Sonra sıraladı.

1) Futbola bu kadar destek veren bir Cumhurbaşkanımız olduğu halde neden dünya şampiyonu olamıyoruz?

2) Cumhurbaşkanımızın futbola olan ilgisini bütün dünya tanıyor.

ALPAY SÖZ VERDİ

Futbol hayatında birçok şampiyonluk kupaları kaldıran Alpay, “Bir üzüntüm var” deyince kulak kabarttık.

“Dünya Cumhurbaşkanımızın futbola olan ilgisine gıpta ile bakarken ona futbolda bir Avrupa şampiyonluğu ya da dünya kupası verememenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. Ardından ekledi: “Eğer Cumhurbaşkanımıza bu kupalardan birini hediye etmezsek benim gözüm açık gider.”

Alpay’lar kolay yetişmiyor. Hem Alpay’ın gözü açık gitmesin, hem de sporun her dalında kupa değil, kupaları kaldıralım.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • htopcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dualar bizden.
    Cevapla
  • Doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhurbaşkanım dunyada en fazla spora yatırım devlet başkanısınız.Özellikle futboldaki kirli ve derin yapıyı dağıtmadan bu yatırımlar boşa gider.Adamlar medyayı bile lobinin emrine vermişler.
    Cevapla
  • Fenere üzülen biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum Fenerbahçe'nin kirli lobisini dağıtilmasi gerek. Top oynamadan berbat futbolu ile hala şampiyonluk şansı sürüyor. Evinde kimselere yenilmiyodu sözde, VAR geldiğinden beri Kadıköy'de gelen yeniyor giden yeniyor ki hakemler yine VAR'a rağmen feneri kollamaya devam ediyor. Unutmadan MESUT DUNYA YILDIZI YAĞĞĞĞ
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH yakışır Türkiye’me.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkan, bi fırsatınızda ekonomiye de bi baksanız.
    Cevapla
  • Ağlayan milyarder 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bana, iki evi ve iki arabası olup da ağlayan memur arkadaşımı hatırlattı. İlla tüp, ekmek kuyruğuna mı girmeniz gerekiyor şükretmeniz için...
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan vatandaş tutturdun bir ekonomi gidiyorus, her habere bir ekonomi yorumu yapıyorsun, la bu memlekette çalışana iş de var, parada var, Allah tan kokun nankörler, yattığınız yerden para gelsin yiyelim derdindesiniz, ula gelin size iş varelim, çalışacak adam gibi adam bulamıyoruz, vicdansızlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle