Mustafa Denizli'den flaş açıklamalar!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Mustafa Denizli, Haber Global ekranlarında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Denizli'den flaş açıklamalar!
Mustafa Denizli'den flaş açıklamalar!
GİRİŞ 01.01.2021 10:48 GÜNCELLEME 01.01.2021 11:01
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Teknik Direktör Mustafa Denizli, Haber Global'deki 40 programına katıldı. Denizli futbolcu olduğunda teşvik primine tanıklık ettiğini ama o zaman suç kapsamına girmediğini anlattı.

İşte Mustafa Denizli'nin birbirinden önemli açıklamaları;

"MUSTAFA DENİZLİ İLK KEZ AÇIKLADI: HAYATI BELGESEL OLUYOR"

 

MUSTAFA DENİZLİ: “Hayatımın belgeseli çalışması başladı. İlk kez açıklıyorum. Yaklaşık 3 aydır zor ve keyifli bir çalışma başladı… 50 yılı toparlamak kolay değil. Her güne bir sayfa tutsa, hayatımda öyle maçlar var ki, bir film bir kitap çıkartabilirim! 15 kişilik bir ekip çalışıyor belgesel için.”

"YETENEĞİMİ SOKAKTA KAZANDIM"

 

Jülide Ateş bir soruda “Mustafa Denizli bugünkü şartlarda futbolcu olabilir miydi?” diye sorunca, Denizli “Ben yeteneğimin büyük bölümünü sokakta kazandım. Sokakta futbol oynuyordum. Bugün sokak yok!” diyerek yanıtladı.

"BÜTÜN BAŞARILARIMIN ALTINDA ALTAY VAR"

MUSTAFA DENİZLİ: “Bütün başarılarımın altında Altay var. Benim 15 yılım evimde, 18 yılım Altay’da geçti. Altay’a vefa borcum ödeyebilirim bilmiyorum. Yurtiçi ve yurtdışı başarılarımın etiketinde Altay vardı” derken;  Jülide Ateş’in “İçinizdeki şair futbolun kurbanı mı oldu sorusunu” Mustafa Denizli “Edebiyat okudum. Belki!” diye yanıtladı.

"FUTBOLDAN KAZANDIĞIM PARAYI BOZDURMADAN BABAMA GETİRMEK İÇİN ARKADAŞIMDAN 10 LİRA BORÇ ALDIM"

Mustafa Denizli’nin gözlerini dolu dolu yapan, gözyaşlarını akıtmamak için kendini zor tuttuğu soru ise Jülide Ateş’in “Mustafa Denizli futboldan kazandığı ilk para ile ne yaptı” sorusu oldu. Mustafa Denizli’nin anlattıkları karşısında Jülide Ateş’in gözleri doldu. İşte Denizli’nin futboldan ilk kazandığı para ve hikayesi: “Duygusal bir soru bu. Babamın kahvesi vardı, yazın da tütün yapıyorduk. Ben tütün yapmamak için arkadaşlarımla beraber fıstık satıyordum. Yeter ki tarlaya gidip tütün yapmayayım, arada da top oynayayım. O yıllarda bir de laf vardı kamyoncuyla futbolcuya kız verilmez diye; gelirleri düşüktür diye… Futboldan kazandığım ilk para 3 bin liraydı. Parayı babama getirmek istedim, başka da param yoktu, parayı da bozdurmak istemiyorum, arkadaşımdan 10 lira borç aldım. Eve geldim, ‘baba para kazandım’ dedim, ‘öyle mi oğlum’ dedi, çıkardım parayı verdim ‘istemiyorum sende kalsın’ dedi, ‘ben bu parayı bizim için kazandım’ dedim. 500 lirayı bana verdi, 2 bin 500 lirayı aldı, üzerine para koydu, bugün Çeşme’de sahip olduğum otelin arsası almıştık. Çok duygusal bir gündü”

"FETÖCÜ DİYE BAHSEDİLEN FUTBOLCULARIN TAMAMI BENİM FUTBOLCUM"

JÜLİDE ATEŞ: Başta Hakan Şükür olmak üzere çeşitli futbolcu ve yöneticilerle futbol üzerinde kurmaya çalıştığı hakimiyetle gözlemledik. İsmail Demiriz, Arif Erdem, Okan Buruk, Mert Korkmaz gibi isimlerin Fethullah Gülen cemaatinde sohbetlerde çekilmiş fotoğrafları… Fetö Türk futboluna nasıl ve kimler aracılığıyla nüfuz etti?

MUSTAFA DENİZLİ: Saydığınız isimlerin tamamı benim futbolcum. Hatta bir programda sizin gibi Fetöcü diye bu futbolculardan bahsetmişlerdi, o zaman da dedim ben onların hepsiyle çalıştım. Bu kardeşlerimizin bu işlere nasıl bulaştığını bilmiyorum. Bir kısmı benim futbola başlattığım insanlar, bir kısmıyla Milli Takım’da çalıştım, bir kısmı klüp takımında çalıştığım insanlar. Onların dini vecibelerini yerine getirmeleri beni rahatsız etmezdi… Futbolcularımın böyle bir işin içinde olabileceğini bir gün dahi düşünmedim. Belki bazıları bilmeden girmişlerdir, bilinçli olarak bu işin içine gireceklerini tahmin etmiyorum. Şaşırdığım isimler bunlar. Herhangi bir olayın içinde, belli insanları belli bir yere kanalize ettiklerini görmedim.

MUSTAFA DENİZLİ FETÖ TARAFINDAN ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI MI?

JÜLİDE ATEŞ: Mustafa Denizli FETÖ tarafından engellenmeye çalışıldı mı?

MUSTAFA DENİZLİ: Hiçbir saniyemi bunun için ayırmadım, kafamı da yormadım! Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’ydı, onun bana karşı bir tavrı vardı, açıktı. Benim bu tür çok absürt gelen şeylerle uğraşacak vaktim yok, işimi yaparım. Doğru bildiğim her şeyi yaptım, yanlış her şeyden de vazgeçtim. Sorduğun gibi değil ama, ben de duydum ama üzerinde durmadım.

"TEŞVİK PRİMİNE TANIKLIK ETTİM! DEFALARCA ŞAHİT OLDUM"

JÜLİDE ATEŞ: Mustafa Denizli teşvik primine tanıklık etti mi?

MUSTAFA DENİZLİ: Ettim. Futbolcu olduğumda ettim. Teşvik primi şike kapsamına girmiyordu, bir suç teşkil etmiyordu. Belli takımlar, belli takımlara belli sonuçları alsın diye teşvik primi veriyordu. Futbolculuk dönemimde 4-5 defa böyle hadise oldu, yaşadım.

"KADINLARIN KADERİ ERKEKLERDİR"

JÜLİDE ATEŞ: Coğrafya kadınların kaderi mi?

MUSTAFA DENİZLİ: Coğrafya niye kadınların kaderi olsun. Kadınların kaderi erkeklerdir! Kurallardır. Bulunduğu toplumdur, kültürüdür. Kadına şiddet zavallılık! 2 erkek var biri sokaktaki, biri evdeki.

"HAYATIMIN EN FAZLA AĞLADIĞIM GÜNLERİNDEN BİRİ 8-0’LIK MAĞLUBİYETTİ"

"SALYA SÜMÜK AĞLADIM"

JÜLİDE ATEŞ: 8-0’lık İngiltere mağlubiyetini hatırlatarak “Kariyerinin en zor günü hangisiydi?” sorusunu yöneltti.

MUSTAFA DENİZLİ: Bugündü. Bu maçın bende hasarı çok oldu. Milli Takımın başındayken, Galatarasay’da 2. Adamdım. İlk maç İzmir’de berabere bitti, bizim hedefe ulaşmamız için İngiltere’yi yenmemiz gerekiyordu. Buradaki toplantıda ‘İngiltere’yi yenmeye gidiyoruz’ dedik, çok iyi başladık ama sonra dağıldık, 8-0 kaybettim. Ben bir şok yaşadım, herkes yaşadı. Hayatımın en fazla ağladığım günlerinden biridir. Odama çıktım, telefon da bağlamayın, odama da kimse gelmesin dedim. Odaya kapandım, hüngür hüngür, salya sümük ağlıyorum.

YORUMLAR 28
  • Hakan33 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi futbol oynadığın zamanı değil teknik direktör olarak görev yaptığın zamanda gördüğün/bildiğin/duyduğun/
    Cevapla
  • Hakan33 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi futbol oynadığın zamanı değil teknik direktör olarak görev yaptığın zamanda gördüğün/bildiğin/duyduğun/
    Cevapla
  • Hakan33 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi futbol oynadığın zamanı değil teknik direktör olarak görev yaptığın zamanda gördüğün/bildiğin/duyduğun/
    Cevapla
  • Hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün kendi videosu var futbolcularla Adil öksüz bile var.
    Cevapla
  • Arık 3 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ cü futbolcular masum değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle