Rudiger, Khabib'in paylaşımını beğendi terörist ilan edildi

Alman medyası, Müslüman kafes dövüşçüsü Khabib Nurmagomedov'un Macron'la ilgili yaptığı paylaşımı beğenen Alman milli futbolcu Antonio Rüdiger'i sert bir dille eleştirdi.

Rudiger, Khabib'in paylaşımını beğendi terörist ilan edildi
Rudiger, Khabib'in paylaşımını beğendi terörist ilan edildi
GİRİŞ 07.11.2020 13:32 GÜNCELLEME 07.11.2020 15:49
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın ifade özgürlüğü savunuculuğu hedefte kendileri olunca tam manasıyla bir insan avına dönüştü. "Fransa'da ifade özgürlüğü" var açıklaması yapan Eğitim Bakanı Jean Michel Blanquer, Mediapart adlı bir internet sitesinde yayımlanan ve kendisini eleştiren çizgi romanın bir kısmını, "İfade özgürlüğü sınırını aşıyor" gerekçesiyle baskı uygulayarak kaldırttı. Bu ikiyüzlü tavrın son hedefi Chelsea’nin Alman oyuncusu Antonio Rudiger oldu.

24 Ekim’de son maçına çıkarak dövüş kariyerini sonlandırdığını açıklayan Khabib Nurmagomedov, İslam karşıtı açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ayetle cevap verirken bu paylaşımı beğenenlerden biri de Müslüman olan Rudiger’di.

Khabib, Instagram hesabından hesabından yaptığı paylaşımda, Macron’un ifade özgürlüğü sloganı altında 1,5 milyardan fazla Müslüman’ın duygularını incittiğini belirtti. Müslümanların, Hazreti Muhammed'i herkesten çok sevdiğine dikkati çeken Nurmagomedov, "Biz Müslümanlarız, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i annelerimizden, babalarımızdan, çocuklarımızdan, eşlerimizden ve kalbimize yakın olan tüm insanlardan daha çok seviyoruz. İnanın bana, bu provokasyonlar boşa çıkacak" ifadesini kullandı.

Nurmagomedov, paylaşımına, Macron’un yüzüne ayakkabı izi yerleştirilmiş bir fotoğraf ile Kuran-ı Kerim’de Ahzab Suresi'nin 57. ayetini olan "Allah'ı ve resulünü incitenleri Allah, dünyada ve ahirette lanetlemiş ve onlar için alçaltıcı bir ceza hazırlamıştır" ifadesini ekledi.

BİR BEĞENİYLE LİNÇ EDİLDİ

Mesut Özil gibi Antonio Rudiger de paylaşımı beğenince bir anda Almanya başta olmak üzere Batı medyasının hedefi oldu.

Sadece Müslüman olduğu için bir başka Müslüman sporcunun içinde şiddet öğesi olmayan paylaşımını beğenen Rudiger bir anda Bild başta olmak üzere birçok Avrupa gazetesi tarafından Radikal İslamcı olarak damgalandı.

Avrupa’da artık teröristler için ima edilen Radikal İslamcı olarak anılan Rudiger, sadece bir paylaşımı beğendiği için linç edildi.

KHABİB'İ TAKİPTEN ÇIKARDI VE ÖZÜR DİLEDİ

Bir anda terörist olarak ilan edilen yıldız oyuncu baskılara dayanamayarak beğenisini geri çekti ve Khabib'i takipten çıkardı. Müslüman futbolcu, yoğun eleştiri alması üzerine yaptığı hareketten ötürü özür diledi. Rüdiger, "Bu bir hataydı. Elbette anlamadığınız dillerde yazılan gönderileri beğenmemelisiniz. Her türlü şiddeti reddediyorum, bu yüzden kendimi bu içerikten açıkça uzak tutmak istiyorum." dedi.

YORUMLAR 90
  • Muhsin Yazıcıoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    1 saniyesine bile garantiniz olmayan bu dünya hayatı için fırıldak olmaya gerek yok. Dik duracağız.
    Cevapla
  • Zümrüt 3 yıl önce Şikayet Et
    İste şimdi Peygamber Efendimiz Sallallahü aleyhi vesellem i sen incittin yazdığın ayet e rağmen bunu nasıl yaptın yazıklar olsun ve Allahütealâ ya Celle Celalehü karşı çok büyük günâh işledin tövbe edecekmisin ?
    Cevapla
  • turk 3 yıl önce Şikayet Et
    aptal
    Cevapla
  • türk 3 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun YAZIKLAR
    Cevapla
  • Momedo 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke dik duruşun bozmasaydin, çünkü sen zaferden yanaydin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle