Futbola yeni kural! Öksürene kırmızı kart

Uluslar arası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), müsabakalarda hakeme veya diğer futbolculara kasıtlı öksüren oyuncuya kırmızı kart cezası verilebileceğini açıkladı.

Futbola yeni kural! Öksürene kırmızı kart
Futbola yeni kural! Öksürene kırmızı kart
GİRİŞ 04.08.2020 10:33 GÜNCELLEME 05.08.2020 00:10

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü, elbette hayatımızdaki her şeyi değiştirdi. Yeni kurallar, sosyal mesafe, hijyen ve maske derken, futbolda da bir dizi önlem alındı.

Korona virüs salgını sonrası IFAB da sahalarda önlemler almak adına yeni kararlar alıyor. IFAB’ın son olarak aldığı karar neticesinde maç anında hakeme veya sahada bulunan herhangi bir futbolcuya yakın mesafeden kasıtlı olarak öksüren oyuncuya hakem kırmızı kart gösterebilecek. Kırmızı kart cezası 'saldırgan, küfürlü dil kullanma ve el kol hareketi yapma' kategorisinde bulunacak.

 

 

Maç öncesi hakem uyaracak

Burada kararın şekli; hakemin yorumuna bırakılacak ve gerekmesi durumunda söz konusu oyuncuya uyarının yanı sıra sarı ya da kırmızı kart verilebilecek. Ancak burada unutulmaması gereken bir ayrıntı olacak. Hakem, karşılaşma öncesinde oyuncuları, öksürük ve buna benzer eylemleri yapmamaları konusunda uyarıda bulunacak. Eskiden olduğu gibi saha içinde yere tükürülmemesi de bu kapsamda yer alacak. Buna rağmen kurala aldırış etmeyen ve bu eylemi yapanlar, kartla cezalandırılacak.