Dünya devleri 16 yaşındaki Türk'ün peşine düştü

Almanya'nın köklü ekiplerinden Berliner AK takımında forma giyen Aşkıncan Küçükkalfa UEFA'nın yıldız adayları arasına girdi dünya devleri peşine düştü. 16 yaşındaki Aşkıncan için Türk takımları da devrede...

Dünya devleri 16 yaşındaki Türk'ün peşine düştü
Dünya devleri 16 yaşındaki Türk'ün peşine düştü
GİRİŞ 04.08.2020 09:37 GÜNCELLEME 04.08.2020 12:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk futbolunda yeni bir yıldız doğuyor. Almanya'nın Berliner AK takımında forma giyen Aşkıncan Küçükkalfa adeta şık saçıyor. Avrupa'nın en değerli 15-19 yaş grupları arasında oynayan 16 yaşındaki gurbetçi futbolcu UEFA'nın da dikkatini çekti. UEFA Aşkıncan'ı en değeli oyuncular listesine aldı.

 

 

1.92'lik boyuyla savunma futbolu için biçilmiş kaftan olan Aşkıncan Küçükkalfa sol stoper, sol ön ve zorunlu hallerde sağ stoper mevkilerinde forma giyiyor. İki ayağını da kullanan, güçlü fiziğiyle ağır olmayan ve bu özelliğiyle de büyük takımların transfer listesine giren Aşkıncan için Avrupa'da 3 büyük kulübün harekete geçtiği öğrenildi.

Aşkıncan sadece futbolcu değil. Almanya'da okullararası atletizm şampiyonalarında birincilikleri bulunan Aşkıncan'ın hızlı oluş yeteneği de buradan geliyor.

'AŞKINCAN GELECEKTE YILDIZ OLACAK'

Futbolcunun danışmanlığını yapan menajeri Metin Aşar, Haber7 Spor'a yaptığı açıklamada "Aşkıncan Küçükkalfa gelecek yıllarda özel yetenekleriyle Avrupa futboluna damga vuracak. Azmi, disiplinli çalışması ve sağlam karakteriyle çok kısa zamanda isminden bahsettirecek bir yıldız adayı" dedi.

TRABZONSPOR'UN ADI GEÇİYOR

Aşkıncan'la Türkiye'den Trabzonspor'un ilgilendiği iddia edildi. Genç yıldızın savunmada her mevkide forma giyebiliyor olması ve özellikle Türk takımlarının savunmada yaşadıkları zaaflar Aşkıncan'ı ilk sıraya koydu. 16'lık yıldız adayı için Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da devreye gireceği öğrenildi.

Nusret Odabaş / HABER7

YORUMLAR 1
  • Sivasli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardaş Tűrkiyeye gelme ,kendini geliştirecen bir yabanci takima git.Turkiyeye gelen yıldız adayları kaybolup gidiyor.
    Cevapla