TFF'den flaş 22 takım açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu, bazı takımların Süper Lig'e yükselme talebine karşılık olarak 2020/21 sezonunun 21 takımla oynanacağını duyurdu.

TFF'den flaş 22 takım açıklaması!
TFF'den flaş 22 takım açıklaması!
GİRİŞ 02.08.2020 16:48 GÜNCELLEME 02.08.2020 17:28
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, Adana Demirspor başta olmak üzere bazı kulüplerin Süper Lig'e yükselme talebi sonrası resmi sitesinden bir açıklama yaptı.

İşte TFF'nin yaptığı açıklama:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 29 Temmuz 2020 tarihinde aldığı Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşmenin olmayacağına dair kararının ardından, son günlerde konunun çeşitli değerlendirmelere yol açması üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Özellikle Süper Lig'de takım sayısının artırılması hususunda bazı kulüplerimiz ve yöneticileri ile bir çok kesim tarafından çeşitli görüşler ortaya atılmıştır.

Hatırlatmak isteriz ki, Süper Lig'e çıkan son takım TFF 1. Lig Play-Off Finali'nde penaltılar sonucunda, Fatih Karagümrük takımı olmuştur.

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sayın Murat Sancak, finalin kaybedilmesi sonrasında Fatih Karagümrük'ü tebrik ederek, sonucu kabul ettikleri yönünde değerlendirmede bulunmasına rağmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'ın sosyal medyadan Süper Lig'in 22 takımla oynanması ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e alınması yönünde "ilgili yerlerle görüştüğünü" ifade etmesi maksadını aşmaktadır.

Bu tarz söylemler, kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açmakta, aynı zamanda Türk futboluna zarar vermektedir.

Şunu önemle ifade etmek isteriz ki, TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına; Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak talebini değerlendirerek karar vermiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Futbol Federasyonu"

 

 

YORUMLAR 154
  • Sakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Malatya depremden sonra kendini toparlayamadı. Kayseri ve Ankara da son ana kadar mücadele etti. Korona cabası. En doğru karar düşmemeleriydi. Adana demir de süper lige çıkmak istemiyor. Yoksa ligi ilk ikide bitirir işi play offlara bırakmaz. Her sene aynı adana...
    Cevapla
  • Sefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da küme düşen takımlarıda Türkiye süper lig ine almalıyız :)
    Cevapla
  • Arif arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Burda kesin açık ara şampiyon olurlar.Bizimkiler napıcak
    Cevapla
  • Abc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yanlış bir karardır..TFF başarıyı değil başarısızlığı odullendirmistir..süper ligden düşen takimlar düşürülüp 1 . Ligden ilk altı sıra başarılarının ödülü olarak süper lige çıkmalıdır..yazık ayıp günah....
    Cevapla
  • Abc 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinizi vicdanınıza koyunda yazın biraz sezon boyu hiç bir şey yapmamış takımlar superligde kaldi
    Cevapla
  • Kayseri38 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmadı usta hepsini süper lige alsınlar daha iyimi olur...
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    o kadar da değil.
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper lig adananın hakkıydı mahalle takımları 1 ligde taraftar yok başakşehir şampiyon oldu taraftar sayısı binleri geçmez yok karagümrük sadece o semtin insanının takımı ama adana bir ilin takımı Adanayı çıkartmazsanız düşürün o zaman düşen takımları ortada bir adaletsizlik var her şeyde olduğu gibi
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Zeydan istemeseydi 22 olurdu. Chp li talebine pozitif cevap veremeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle