IFAB açıkladı! 5 oyuncu değişikliği ve VAR kararı

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), bu yılın sonuna kadar maçlarda 5 oyuncu değişikliğini yürürlüğe aldı.

IFAB açıkladı! 5 oyuncu değişikliği ve VAR kararı
IFAB açıkladı! 5 oyuncu değişikliği ve VAR kararı
GİRİŞ 08.05.2020 15:58 GÜNCELLEME 08.05.2020 18:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

futbolun global kural koyucusu Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), VAR ve oyuncu değişikliğiyle ilgili kararlarını açıkladı.

 

 

IFAB'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre FIFA'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen liglerde oluşabilecek fikstür yoğunluğu yüzünden takımlara bir maçta 5 oyuncu değişikliği hakkı verme önerisi kabul edildi.

Takımlar, geçici olarak hayata geçirilecek uygulamayla  2020 yılının sonuna kadar yapılacak maçların 90 dakikalık normal süresinde 3 yerine 5 oyuncu değiştirebilecek.

 

 

Eleme usulüyle oynanan ve uzatmaya giden maçlarda ise 6. oyuncu değişikliği gerçekleştirilebilecek. Normal sürede kullanılmayan değişiklik hakları, uzatma devrelerine aktarılacak.

Takımlar 5 oyuncu değişikliğini, karşılaşmalardaki gereksiz duraksamaları engellemek için devre aralarında ve müsabaka sırasında oyunu en fazla 3 kez durdurabilecek şekilde yapacak.

Ayrıca IFAB ve FIFA, gerektiği takdirde 2021'de tamamlanacak organizasyonlar için 5 oyuncu değişikliği hakkının uygulama süresini uzatacak.

VAR KARARI FEDERASYONLARA BIRAKILDI

Öte yandan IFAB, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi kullanımının zorunluluğunu da ortadan kaldırıldı. Beş oyuncu değişikliği hakkı ve VAR sistemi kullanımı, ülke federasyonlarının takdirine bırakıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • İlhanTS 3 yıl önce Şikayet Et
    Ömer OKUMUŞ kardeşim düşüncelerimi dile getirdin eline sağlık. Belli dakikalarda oyuncu değişiklikleri olmalı. Öyle zaman geliyor ki hoca uzatmalarda zamana karşı oyuncu değiştiriyor. Maksadı belli. Ouyn oynamak değil. Oynamak isteyenin hakkını yememek lazım.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Var zaten varmı ki....
    Cevapla
  • ömer okumuş 3 yıl önce Şikayet Et
    zamana oynayan takımlara büyük koz olur bu kural son 15 dakika sadece bir oyuncu değişme hakkı verilmesi lazım
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    bir karar da ben öneriyorum 11 yerine 15 kişiyle oynansın
    Cevapla
  • recep altın 3 yıl önce Şikayet Et
    deseniz ya türkiyede maçlar artık 120dk uzicak. türk futbolu ölmüş bitmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle