Türkiye tartışıyor! Dünya geri sayıma geçti

TFF'nin ligleri başlatma kararına Süper Lig ekiplerinden tepki gelse de dünya futbolu topu santra noktasına koymak için geri sayıma geçti.

Türkiye tartışıyor! Dünya geri sayıma geçti
Türkiye tartışıyor! Dünya geri sayıma geçti
GİRİŞ 07.05.2020 00:18 GÜNCELLEME 07.05.2020 00:22
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

    
Haber7 Spor Servisi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 12, 13, 14 Haziran'da lig maçlarının başlayacağını duyurmasının ardından Süper Lig ekiplerinden kararı eleştiren açıklamalar geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Şimdilik olma kaydıyla, altını çizerek söylüyorum, elimizde değişik senaryolarımızın olduğunu da hatırlatarak tüm liglerin 12-13-14 Haziran'da başlatma kararı aldık. Sağlık Kurulu ve Bilim Kurulu toplantısının ardından maçların nasıl oynanacağına karar verilecek. Sonrasında kararları kulüplere aktaracağız." dedi.

Rıza Çalımbay: Tarih yanlış hem de çok yanlış!

Özdemir'in açıklaması üzerine Süper Lig ekiplerinden karara tepki yağdı. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bence tarih yanlış hem de çok yanlış. Oyuncuların hazırlanması açısından da yanlış. Bazı oyuncular yurt dışında, başka şehirlerde. Bence ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi. Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulumuz çok iyi çalışıyor, çok iyi yere getirdiler. Yüzlerce sporcu ve görevliyi en temaslı oyunda bir araya getirmek en büyük yanlışlardan olacak. Biz oynamak, risksiz bir zamanda, en rahat dönemde ligimizi bitirmek istiyoruz. Birkaç vaka varken ligler iptal oldu şimdi vaka çok ama oynatmak istiyorlar, çok erken başlatıyorlar. Bunun sebebini anlayamıyorum." ifadelerinde bulundu.



Hasan Kartal: Şampiyon olan şansa olur

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "Futbolcuların birinde virüs olduğunu düşünen bir başka futbolcu rahat oynayabilir mi? Bir maçta bir oyuncu ne kadar yere tükürüyor, birbiriyle ne kadar temas kuruyor. Gidişatın nereye gittiği daha belli değil, bilemiyoruz. Sağlık Kurulu'nun ne diyeceğini de bilemiyoruz. Karanlık bir yol var, ne zaman aydınlanacağı da belli değil. Bu tedirginlikte oynanacak futbolun bir anlamı olmaz. Bu durumda şampiyon olacak takım şansla olur" diyerek TFF'nin kararını eleştirdi.

Dünyada futbol ligleri başlıyor!

Süper Lig ekipleri federasyonun aldığı kararı eleştirse de dünyadaki bir çok ligde müsabakaların başlaması için geri sayıma geçildi.



Güney Kore'de ilk maç bugün

Dünya futbolunda korona virüs arasında sahalara dönen ilk ülke Güney Kore olacak. Uzak Doğu ülkesinde birinci lig bugün başlıyor. Seyircisiz oynanacak maçlar öncesinde korona virüs taramasına giren ligdeki 12 takımın personellerinde pozitif vakaya rastlanmadı. Güney Kore'de 255 insanın hayatını kaybettiği salgında 10 bini aşkın vaka tespit edildi.



Almanya'da ligler 15 Mayıs'ta açılıyor

Almanya'da futbol federasyonu, Bundesliga ve 2. Bundesliga takımlarıyla yaptığı toplantı sonucu liglerin 15 Mayıs Cuma günü başlaması kararı aldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle 16 Mart'tan itibaren askıya alınan 1. ve 2. futbol liglerinin mayıs ayı ortasından itibaren başlayabileceğini belirtip, kesin tarihi ise DFL'nin belirleyeceğini duyurmuştu.

İspanya'da antrenmanlar başladı

İspanya'da ilk iki ligde yer alan kulüpler, bireysel antrenmanların bu haftadan itibaren başlamasına, lig ve kupa organizasyonlarının ise haziranda başlamasına yönelik karar aldı.

Yapılan açıklamada liglerin geri dönüşü için bir protokol çerçevesinde hareket edileceği, protokol gereğince antrenman tesislerine dönülmesinden önce test yapılacağı belirtildi.

Lionel Messi

La Liga'daki 20 kulübün 15'inde futbolcular, özel arabalarıyla ayrı ayrı tesislere gelerek sağlık personelleri tarafından Covid-19 testinden geçirildi.

Takımların bu hafta içinde bireysel antrenmanlara başlaması ve liglerde kalan maçların oynanmasına haziran ayında başlanması öngörülüyor.

Antoine Griezmann

Diğer yandan İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), bölgesel alt liglerin oynandığı 3. ve 4. liglerdeki sezonları sonlandırma ve sadece play-off maçlarının oynanması kararını aldı. 

İngiltere'de durum karışık

13 Mart tarihinde askıya alınan Premier Lig'in Haziran ayında yeniden oynanması için büyük bir çoğunluk görüş birliğine varırken en alt sıralarda yer alan 6 takımın ligin yeniden başlamasını sabote ettiği iddia edildi.

İddiaya göre; Aston Villa, Norwich City, West Ham United, Brighton, Watford ve Bournemouth kulüplerinin bu sezon oynanan lig maçlarının iptal edilmesini ve aynı takımlar ile 2020-2021 sezonunun başlamasını talep ettiği ifade edilirken bu yönde bir lobi çalışması yürüttükleri belirtildi.

6 Premier Lig kulübünün rekabetin zarar görmemesi adına böyle bir karar aldıkları öne sürüldü.

YORUMLAR 65
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Adi şow ve oyun olan futbol başlıyor büyük sermaye sahiplerinin avm leri açılıyor ama camileri konuşan bile yok.
    Cevapla
  • Adsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Diger mesleklerdede temas var onlar korkmadan mücadelebediyor hem sizler kadar ücret almadan herhangir sey oldugunda biz profosyenwliz bizim sözleşmemiz var demesi degil buyrun er meydanına
    Cevapla
  • Hüür adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Camileri neden açmıyorlar
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne acelesi var kardesim futbolun. Su zamanda en sonraki is. Zaten biseyede yaradigi yok
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Fatih terim Nerde 1 vaka varken demediğini bırakmadı fatih nerdesin fatih.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle