Sağlık Bakan Koca: Biz sorumluluk almayız!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri 12-13-14 Haziran'da başlatma kararı hakkında konuştu.

Sağlık Bakan Koca: Biz sorumluluk almayız!
Sağlık Bakan Koca: Biz sorumluluk almayız!
GİRİŞ 06.05.2020 18:12 GÜNCELLEME 06.05.2020 19:09
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Futbol liglerinin yeniden başlaması yönünde alınan karar hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Türkiye Futbol Federasyonu, özgür ve kendi iradesiyle kararı zaten verdi. Dolayısıyla sorumluluk federasyonundur. Federasyon bu kararı alabiliyorsa bu karar kendisinindir, sorumluluk da kendisinindir." ifadelerinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantının ardından korona virüs ile ilgili son gelişmeleri ve tedbirlerle alakalı açıklamalarda bulundu.

"BİZ ÖNERİDE BULUNMADIK"

Bakan Koca, bugün liglerin başlamasına dair TFF’nin aldığı karara ilişkin konuşarak, "Futbol hassas bir konu. Geniş kitleleri ilgilendiren bir alan. Burada kararı vermesi gereken TFF’nin kendisi olduğunu özellikle altını çizerek ifade etmiştik. Federasyon kendi iradesiyle kendi kararını verebileceğini bakanlık ve bilim kurulu olarak asla herhangi bir öneride katkıda bulunmak istemediğimizi ifade ettik. Bugün yapılan açıklamalarda gördüğüm şekliyle federasyonun bir sağlık kurulunun olduğunu biliyoruz. Bu sağlık kurulunun nasıl yönetmeleri gerektiğine dair hazırladığı çalışma olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla özgür kendi iradeleriyle kararı TFF zaten verdi. Bundan sonraki sorumluluk da federasyonun. Sağlık kurulu almış olduğu kararlar ve tedbirler noktasında federasyon bu kararı alabiliyorsa sorumluluk da bu anlamda federasyonundur” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUMLAR 111
  • batsın ab . abd 3 yıl önce Şikayet Et
    yerin dibine batsın futbol bu milletin başının belasıdır bu futbol ümmeti uyutan en büyük narkozdur futbol yazıklar olsun futbolu bu ülkeye getirenlere
    Cevapla
  • ersin5454 3 yıl önce Şikayet Et
    sorumluluk tff nin değil sizin, bizim yani herkesin. Amaç sadece spor yapmaksa sağlık spordan önemlidir. Eğer para kazanmaksa zaten kapatın gitsin.
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu Fatih terime Anlat...
    Cevapla
  • siyasi kavun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne futbolmuş kardeşim. Derdimiz bitti şimdi aman futbola ne zaman başlanacak derdimiz çıktı. Aman iddia para kaybeder sonra başlatın hemen.
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Bakanlığı ve Bilim kurulu öneri ve tavsiyeleri bu gibi durumlarda çok elzemdir. Neden iki önemli kurum TFF'ye oneri vermekten kaçınıyor!? Bu lig yine şaibeli bir şekilde sonuçlanabilir zira TFF istediği zaman ligi kovid19 nedeniyle durdurabilir ve tescil edebilir. Nacizane Öngörüm: Bir İstanbul takımı Trabzonsporu geçip liderlik koltuğuna oturusa TFF flaş ve şok bir karar ile ligi sonlandırılıp lider takımın şampiyonluğunu tescil edebilir. Herşey olabilir.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Futbol müsabakaları digital olsun mobil uygulamayla takımına destek olsun. Kulüpler mobil uygulamalı ücretli maçları yayınlatsın. İnsanlar böylelikle bir müddet stadlarda yaşanan şiddete ve küfüre maruz kalmazlar. Ne farkader ha stadyumda ha mobilden izlemişin maçı ne farkeder en azından virusten etkilenmezsin. Futbolcular ve yöneticilerde corona testi yaparak maça çıksınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle