'İsveç'te ölsen daha iyi' diyen Erkan Zengin'e çirkin tepki!

'İsveç'te ölsen daha iyi' diyerek sağlık sistemini eleştiren Erkan Zengin, bu sözlerinin İsveç'te sert tepki gördüğünü belirtti.

'İsveç'te ölsen daha iyi' diyen Erkan Zengin'e çirkin tepki!
'İsveç'te ölsen daha iyi' diyen Erkan Zengin'e çirkin tepki!
GİRİŞ 06.05.2020 09:20 GÜNCELLEME 06.05.2020 09:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İsveç'te korona testi pozitif çıkmasına karşın hastaneye kabul edilmeyen Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken'in kızının çektiği video sonrasında Sağlık Bakanlığı özel bir jet göndererek vatandaşımızı alıp Türkiye'ye getirmişti.

 

 

Erkan Zengin ise konuyla ilgili ''İsveç'te sağlıkla ilgili hiçbir şey yok. Orada ölsen daha iyi. Öyle bir durum var. Hastaneye almazlar şu an. Benim kuzenlerimde de virüs oldu, hepsi evde kalıyor. Hastaneye gitseler bile almıyorlar. Evde geçirdiler bu hastalığı. Devletimizin uçak gönderdiğini gördüm ve tüylerim diken diken oldu. Biz bugün İsveç'in bakmadığı hastamızı uçak gönderip aldık. Bu inanılmaz bir durum ve gurur verici bir şey. Bütün dünya nasıl bir millet olduğumuzu gördü. İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, ABD'yi görüyoruz. Buradaki bakanların bile Türkiye'yle ilgili söyledikleri çok güzel.'' sözlerini kullanmıştı.

Tecrübeli futbolcu Erkan Zengin bu sözlerinin İsveç'te sert tepki gördüğünü belirtti.

 

 

İşte Erkan Zengin'in yaptığı özel açıklamalar...

'KAFA OLARAK HAZIR OLUR MUYUZ?' 

4 haftalık süre aslında yeter. Futbolcu olarak kendimizi fiziksel olarak hazırlarız ama mental olarak ne kadar yeter ondan emin değilim. Antrenmanlarda fiziğimizi toparlamak kolay bir şey ama 4 hafta için kafa olarak hazır olur muyuz onu bilmiyorum.

'İSVEÇ ÇOK RAHAT DAVRANIYOR'

Şu an ne olacağını kimse ön göremez. Bütün dünya aynı sıkıntıları yaşıyor. İsveç'i örnek verebilirim. Ligleri başlattılar, bir tarih verdiler. Yine ertelediler. İsveç çok rahat davranıyor. İnsanlar işe gidiyor falan. Hani başlarız lige ama ne olacağını hiç bilmiyorum.

'FATİH TERİM TEKLİF YAPMIŞTI'

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında geçiyordu görüşmeler, Trabzonspor'u seçtim. Eskişehirspor bonservisi oraya verdi. Galatasaray ile ilgili teklifi de Fatih Terim yapmıştı. Eskişehirspor yüksek bir ücret istemişti. O zamanlar bu yabancı kuralları falan yoktu. Türk futbolcuları değerliydi. Biz de değerli olduk.

"FUTBOLCULARIN ÇOĞUNDA KORONA VAR"

İsveç'tekilerle konuşuyorum genelde. İtalya'da zaten kimse dışarı çıkamıyor. İsveç'te çoğu futbolcu arkadaşımda bu korona var. Antrenmanlara devam ediyorlar. Biraz nefes alma sıkıntıları oluyor. Doktorlar da 1-2 aya geçer demiş. Futbolcuların çoğunda korona virüs var.

'İSVEÇ'TE TEPKİ ALDIM'

Benim söylediğim sözlerden sonra İsveç'te tepki aldım. Oradaki politikacılar beni eleştirdi. Benim söylediğim şey bu virüsü insanların kapmasını istiyorlar aslında. Onu demek istemiştim. İsveç'in sağlık sistemini eleştirdiğim söyleniyor. Türkiye'deki sağlık sistemi ile karşılaştırıyormuşum. Dünyanın en iyi sağlık sisteminden birisi Türkiye. Nasıl karşılaştırmayım? İsveç'te virüsü olanlar yan yana duruyor. Stockholm'ün yarısında var virüs.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 14
  • Şener YAKUT 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi cehapeliler tarafından hain ilan edilir sen nasıl hükümeti savunursun sol tipli soytarılar varya şebeklik yaparak para kazanan asker ölse sesi çıkmaz ama terör ite gelince insan hakkı diyen böyle olursa aydın olur ama hükümeti yapılan hizmetleri begenen futbolcu sanatçı olursa yobaz halkubi benim gözümde ve milletin gözünde yobaz kendileri böyle herkes hakikati yüksek sesle söylemeli bu soytarıları temsil eden muhalefet partisi görünen terör sevici partiyi hak ettiği yere söylemlerle koymalı.Aslında yiğidi öldür hakkını yeme demeli herkes fakat nankörler ve hainler bunu diyecek aydınlıkta değiller.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    madem öyle neden isveç vatandaşlığını seçmiş.?
    Cevapla
  • Mühezza 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık sistemi ile ülke secimi ne alaka! Hükümetin övülmesinden bukadar rahatsız olmanın yansıması bu karşılaştırman galiba! zihnen ve fikren baya bi tahrip olmuşsun, Allah cc maddi manevi şifa versin
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Orda doğuma büyüme. Seçse ne olur
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İsveç Faşit Diktaörlükle yönetiliyor çünkü. İsveç'te ifade özgürlüğü yok. Endişeliyiz...!!! Basın yayın organları isveçin sağlık sistemini ve kötü tutumunu elestirenlere sert tepki gösterip susturmaya çalışmasına karşı isveçi kınama ve eleşiri bombardımanına tutması lazım. Türkiye'de haksız ve yalan haberde bile, gavur destekli basın Türkiye'yi ve hükümeti haksız yere yerden yere vuruyorken İsveç ise gerçekten faşizm yapıyor çünkü. Hadi İsveç ve Türkiye basını muhalefeti göreve.!!! İsveçi kınayın.
    Cevapla
  • isvecli 3 yıl önce Şikayet Et
    ya kardesim sizi isvece zorla mi gönderdiler, begenmiyorsaniz cikin gelin Türkiye'de yasayin
    Cevapla
  • Hakan deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam nerde yaşıyor Türkiye de
    Cevapla
  • Gürbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Her türk görevini böyle yapmali Helalisun kardesime
    Cevapla
  • dr siyah beyazzz 3 yıl önce Şikayet Et
    tabi ya oranın milli formasını giyerek görevini yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle