Maaş krizi büyüyor! Kulüpler çaresiz...

Liglerin ertelenmesi kulüpleri büyük bir maddi çıkmaza sürüklüyor. İtalya'da maaşların ertelenmesi için hukuksal alt yapı tartışılıyor. İskoçya ve Fransa'da uygulama başladı.

Maaş krizi büyüyor! Kulüpler çaresiz...
Maaş krizi büyüyor! Kulüpler çaresiz...
GİRİŞ 20.03.2020 09:36 GÜNCELLEME 20.03.2020 09:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İtalya'da liglerin ertelenmesiyle başarı primi ve tribün hasılatını kaybeden kulüplerin yaşadığı maddi kriz tavan yaptı. Bıçağın artık kemiğe dayandığı Çizme'de 700 milyon euroluk bir kayıp bekleniyor.

 

 

Kulüpler bu kaybın yarattığı tahribatın önlenmesi için sporcuların da elini taşın altına koymasını bekliyor. Ancak futbolcularla yapılan sözleşmelerin buna uygun olup olmadığı konusunda hukuksal tartışma büyüyor.

'İtalya Medeni Kanunu'nun 1256'ncı maddesine göre işverene atfedilmeyen bir nedenden dolayı, çalışanın performansının imkansız hale gelmesi durumunda işverenin sorumluluğunu yerine getirme yükümlülüğü de ortadan kalkıyor' iddiasını ortaya atan İtalyan basını, bu nedenle oyunculara hiç maaş ödenmemesinin gündemde olduğunu savunuyor. Tartışmanın önümüzdeki dönemde çok daha büyümesi bekleniyor.

 

 

KRİZ HERKES İÇİN GEÇERLİ

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, kulüpleri rahatlayacak bir çalışma yapacaklarını söyledi. Gravina, "Maaşları düşürmeyi düşünebiliriz. Kriz herkes için geçerli" ifadesini kullandı. Futbolcular Derneği Başkanı Damiano Tommasi, futbolcuların da bu süreçte fedakarlık yapması gerektiğini söyledi. Maaşların yüzde 30 düşürülmesiyle ilgili Tommasi, "Bu krizi yönetmek için ne tür bir fedakarlık yapabiliriz, inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'DE KAOS YOLDA

Premier Lig'de sezonun tamamlanmaması halinde 3 milyar poundluk yayın anlaşması olan kuruluşun, 750 milyon poundluk dava açacağı konuşuluyor. Sezon kendi inisiyatifleri dışında tamamlanmadığı için pek çok oyuncunun ise 'Maç başı ücretlerinin ödenmesi' konusunda dava açabileceği belirtiliyor.

HEARTS'TAN %50 KESİNTİ

İskoç Kulübü Hearts Teknik Direktör Daniel Stendel ve ekibi ile oyuncuların maaşlarını yüzde 50 indirmek için görüşmeler yapıyor. İskoç ekibi ayrıca Akademi'de 20 saatten az çalışan personele de de ücretsiz izin verdi. Almanya'da Borissia M.Gladbachlı oyuncular da alacaklarının bir bölümünden vazgeçtiler.

LYON PARA ÖDEMİYOR

Fransa'nın ünlü ekibi O.Lyon da futbolcularına maaş ödeyemeyeceğini açıkladı. Fransız kulübü çalışanlarının bir bölümünü de ücretsiz izine çıkardı. Bir başka Fransız ekibi Amiens de oyuncularının maaşlarında yüzde 16 kesintiye gidileceğini duyurdu.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 12
  • CAN BAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek paralarını ellerinden almayın Hepinizi protesto etmek için bugün askıya 5 ekmek takıcam Muslera hangi semtte oturuyor bilen varsa yazsın lütfen
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bütün liglerde bu para işleri en aza indirgenmesi çok para ödüyorlar sonra klupler neden batıyor
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    yarın Türkiyedeki ekmeksizlerde (İYİLER her zaman tenzih olunur)devlet bize para versin diye otlarlar
    Cevapla
  • haha 4 yıl önce Şikayet Et
    uyyyyyy falcaommmm
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    en iyisini lyon yapmis . madem futbol oynanmiyir maaslarinida almamalilar . terim in maasida dahil en cok o istemisti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle