Türk futbolu için kritik maç!

Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz ekibi Sporting'e karşı 3-1 kaybetmesi ülkeler sıralamasındaki yerimizi de kritik hale getirdi.

Türk futbolu için kritik maç!
Türk futbolu için kritik maç!
GİRİŞ 22.02.2020 10:12 GÜNCELLEME 22.02.2020 10:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2020-21 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilmemiz için temsilcimizin turu geçmesi büyük önem arz ediyor.

 

 

Ülke puanı sıralamasında kritik bir eşikte olan Türkiye, Medipol Başakşehir'in Sporting'e 3-1 yenilmesiyle sarsıldı. Süper Lig'de önümüzdeki sezonun şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne 2021-22'de direkt katılabilmesi için 11.'likteki yerimizi korumamız gerekiyor.

32.800 puanlı Türkiye'nin en yakın rakibi Avusturya'nın (32.325) temsilcilerinden Salzburg deplasmanda Frankfurt'a 4-1 mağlup olmasına rağmen LASK Linz, AZ Alkmaar'la dış sahada 1-1 berabere kalmayı başardı. Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesi ve Avusturya ekiplerinin tur atlaması halinde, 11. sıradaki yerimizi kaybetme ihtimalimiz artacak.

 

 

UKRAYNA İLE MAKAS AÇILDI

Öte yandan 10. sıradaki Ukrayna'nın (33.900) takımı Shakhtar Donetsk ise sahasında Benfica'yı 2-1'lik skorla mağlup etti. Böylece Ukrayna ile aramızdaki makas biraz daha açıldı.

YORUMLAR 12
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    çokta umurumda trilyonları batırdılar futbol dışında her şeyi yaptılar futbol değil şiddet seyrettik medya köpürttü birileri davul çaldı birileri oynadi şimdi yasını halk tutsun stadlara maça gitmez olduk spordan bile nefret eder olduk
    Cevapla
  • ali dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    kritik mac olsa ne yazar dünyadaki futbolla ülkemizdeki futbol arasında malesef uçurum var adı vasatın üzerine çıkamamış takımlar bile 4 büyük diye sandığımız ama sadece paranın konuşulduğu klüplerimizi rahat yener çünkü onlar futbolu severek oynuyor bizdeki gibi birbirlerini yemek için hatta ezmek için oynamıyorlar parada ön planda malesef bizde
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz aynı takımı tutmuyoruz ama iş avrupaya gelince birbirimizi desteklememiz gerektiğini bu tablolara bakınca anlayabiliyoruz.
    Cevapla
  • ZAFER58 4 yıl önce Şikayet Et
    mhk devreye girsin:)))
    Cevapla
  • mehmet rauf 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki direkt gitsek bir başarı alıyoruz
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    başarısız olduk da yıllardır direkt katılmamızı iyilik olsun diyemi kabıl etti uefa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle