Koronavirüs sebebiyle futbol ligi ertelendi!

Çin Futbol Federasyonu, ülkede patlak veren koronavirüs salgını sebebiyle Çin Süper Ligi ve diğer bütün ligleri süresiz erteledi.

GİRİŞ 30.01.2020 15:19 GÜNCELLEME 30.01.2020 17:19
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Çin'de Corona virüsü endişesi sürüyor. Yaklaşık 2 hafta önce Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 5 kıtaya yayılan virüs sonrası Çin Futbol Federasyonu, ülkedeki futbol maçlarını süresiz durdurma kararı aldı.

Yapılan açıklamada oyuncular, teknik direktörler, medya, kulüpler ve çalışanlarıyla taraftarların sağlığını koruma adına 2020 yılında oynanacak tüm liglerin ertelendiği duyuruldu.

Konuyla ilgili iletişimi Çin makamlarıyla sürdüreceklerini belirten federasyon, gerekli bilgileri zamanla açıklayacaklarını ifade etti.

 

 

Yaya Toure, Marouane Fellaini, Oscar, Marko Arnautovic, Salomon Rondon gibi çok sayıda yıldız futbolcunun kariyerini sürdürdüğü Çin Süper Ligi'nin bu yılki takvimi 22 Şubat-31 Ekim tarihleri olarak planlanmıştı. 

Çin'deki koronavirüs vakalarından futbol dışındaki spor branşları da etkilendi. 15-16 Şubat'taki Erkekler Alp Disiplini Dünya Kupası ile 13-15 Mart'taki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası iptal edilirken, Formula 1 yönetimi de 17-19 Nisan'daki grand prix öncesinde gelişmeleri takip ettiklerini duyurdu. 

 

 

Çin'de Corona virüsü sebebiyle ölü sayısı 170'e yükseldi, virüs tespit edilen vaka sayısı ise 7 bin 711. 5 kıtaya yayılan virüs son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ve Finlandiya'da görüldü. Pek çok ülke önlemlerini artırırken bilim insanlarıysa aşı geliştirmek için çalışıyor.

YORUMLAR 29
  • Osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    zalimi zalimle kırdıran Allah'ın elbette bir hesabı vardır daha beter olun inşaallah
    Cevapla
  • hakmyemez 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Uygurlu masumlarin ahi zalimin zülmü varsa garibinin ALLAH Ivar
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin başkanı bizi kimse hiç bir şey durduramaz diyordu demekki neymiş yaradıcı bir virüsle durdurur.
    Cevapla
  • halıl 4 yıl önce Şikayet Et
    oynasaydınız..ölen ölür kalan saglar bizimdir..Bızde de Alı Koç var..depremde neymıs..bız macımızı oynayalım dıyen ruhsuz var..
    Cevapla
  • habibe 4 yıl önce Şikayet Et
    vardır onun aşısı zamanı gelince ortaya çıkar ...
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz ütopik olacak ama belki de aşılanmış insanlar bile olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle