Yavuz Kurt: Gücümüz zinde, kalbimiz değerlerin izinde

Gençliğe ve spora dönük önemli projelere imza atan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nün 7. Olağan Kongresi’nde Yavuz Kurt yeniden genel başkanlığa seçildi. Tüm üyelerin oyunu alan yeni yönetim, güven tazeleyerek yola devam dedi.

Yavuz Kurt: Gücümüz zinde, kalbimiz değerlerin izinde
Yavuz Kurt: Gücümüz zinde, kalbimiz değerlerin izinde
GİRİŞ 01.06.2019 14:39 GÜNCELLEME 01.06.2019 14:39

12 yıl önce Önder İmam Hatipler Derneği tarafından öncü gençlik idealiyle kurulan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü 7. Olağan Kongresi’ni, Bahçelievler Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Spor Lisesi gala salonunda gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu Serkan Ekmen’in yaptığı kongre, Türkiye birincisi Hafız Ahmet Salih Taşçı’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ve  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 7. Olağan Kongre’nin divan başkanlığını Av. Hasan Hüseyin Kalender yaparken divan üyeliklerini  Mutlu Bozkurt ve Mehmet Ayaydın yaptı. Kongrede davetliler arasında Öncü Spor’un bir önceki genel başkanı, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Önder İmam Hatipler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal,  Genç Önder Başkanı Resul Çiftci ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen Öncü Spor Kulüpleri yöneticileri ve  ismini sayamadığımız çok sayıda misafir katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasında Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Yavuz Kurt,  İmam Hatip neslinin ahlakıyla spora kimlik kazandırdığını, spor kulübü olarak öncü nesiller yetiştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan Yavuz Kurt “ İmam Hatip Okullarında yeşeren fidanlarıyla  Türkiye, yeniden ümmetin umudu ve sancaktarı haline geldi. Hepimiz, İmam Hatipli bir Cumhurbaşkanı ile ulaştığımız uluslar arası itibarın farkındayız. Bu ülke için çalışan ve canını dişine takan, imam hatipli olmak dava adamı olmaktır diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlu mücadelesinin yanındayız." dedi. Başkan Yavuz Kurt konuşmasında İmam Hatip mezunu lisanslı sporcuları arttırmak için illerde ve ilçelerde hızla spor kulüpleri kurmaya başladıklarını, birçok branşta sporcu yetiştirmek için Bismillah dediklerini, başarılı sporcular yetiştirmede önderlik ve öncülük edeceklerini sözlerine ekledi. Başkan Yavuz Kurt, Öncü Spor 2020 vizyonuyla kulüp faaliyetlerinin marka değeri taşıyan bir konuma yükseleceğini, bu dönemde İstanbul’da okulları Öncü Spor afişlerinin süslediğini, lisanslı sporcu ve branş sayılarının çoğaldığını dile getirdi. Kurt, Öncü Spor Kulübü’ne verilen desteklerden dolayı başta Önder Genel Başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Önder Genel Başkanı Kamber Çal'da konuşmasında; Öncü Spor’un kurucularına ve bugüne kadar görev yapan yöneticilerine teşekkür etti. Camianın spor alanında yeni adımlar attığını, gençlerle sağlıklı iletişim kurmak için spor faaliyetlerinin önemli olduğunu dile getirdi. Başkan Kamber Çal, Öncü Spor’un değerli projeler ortaya koyduğunu ve her  geçen gün büyüdüğünü; illerdeki, ilçelerdeki çalışmaları takdirle takip ettiklerini sözlerine ekledi. Anadolu’da farklı illeri ziyaret ettiklerinde Öncü Spor faliyetlerini görerek mutlu olduklarını, Önder olarak spor faliyetlerini sonuna kadar destekleyeceklerini vurguladı.

Balıkesir Milletvekili, Öncü Spor’un bir önceki Genel Başkanı Dr. Mustafa Canbey'de selamlama konuşmasında; toprağa tohum atmanın ne kadar önemli olduğunu, Öncü Spor faaliyetlerinde gördüklerini dile getirirken, Kurucu Genel Başkan İmdat Salihoğlu'na, Hacı Sürmenili’ye ve geçmiş dönemlerde görev yapan Öncü ile Önder yönetimilerine teşekkür etti. Milletvekili Mustafa Canbey:  Öncü Spor Kulübü’nde çok başarılı işler yaptık. Yavuz Kurt kardeşimle kulübümüz, gençler için önemli projeler ortaya koymaya devam ediyor. Önder bizim çatımızdır. Önder Genel Başkanları çalışmalarımıza çok büyük destek verdiler. Öncü Spor’un önümüzdeki dönemde sadece Türkiye değil, dünya çapında spor faaliyetleri yürüteceğine inanıyorum "dedi. 

Konuşmalardan sonra Genel Başkan Yavuz Kurt, günün anısına Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ve Önder Genel Başkanı Kamber Çal'a fetih haftasını simgeleyen üzerinde Hilye-i Şerif yazılı zırh hediye etti.

Kongre’nin devamında faliyet raporları okundu ve sonrasında yeni yönetim, tüm üyelerin oyunu alarak oy birliği ile göreve seçildi. Kongrede güven tazeleyen Genel Başkan Yavuz Kurt teşekkür konuşmasında: "Bizler zorlu bir süreçteyiz. Dijital çağın faydaları olmakla birlikte gençlerimizi tüketen yönleri de var. Sağlıklı nesiller için gençlerin yanında olan ve gençlerle geleceğe yürüyen kurumlara ihtiyaç var. Öncü ve Önder gönül dergahlarıdır. Yol yürüdüğümüz dostlarımız, kendilerini gençliğe adayan samimi dava erleridir. Yeni dönemde de el ele vererek inşallah nice başarılı hedeflere koşacağız. Bu güne kadar birlikte çalıştığımız arkadaşlara teşekkür ediyor yeni seçilen kardeşlerimi tebrik ediyorum.” dedi.

Kongre sonunda katılımcılar iftar sofrasında bir araya geldiler. Yeni Yönetim tebrikleri kabul etti, dualar edildi. Programda Hüseyin Yazan Fasıl ekibinin ilahileriyle de hoş bir seda yaşandı.

KONGREDE SEÇİLEN YENİ YÖNETİM KURULU

Genel Başkan Yavuz Kurt

ASİL YÖNETİM

Ahmet Altay, Ali Yılmaz, Cüneyt Yeşilnur, Çetin Tiryaki, Demiray Getmez, Eyüp Aras, Faruk Kacır, Fevzi Umman, Hamdi Özcan, Hasan Hüseyin Kalender, Hüseyin Akdemir, Hüseyin Cerrahoğlu, İbrahim Akgün, İbrahim Topalcı, İlhami Özata, İsmail İlhan, Kemal Zemher, Lokman Arıcıoğlu, Mehmet Ayaydın, Muhammet Emin Şen, Muhammet Tunç, Mutlu Bozkurt, Necmetttin Çakmak, Nuri Ömeroğlu, Osman Ateşli, Osman Ay, Osman Savaş, Rıdvan Özkan, Salih Sani Arslan, Salih Çil, Selahattin Turunç, Serkan Ekmen, Şaban Arifan Yıldız. Şakir Korkmaz, Veli Koç, Şefik Dal, Yasemin Bilnur Erenci, Zafer Şahinoğlu, Zafer Arslan.

YEDEK YÖNETİM

Abdurrezzak Arslan, Ahmet Sarı, Ali Küçükkeskin, Azmi Arıcan, Emrah İnci, Ergün Çakır, Emrah Polat, Fazilet Usta, Huzeyfe Dalmaz, Kaya Kızılışık, Murat Ozan Deniz, Mustafa Akbaba, Oğuz Aydoğan, Okan Çelik, Osman Yılmaz, Ufuk Hamit Dilekçi, Ulaş Şentürk, Şevket Güngör, Vural Ünlü, Yusuf Albayrak.

Denetleme Asil ; Namık Ayhan, Abdüsselam Ferşatoğlu, Ahmet Kaan, Recep Onat, Cemal Yılmaz, Mehmet Şeker, Mustafa Karakuş, Veysel Başar, Yunus Tekgöçen, Yusuf Yıldırım.

Denetleme Yedek: Abdullah Maruz Yazıcı, Mustafa Doğan, Mustafa Yüksel, Rahim Şengül, Ünal Ünlü

Disiplin Kurulu; Ali Osman Çolak, Engin Meydan, Ahmet Coşkun, Hüseyin Türkoğlu, Mustafa Dinek

Divan Kurulu: Mustafa Canbey, Halit Bekiroğlu, Ahmet İmdat Salihoğlu, Dursun Topaloğlu, Haci Sürmeneli, Hüseyin Korkut, İbrahim Solmaz, Süleyman Erdemir, Yusuf Ziyaettin Sula