Türk futboluna müjde! 'Berat Albayrak ile görüştüm'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılıların 22. şampiyonluğunun ardından TRT Spor'da canlı yayında soruları yanıtladı. Abdürrahim Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştüğünü ve Türk futboluna önemli katkılar yapılacağını söyledi.

Türk futboluna müjde! 'Berat Albayrak ile görüştüm'
Türk futboluna müjde! 'Berat Albayrak ile görüştüm'
GİRİŞ 20.05.2019 22:30 GÜNCELLEME 21.05.2019 08:37
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Başkan Mustafa Cengiz, "Buzdolabından çıkan et gibiyiz. Bizim yöneticiler olarak sevincimiz çok uzun sürüyor. Abdurrahim Bey, banka tarafında, ben Emlak Konut'taydım. Kemerbuzgaz'la ilgili sorunlar var. Galatasaraylılar, şampiyonluk sabahına uyandı. Bu bizi mutlu etti. Birinci ile ikinci arasındaki fark 7 milyon TL. Bunu sadece Süper Lig için konuşuyorum. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde de gelirler düştü. 6 ülke dışındaki gelirler çok düşüyor." dedi.

 

 

"BAKANIMIZ BERAT ALBAYRAK İLE GÖRÜŞTÜM"

İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak "Şampiyonluklar geliyor, ertesi gün başka bir şey başlıyor. Düne kadar şampiyon olacak mıyız diye mesaj atanlar, bugün kimleri transfer edeceğiz diye yazmaya başladılar. İşler hiç bitmiyor. Şampiyonluktaki en önemli şeyimiz aile ortamıydı. Hocamız ile 5 yıl ile sözleşme yapacağımızı açıklıyoruz ve futbolcular da Fatih Hoca ile uzun süre devam edeceklerini biliyorlar. Bunlar önemli mesajdır. Sayın Berat Albayrak kulüplerin durumlarıyla yakından ilgileniyor. Bakanımız Berat Albayrak ile görüştüm. Türk futboluna önemli katkılar yapılacağını söyledi. İnşallah ay başında banka düzenlemeleriyle Türk futbolu rahat bir nefes alacak. Sürekli bankalardayım. Neredeyse Ziraat Bankası'nın kadrosuna alınacaktım." diye konuştu.

"MALİ DENGESİ EN İYİ KULÜP BİZİZ"

Mustafa Cengiz ise konuyla ilgili "101 milyon TL seyirci gelirimiz, bu yıl 233 milyon TL oldu ve giderek artıyor. Gelirde milyar TL'yi zorluyoruz. Bugün itibarıyla büyük kulüpler arasında mali dengesi en iyi kulübüz diyebilirim. Ama mutlaka banka yapılandırılması yapılmalı. Kulüpler mali anlamda çok kötü.

Bir çiçekle bahar gelmez. Rakiplerim ne kadar güçlü olursa ben de o kadar güçlü olurum. Gücümü onlardan alırım, onları aşmam gerekir. Onların Avrupa'da zor duruma düşmesi beni de zayıflatır.

2024'te Avrupa kupalarında format değişecek. Bunda Türkiye'ye hiçbir şey sorulmadı. Bize 5 kontenjan veriliyor onlar da rezil durumda. Bu format, 6 ülke dışındakiler için çok kötü. Federasyon ve Kulüpler Birliği bu işe müdahil olmalı.

Avrupa Kulüpler Birliği ve Avrupa Lig Birliği arasında şu an çatışma var. Neden bu sana empoze ediliyor? Ülkenin buna müdahil olması lazım. Ey TFF ve gelecek yönetim, bir kadro kur. Şimdiki kadro fikstür ayarlıyor, lokal işlerle uğraşıyor." dedi.

YORUMLAR 41
  • CHN 4 yıl önce Şikayet Et
    Şirketlerinize gelince yönetiyorsunuz zenginliğinize zenginlik katıyorsunuz, ne hikmetse kulübü aynı anlayışla yönetip ekonomik anlamda düze çıkaramıyorsunuz. Çünkü egonuzu tatmin ettiğiniz çiftlikleriniz gibi görüyorsunuz. Bu milletin topa ayıracak kaynağı yok. Kulüpleri batıranların yakasından tutun düşün bu milletin yakasından.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılar a bol keseden para verin ondan sonra borçları halledin. Halletmesinler alt yapıdan adam çıkarıp oynatsınlar
    Cevapla
  • aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    eger kuluplere hukumet destek veririse onca yetimin hakki var o parada yoksullarin hakki var bir fb gs bjk olmassa ligde bir sey olmaz amma bir oksuz parasizliktan okuyamazsa o sekil dusunmek gerekiyor
    Cevapla
  • Futbol mu? 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık sıkışınca maliyeden vergi affı iste.biz asgari ücretli olarak maaşımdan kesiliyor.futbol Kulüpleri büyük transferi yapmayın kardeşim.badırdınız Kulüpleri...
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce devletimize olan vergi borcunuzu verin.Hep devletten çalıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle