Nereden nereye! Bir dönem Süper Lig'i sallıyordu

Profesyonel liglerde hem üst sıralarda yer alma hem de küme düşmeme mücadelesi devam ederken liglere veda eden takımlar da belli olmaya başladı.

Nereden nereye! Bir dönem Süper Lig'i sallıyordu
Nereden nereye! Bir dönem Süper Lig'i sallıyordu
GİRİŞ 18.03.2019 15:55 GÜNCELLEME 18.03.2019 15:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yaşadığı ekonomik sıkıntılarla gündeme gelen kulüpler, liglere veda eden ilk ekipler oldu. TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Gaziantepspor, ligde 19. haftadan itibaren maçlara çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu İnegölspor ve Niğde Anadolu Futbol Kulübü  maçlarına çıkmayan Gaziantep ekibini bir alt lige düşürdü.

Bu sezon 36 ceza puanı alan Gaziantepspor, 2016-2017'de Süper Lig'de yer aldığı profesyonel liglerde TFF 3. Lig'e kadar geriledi. Süper Lig'de 1989-1990 sezonundan itibaren 27 yıl aralıksız yer alan, 2000-2001'de şampiyonluk için yarışan ve Avrupa kupalarında 5 kez Türkiye'yi  temsil eden Gaziantepspor kötü gidişatını sürdürdü.

Gaziantepspor gibi daha önce Süper Lig'de yer alan Kardemir Karabükspor ve Manisaspor da dün oynadıkları karşılaşmaların ardından küme düştü. Bu sezon Spor Toto 1. Lig'de 3 ceza puanı bulunan ve 26. haftaya -1 puanla giren Kardemir Karabükspor, Altay deplasmanında aldığı 4-0'lık  mağlubiyetle bitime 8 hafta kala lige veda etti. 2017-2018 sezonunda Süper Lig'de  yer alan ve sezon sonunda küme düşen Kardemir Karabükspor, bu sezon mücadele ettiği 1. Lig'e de tutunamadı.

Manisaspor artık 3. Lig'de

Süper Lig'de 6 sezon Ege futbolunu temsil eden Manisaspor, 2. Lig'e kadar geriledikten sonra tekrar 1. Lig'e çıkmıştı. Ancak geçen sezon yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle kadrosundaki  oyuncularla yollarını ayıran ve genç futbolcularla mücadelesini sürdüren Manisaspor, bu sezon yer aldığı TFF 2. Lig'e de tutunamadı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 27. hafta mücadelesinde konuk ettiği Ankara Demirspor'a 2-1 yenilen Manisaspor, 15 ceza puanı bulunduğu ligde bitime 7 hafta düştü.

Küme düşmememe mücadelesi

Spor Toto Süper Lig'de son 8 haftaya Akhisarspor, Büyükşehir Belediye  Erzurumspor ve Göztepe, Spor Toto 1. Lig'de ise Kardemir Karabükspor'un yanı sıra  Birevim Elazığspor ve Eskişehirspor düşme hattında girdi. Bitime 7 mücadele kalan 2. Lig Beyaz Grup'ta Gaziantepspor ve  Manisaspor'un yanı sıra Bayrampaşa, Kırmızı Grup'ta Darıca Gençlerbirliği,  Tokatspor ile Konya Anadolu Selçukspor düşme hattında yer alıyor. Sezon sonunda 2 takımın ligden düşeceği TFF 3. Lig 1 Grup'ta  Körfezspor ile Silivrispor, TFF 3. Lig 2. Grup'ta Bergama Belediyespor, Kemerspor  2003 ve Adıyaman 1954 Spor, TFF 3. Lig 3. Grup'ta ise Bucaspor, Ankara Adliyespor  ile Fatsa Belediyespor son 7 haftaya girerken düşme hattında bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • xxxx 5 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar da meraklısın fenerin düşmesine demekki çok fena rahatsız ediyor seni senin gibilerin futbol anlayışı bu işte fb .gs. bjk olmadığı bir liğ mi olur sen hangi kafadaysan bay adam olacak adam tamam fanatikliğinde bir yeri var ama bu kadar nefret nedir.. rekabet olur hırs olur futbolun özelliği bu ama kin ve nefret olmaz alt üstü bir futbol bu
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sivas sporur ahını aldı maç satmanın hak yemenin sonu
    Cevapla
  • Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    darısı fenere
    Cevapla
  • Adalet Nerede Kaldı 5 yıl önce Şikayet Et
    Fener Size Hep Acı Verdi Yıllarca Hep Fenerin Altında Ezilip Büküldünüz Acınız Hiç Bitmeyecek
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi olur
    Cevapla
  • Barbar 5 yıl önce Şikayet Et
    Kötü yönetim, olmayan spor kültürü ve sadece çıkar peşinde olan başkanlar...ve sonuç.
    Cevapla
  • Çamlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Dün maçları izledik bunda hiç haksızlik adaletsizlik yokmu sençe. Milli takimi yemiş. Gs yi bitirme noktasına getirmilerin hiçmi sucu yok. Mesa Ali dürüst gibilerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle