Yedi kıta dostluk için buluşuyor

İstanbul Üniversitesi öncülüğünde organize edilen Uluslararası Futbol Turnuvası, yedi kıtadan öğrencileri buluşturacak.

Yedi kıta dostluk için buluşuyor
Yedi kıta dostluk için buluşuyor
GİRİŞ 07.03.2019 22:50 GÜNCELLEME 07.03.2019 22:50

İstanbul Üniversitesi öncülüğünde organize edilen Uluslararası Futbol Turnuvası, İstanbul’da bulunan üniversitelerin yurt dışından ülkemize gelen öğrencilerini, sporun kaynaştırıcı, bütünleştirici ve birleştirici ruhu ile bir araya getirmeyi amaçlayan bir spor şölenidir. Türk kültürünün mezhep, renk, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın kucakladığı ülkemizdeki misafir öğrencilerimize, Türk misafirperverliği, yaşam tarzı ve kültürü hakkında bilgi vermek ve bu öğrencilerimizin ileride ülkemiz adına birer kültür elçisi olmaları en büyük temennimizdir.



 Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleşecek olan Uluslararası Futbol Turnuvasına İstanbul’da bulunan üniversitelerde, öğrenim gören tüm uluslararası öğrenciler katılabilecektir. Öğrenciler kendi üniversitelerinde oluşturacakları 12 kişilik bir takım ile üniversitesini temsilen turnuvada yer alabileceklerdir. Turnuva sayfası www.uniworldcup.org sayfası üzerinden alınacak başvurular, katılım sağlayacak takımların tamamlanmasının ardından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Salonu’nda Sayın Cumhurbaşkanımızın katılım durumuna göre 19 Mart tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Üniversite Rektörlerimiz, ülkemizde görev yapan Konsoloslar, spor camiasının önde gelen isimleri ve uluslararası öğrencilerimizin katılacağı açılış programı ve fikstür çekilişi ‘’YEDİ KITA
DOSTLUK, KÜLTÜR VE SPOR İÇİN BULUŞUYOR’’ sloganı ile gerçekleştirilecektir.

Açılış etkinliğimizde, ayrıca Uluslararası Futbol Turnuvası’nın detaylı tanıtımı ve basın toplantısı düzenlenecektir.

25 Mart tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çırpıcı Spor Tesisleri’nde oynanacak açılış karşılaşması ile başlayacak organizasyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu ve Avrupa yakasındaki Spor İstanbul Tesisleri’nde devam edecektir.

Turnuvanın en önemli etkinliklerden biri olan Kültür Elçileri Programı Organizasyonu. Tüm sporcuların katılımı ile 14-21 Nisan tarihleri arasında yapılacak boğaz turu gerçekleştirilecek. İstanbul ve Türk kültürü tanıtımı yapılacak ve katılım gösteren herkese kültür elçisi beratı takdim edilecektir. Turnuvaya katılan tüm sporculara Müzekart hediye edilecektir.

Turnuvanın renklerinden biri olacağına inandığımız En Güzel Dostluk Fotoğrafı Yarışması, sahada ve saha dışında çekilmiş ve turnuva hashtag’i #uniworldcup etiketi ile paylaşılmış fotoğraflardan en fazla beğeni alanlar final etkinliğinde oluşturulacak fotoğraf sergisinde konuklara sunulacaktır. Sergide yer alan fotoğraf sahiplerine ve bu senenin konusu olan en güzel dostluk fotoğrafı olarak seçilen fotoğraf sahibine final şenliğinde turnuva hatırası olarak çeşitli hediyeler takdim edilecektir.

Bir şölen havasında yapılacak kapanış şenliği 30 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilecektir. Final maçı ile başlayacak kapanış şöleni, karşılaşmanın ardından sahne alacak Yusuf Güney konseri, İstanbul Üniversitesi halk oyunları ekibi, eğlenceliyarışmalar ve sosyal alan etkinlikleri ile devam edecektir. Tüm katılımcılara spor çantası içerisinde spor malzemelerinin yer aldığı hediyeler sunulacak ve organizasyon sona erecektir.