Infantino'ya 3 Temmuz sorusu! 'Pişman mısınız?'

İstanbul'da düzenlenen FIFA Zirvesi'nin sonunda basın toplantısı düzenleyen FIFA Başkanı Gianni Infantino, soruları yanıtladı. 3 Temmuz sürecinde UEFA'da görev yapan Infantino'ya bu dönemle ilgili pişmanlığının olup olmadığı soruldu.

Infantino'ya 3 Temmuz sorusu! 'Pişman mısınız?'
Infantino'ya 3 Temmuz sorusu! 'Pişman mısınız?'
GİRİŞ 15.02.2019 18:41 GÜNCELLEME 15.02.2019 18:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

FIFA Zirvesi için İstanbul'a gelen FIFA Başkanı Gianni Infantino, basın toplantısında soruları cevapladı.

 

 

'3 Temmuz konusunda pişmanlığınız var mı?' şeklinde gelen soruya Infantino; "Ben 2016'da UEFA'dan ayrıldım. Bu bahsettiğiniz olayla ilgili herhangi bir gelişme var mı bilmiyorum. İsviçre'de yüksek mahkemeye gitti. Bence bu orada bitti. Şu anda Tahkim mahkemesinde de bir dosya var. Herhangi bir pişmanlık söz konusu değil. Sonuçta bağımsız kurullardan bahsediyoruz. UEFA ve FIFA'da bağımsız kurullar ilgileniyor. Tek üzüntümüz şu olabilir, bütün bu işlerden para kazananlar sadece avukatlar. Bu işler yıllarca sürüyor ve işin sonunda hukukçular için iyi bir iş oluyor. Şu anda bazı dosyalar var, ödemeler, transferlerle ilgili Türkiye'den dosyalar var. Sadece Türkiye'den değil, başka ülkelerden de çeşitli dosyalar var. Türkiye'deki durum iyileşiyor. FFP kurallarının devreye girmesiyle birtakım değişiklikler de oldu. Kurallara saygı gösterilmesi gerekiyor. Genellikle çok tartışmalı yerlere gelebiliyoruz ama bu tartışmaların sonunda olumlu bir yere varmak lazım. Kulüplerin başkanları bir şey söyleyince herkes onları dinliyor. Önemli görevlerde olanların, herkesi serinkanlı olmaya davet etmesi önemli.' yanıtını verdi.

İSTANBUL HARİKA BİR ŞEHİR

Gianni Infantino, İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirtirken, "İstanbul'u ve Türkiye'yi çok seviyorum. İstanbul gerçekten çok özel bir şehir. Gerçekten tarihin kavşak noktası. Kültürlerin buluştuğu bir nokta. Havada zengin kültürün kokusunu alabiliyorsunuz. Her zaman buraya geldiğimde şehrin her tarafına bakıyorum  ve kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum. Çok güzel" dedi.

TÜRKİYE'DE FUTBOL BÜYÜK BİR TUTKU

Türkiye'de futbolun büyük bir tutkuyla takip edildiğini dile getiren Infantino, "Türkiye'de futbol çok önemli bir role sahip. Genel olarak topluma yayılan bir önemi var. Türkiye'de futbol sadece bir numaralı spor değil. Bir numaralı din aynı zamanda. Öyle bile diyebiliriz. İnsanlar çok seviyor futbolu. 80 milyon insan var ve 80 milyonu da futbol tutkunu. Herkes futbolu biliyor, herkes futbol hakkında konuşuyor, herkes futbolla yakından ilgili. Bu harika bir şey. Çarpan kalbin sesini duyup hissedebiliyorsunuz Türk futbolunda. Tabii ki ligler çok önemli, Avrupa'da ve Dünya'da. Milli Takım meselesine gelince. Belki yakın zamanda eleme turlarında Milli Takım çok büyük başarı gösteremedi. Ama yine de Türk futbolu dünyanın her yerinde iyi algılanıyor. Harika futbolcuların iyi takımların olduğu bir futbol olarak görülüyor" sözlerini kullandı.

TÜRK FUTBOLU HER ZAMAN OLMALI

İsviçreli futbol adamı Türk futbolunun her zaman Dünya futbolunda üst sıralarda olması gerektiğine dikkat çekerken, "Samimi olmak gerekirse Türk futbolu her zaman olmalı ve olacaktır. Peki nerede? Olması gerektiği yerde. Yani dünyanın üst seviyesinde. Dünyanın ilk 10'u içerisinde olmalı. Kulüpler bazında zaten üst seviyelerde. Milli Takım'da bir yukarı çıkış, bir aşağı iniş, dalgalanmalar var. Sadece Türkiye bu sorunu yaşamıyor. İtalya, Hollanda ve Güney Amerika'dan bazı takımlar da bu tip sorunlar yaşıyor. Türkiye burada lider bir rol oynamalı. Milli Takım adına Dünya Kupası'nda şampiyonluk için, üst seviyeler için mücadele göstermeli. Bence Türk futbolunun yeri o. Bu arzu ve eldeki imkanlarla bunların olması lazım. Sadece küçük bir zaman sorunu bu" dedi.

TÜRKİYE ŞARTLARI YERİNE GETİRİYOR

Infantino, Türkiye'nin büyük bir organizasyon yapmak için gerekli şartlara sahip olduğunu söylerken, "Evet kesinlikle. Türkiye'nin herhangi bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapabilecek imkanı var. Geçmişte önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Yakın zamanda Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa'ya da ev sahipliği yapacaksınız. Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemek için de önemli çalışmalar yapıldı. Çok rekabetçi ve iyi sunumlar yaptınız. Sanırım şartlar müsait. Arzu var, tutku var. " diye konuştu.

FFP AÇISINDAN BİZLER DE ÇOK MUTLUYUZ

"FIFA olarak biz de çok mutluyuz finansal Fair Play açısından. Şartlar ve altyapı da çok uygun Türkiye'de. Her şey yolunda giderse neden olmasın. Biz Türkiye'nin dünya futboluna liderlik yapmasını istiyoruz"

DEMİRÖREN İLE ÇOK İYİ İLİŞKİMİZ VAR

Gianni Infantino, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile uzun zamandır tanıştığını belirterek, "Çok iyi bir ilişkimiz var, UEFA'da görev yaptığım günlerden bu yana, yıllardır tanışıyoruz. Çok iyi kişisel ilişkimiz var. Genel olarak Türkiye'de çok fazla insan tanıyorum futbolla ilgili olarak. Türkiye'ye geldiğimizde FIFA olarak da hoş bir misafirperverlik görüyoruz. Federasyon Başkanı bize her zaman nezaketli davranıyor. Diğer isimlerle de aramız çok iyi. Şenes Erzik'i biliyorsunuz, Türk Futbolunun çok önemli bir ismi. Hepsiyle iyi ilişkiler içerisindeyiz" diye konuştu.

VAR ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Etkin bir biçimde çalışıyor. Biz bu sistemi istedik çünkü futbolu temizliyor. Futbola burnunu sokup bozmuyor, hakemlere yardımcı oluyor. Hakemlerin işi çok zor. Ben bir kez hakem olmaya çalıştım. Çok hızlı ve zor bir iş. Teknoloji ise bir kaç saniye içinde karar veriyor. Hakem hata yaptıysa bu hemen seyirci tarafından algılanır. Hakemse bunu bilmez. Biz onun bilmesini baskıyla engelliyoruz. Biz bu yüzden bunu kullanmak istedik.

VAR'IN SONUÇLARINDAN MEMNUNUZ

VAR konusunda ülkenizde tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, istifa ile ilgili de bilgim yok. Şunu görmeliyiz, VAR olumlu oldu, Türkiye'de de olumlu oldu diye düşünüyorum. Başlangıçta benim de şüphelerim vardı sistemle ilgili. Ama oyuna olumlu katkısı oldu. Risk aldık Dünya Kupasında ama denedik testler yaptık ve emin olduk sonuçtan. Günün sonunda doğru kararlar almak önemli. Sorunların tamamını çözmeyebilir ama risk almak lazım. %90 doğru kararlardan %99'a yükseltmeyi başardık. Dünya Kupasında geçmişte olan durumlar var. Hakem hatası nedeni ile oyuna leke gelmesini istemedik. Ofsaytta artık yüzde yüz garanti var. Diğerlerinde ise  %99 başarı sağlandı.

EN SEVDİĞİM İSİM CÜNEYT ÇAKIR

Gianni Infantino, bir çok futbolcuyu severek takip ettiğini belirterek, "Benim en çok sevdiğim isim Cüneyt Çakır. FIFA Başkanı olunca biz hakemleri tutuyoruz mecburen. Tabii bu işin şakası. Dünya üzerinde çok yetenekli, harika futbolcular var. Messi, Ronaldo ya da Modric arasında hangisini seçeceksiniz ki. Mümkün değil bu, hepsi farklı ve tutkulular. Hangi kulüp ve ülkeden olduğu önemli değil." sözlerini kullandı.

YORUMLAR 12
  • serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    2011 şampiyonu fenerbahce
    Cevapla
  • eroll 5 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtaydan beraat gelse bile futbol mahkemelerinin geçmişte aldıkları kararlar değişmeyecek. Şike yok diye bir mahkeme kararı yok zaten. Yargıtay kararı çıksın ve gerekçeli karar açıklansın. Ondan sonra millet görecek neyin ne olduğunu. O gerekçeli kararda şike yapılmamıştır şeklinde bir ibare bulamayacaksınız. Spor yargısı ayrı karar alır ceza yargısı ayrı karar alır. Her ikisinin de aldıkları kararlar bir birleri ile bağlantılı olmamaz.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Fener kümeye
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    komediya bak ya 2016 ayrılmış ondan sonra bi gelişme olup olmadıgını bilmiyormuş fetöden haberi yokmuşş ama adam ne yapsın yargıtaydan 3 yıldır tık yok beraat onaylanacakta ne zaman allah bilir ha şunuda sölim onaylasa bile yargıtay fenerbahçe uefaya dava açamaz sadece tff dava açabilir feneri uefa degil tff o sene avrupaya yollamadı ueafa işin kurnazlıgına kaçmıştı başına iş almamak için tff siz yollamayın dediydi bizimkilerde düştü o tuzaga
    Cevapla
  • Fatsalı 5 yıl önce Şikayet Et
    2011şampiyonu Trabzonspor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle