Mehmet Demirkol'dan Ozan Kabak yorumu

Mehmet Demirkol, Galatasaray'dan Stuttgart’a transfer olan Ozan Kabak hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu.

Mehmet Demirkol'dan Ozan Kabak yorumu
Mehmet Demirkol'dan Ozan Kabak yorumu
GİRİŞ 17.01.2019 11:34 GÜNCELLEME 17.01.2019 11:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Manşet programında sporun gündemini değerlendirdi.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamaları; 

Ozan Kabak'ın Stuttgart'a transferi

Ozan Kabak transferi bizde olmayan bir şey. Bize özel bir transfer. Ne zaman ki böyle bir transferi doğal olarak görürsek o zaman işi çözmüş olacağız. Ozan, 3 aylık performansıyla Stuttgart’a transfer olmadı. 3 aylık performansı elbette transferine katkı sağladı. 50 kez milli oldu ve 13 gol attı. Dünya Kupası’nda oynadı. Bu oyuncular, zaten dünyanın radarında. Biz çok az yaptığımız bir şeyi yaptık. Oyuncuyu, bir jenerasyonu parlattı ve yükseltti. 2000 jenerasyonu gelecek diye konuşuluyordu. Bizler bu jenerasyonu izlemiyor olabiliriz. Ama Alman ve İngilizler izliyor. Fatih Terim'i de tebrik etmek lazım.

"Ozan Kabak'ı üretim hatası olarak yetiştirdik"

Ozan Kabak, Stuttgart’ta Pavard gibi bir gelişim sağlasın istiyorlar. Böylece daha da iyi bir fiyata satabilecekler. Ozan Kabak’ı üretim hatası olarak yetiştirdik. Daha önce de yetişti böyle oyuncular. Galatasaray, kendi yetiştirdiği oyuncuya maaş artışı yapamıyor. Çünkü hesaplar kontrol altında. Doğru planlama yapamazsan oyuncuları elinde tutamayacaksın. Artıdan eksiye tam ortada bir denge sağlayabilmen lazım. Oyuncularına 30 bin Euro’dan fazla maaş veremeyecek duruma gelebilirsin.

Abdullah Avcı ile sözleşme uzatılması üzerine

Başakşehir eleştiriliyor. Orada iyi bir organizasyon var. Sponsoru bulduktan sonra ne kadar iyi organize oluyor? Ona da bakmak lazım. Mustafa Denizli, ”Teknik direktörlerin yardımcı yetiştirmek gibi bir görevi yoktur. Derwall’in yanında ben kendim öğrendim” demişti. Abdullah Avcı, teknik direktör olabilecek kişiyi seçiyor. İleride çok da başarılı teknik adam olabilecek kişileri seçebilirsin. Böyle bir imkanı var. Başakşehir’in kadrosu kimsede yok. Arda-Robinho giriyor, Adebayor çıkıyor. Bitmiş denilen oyuncularla çok iyi organizasyonlar yapıldı. Abdullah Hoca oyuncu kalitemizi yükseltmemiz gerekiyor demişti. Oyuncu kalitesi yükseldi ama oyun kalitesinde bir düşme var.

"İngiltere olmak isterken Romanya olabiliriz"

Biz İngiltere olmak istiyorken, Romanya olabiliriz. Halbuki bizim işi Portekiz çizgisinde süreklilik anlamında tutmak gerekiyor. Fatih Hoca, ”Zamanı değil” demişti. Ozan’a, ”İyi futbolcusun. İyi paralar kazanacaksın. 1-2 sezon bekle bak burada biraz  daha güçlen, kendine gel. Sonra gidersin” diyebilecek durumda olmalıyız. O, 12 milyon Euro’yu 40 milyon Euro’ya getireceğiz diyebilecek durumda olman lazım. Elin güçlü olmalı. Senin kapını çalan adam, 11-12 milyon Euro’yu masaya koyduğu zaman hiçbir şey yapamayacağını biliyor. Dengeyi oturtabilmemiz lazım. Ne İngiltere olabiliriz, ne de Romanya olalım.

YORUMLAR 1
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonraki satıştan pay almalıydık. Olmaması büyük hata.
    Cevapla