Kural değişiyor! Penaltıda dönen toplar...

Maç içindeki penaltı atışlarında bundan sonra topu tamamlama olmayacak. Kaleciden ya da direkten dönen toplara müdahale edilemeyecek, oyun duracak.

Kural değişiyor! Penaltıda dönen toplar...
Kural değişiyor! Penaltıda dönen toplar...
GİRİŞ 02.11.2018 16:15 GÜNCELLEME 02.11.2018 16:44
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Futbolda oyun kurallarını belirleyen organ olan IFAB (Uluslar arası Futbol Birliği Kurulu), bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda oyun kurallarına dair yapılması öngörülen değişiklikler konuşulurken, bunlara dair bazı detaylar sızdı.

Buna göre maç sırasında kullanılan penaltılar ile ilgili değişikliğe gidilmesinin düşünüldüğü ortaya çıktı. Karşılaşma esnasında kullanılacak penaltılar bundan böyle yalnızca tek vuruş olacak, dönen vuruşu tamamlama opsiyonu kaldırılacak. Tıpkı seri penaltı atışlarında olduğu gibi, 90 dakika içerisindeki penaltı atışlarında da yalnızca tek vuruş hakkı olacak. 

 

 

Elle oynama, oyuncu değiştirmeye sınır 

Elle oynamada kasıt şartının kaldırılması da konuşulan konular arasında. Ayrıca topun oyunda olmadığı zamanların göz önünde bulundurularak 90 dakikanın sonuna eklendiği uzatmalarda, oyuncu değişikliğinin de kaldırılacağı belirtiliyor. Kural değişikliklerinin IFAB’ın önümüzdeki toplantılarında resmiyete kavuşması bekleniyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 28
  • Turkiyemm 5 yıl önce Şikayet Et
    Oldukça saçma bir durum.Normlade kaleciden yada direkten dönen topa müdahale ediliyor ama burada oyun duruyor ikici hamle yok.Sacmalik
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    niye saçmalık olsunki doğrusu da penaltı tek hamlede gerçekleştirilir. dönme ihtimaline karşı oyuncular çizginin yanında kimi çizgiyi geçmiş bir sürü karışıklık oluyordu.Yok geçti diye penaltı yenileniyordu. bir tarafın lehine-aleyhine durumlar rahatça uygulanabilir. bu kozu hakemin elinden alıyor yeni sistem.. artık hakemin karar vermesi daha kolay.
    Cevapla
  • vanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    futbol hatalarla güzel....
    Cevapla
  • Atilla enes 5 yıl önce Şikayet Et
    Penaltı vuruşunda kaleci olmasın :)))))
    Cevapla
  • ahmi. 5 yıl önce Şikayet Et
    Futboldaki sertlik estetik ve güzel hareketler görmemizi engelliyor. Basketboldaki gibi 3 faul yapan 10 dakika 5 faul yapan 20 dakika kenarda beklesin. Futbolcu sakatlayan, sakatlanan oyuncu sahalara geri dönene kadar beklesin. İriyarı kalas gibi adamlar yerine ayaklarını ve aklını kullanan adamlar görmek istiyorum. Bu futbol pas oyunudur. Fizikle oyunu kesmek aptalca...
    Cevapla
  • cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    çok çok saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle