İşte Ceferin'in çevirdiği dümen!

9-7 Türkiye lehine olan EURO 2024 seçiminde devreye girip 5 üyeyi Almanya lehine çeviren UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, başkanlığına büyük gölge düşürdü ve geçmişteki iddialar gündeme geldi.

İşte Ceferin'in çevirdiği dümen!
İşte Ceferin'in çevirdiği dümen!
GİRİŞ 29.09.2018 10:20 GÜNCELLEME 29.09.2018 11:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin yıllardır büyük bir emek harcayarak hazırlandığı EURO 2024 ev sahipliği adaylığı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in koltuk sevdasına kurban gitti.

Ceferin, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde yapılan oylamadan bir gün önce 9-7 Türkiye lehine olan tablonun Almanya’nın lehine değişmesini sağladı çünkü 5 üyeyi ikna etti. Bir gecede tüm süreci jet hızıyla değiştiren Aleksander Ceferin’in UEFA Başkanlığı’na uzanan kariyeri de oldukça hızlı ve kuşkulu.

 

 

5 yılın 4’ü danışmanlıkla geçmiş

Güçlü bir lobisi olmayan Slovenya’dan bir isim UEFA koltuğuna oturduğunda futbol kamuoyunun geneli “Kim bu adam” diye sordu. İngiltere üzerinden yayın yapan ‘twohundredpercent.net’ sitesine göre Ceferin, Slovenya Futbol Birliği başkanlığına seçilirken aslında şartları uymuyordu. Çünkü bu koltuğa oturması için en az 5 yıllık yöneticilik yapması lazımdı. 2006-2011 arasında Olimpija Ljubljana’da görev alsa da bunun 4 yılı danışmanlık...

FIFA Denetim ve Uyum Komitesi’nin başkanı Sloven Tomaz Vesel...

Bu isim bugün FIFA Başkanı olan Gianni Infantino tarafından, Domenico Scala’nın yerine atanıyor. Vessel de daha sonra UEFA Başkanlığı için Infantino’ya Ceferin’i öneriyor. Zira ikisi de çok yakın arkadaş! Infantino’nun strateji danışmanı Kjetil Siem, Ceferin için yoğun çalıştı.

Etik tartışmalara neden oldu

UEFA Başkanı Ceferin, 14 Eylül 2016’da gerçekleştirilen seçimde Hollandalı rakibi Michael van Praag’a üstünlük sağlamak için İskandinav ülkelerine EURO 2024 veya 2028 sözü verdi.

Ancak, 2017’de Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Norveç’ten oluşan İskandinav konsorsiyumu, 2024 başvurusu için hazır olmadıklarını açıklayarak çekildi. Ceferin, koltuğunu sağlam tutmak için EURO 2024’ün Almanlar’a gitmesini sağladı.

Bakalım EURO 2028 kimin olacak?

Norveç Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kjetil Siem, 2016’daki UEFA seçiminden 11 gün sonra FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun strateji direktörü oldu fakat daha göreve gelmeden “Infantino, Ceferin’i istiyor” diyerek propaganda yapmaktan geri durmuyordu. Bu da o dönem etik tartışmalarına neden olmuştu. Ceferin, koltuğa aday olurken güçsüzlerin gücü olmayı vaat etmişti ama bu sözleri de yalan oldu. (Hürriyet)

YORUMLAR 22
  • cimbom 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki uluslararasi kuruluşlarin başkan ve üst yönetici konumundakilerin tamami dünyayi sömüren para gücleri tarafindan oralara getirildiler ve onlar ne isterse onu yapmak zorundalar
    Cevapla
  • corumlu19 5 yıl önce Şikayet Et
    ulkem yerinde olsam 2028 aday dahi olmam nasilsa ayidan post gavurdan dost olmaz yonel islam ve turk dunyasina onlarla organize yap
    Cevapla
  • Kayı 5 yıl önce Şikayet Et
    ya boşver in sanki sonuc degisecek mi, biz elhamdülillah musluman iz , o gâvur larin hiç bir isini almayalim, ondan gelecek para da haram, rabbim bizi korudu bakmayın siz, şer bildiginizde hayir var.
    Cevapla
  • cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    insan faktörü bir yerden sonra devreden çıkacak başka yollar bulunacak almanyada kaç defadır yapılıyor başka yerler hava gazı adalet yok sorun bitmez
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Ceferin ne kadara transfer olmuş.. Almanlar iş hayatında da çok rüşvetler verirler.. satın alacak yada sayacak elemana yada imza atacak kişilere rüşvet verirler.. Herkes bulunduğu konumun meyvelerini böyle yer.. sektörlerde karteller ve daha neleri.. düzenli yapılan toplantılar vs.. Televizyon bağırır işte.. Serbest piyasa rekabet insan hakları vs.. Daha gerçekleri yeni öğrenmeye başladınız.. Rüşvet ve hilenin olmadığı insan hakları hikayelerinin olduğu o Avrupa sadece sizin kitaplarınızda.. Bize hayran olun ve islamdan Osmanlı'dan uzaklaşın diye öyle yazdiriyorlar.. Kapıların arkasında bambaşka bir Avrupa var.. Öğreneceksiniz.. öyle yada böyle..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle