Holiganlar bunu da yaptı! Kaynar su döktüler...

Antalya’da oynanan Göztepe-Eskişehirspor TFF 1. Lig play-off finalinde stadyumda görevli bir kişi Eskişehirsporlu bir grup tarafından vücuduna kaynar su döktü.

Holiganlar bunu da yaptı! Kaynar su döktüler...
Holiganlar bunu da yaptı! Kaynar su döktüler...
GİRİŞ 11.06.2017 16:51 GÜNCELLEME 11.06.2017 17:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

4 Haziran Pazar günü Antalya'da oynanan ve sahaya atılan patlayıcı ve yanıcı maddeler nedeniyle olaylı geçen Göztepe-Eskişehirspor maçında yaşanan holigan terörüne bir yenisi daha eklendi. Süper Lig'e çıkacak 3'üncü takımın belirlendiği ve gerek maç öncesi gerekse maç sonrasında yaşanan olaylarda stadyum kantininde görevli bir gencin bazı Eskişehirspor taraftarları tarafından vücuduna kaynar su dökülerek hastanelik olmasına neden oldu.

Olay sonrası hastaneye kaldırılan Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Şuayip Çiftci'nin vücudunun büyük bölümünde 2'nci derece yanık olduğu ve yaklaşık bir ay hastanede tedavi göreceği öğrenildi.

Tepki gösterdiler, sakinleştirmeye çalıştık

Olay, geçtiğimiz hafta TFF 1. Lig play-off finalinin oynandığı Antalya Stadyumu'nda meydana geldi. Daha öncede bir çok maçta arkadaşlarıyla birlikte harçlığını çıkartmak için stadyum kantininde görev yapan Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Şuayip Çiftci, 50 TL yevmiye karşılığında harçlığını çıkarmak için Göztepe-Eşkişehir maçında da görev aldı. Stadyuma taraftarların alınması ile birlikte görevli olduğu büfede satışlara başlayan Çiftci, fiyatları pahalı bulan Eskişehirspor'lu taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Yer yer tartışmaların yaşandığını belirten Çiftci, çay ve suyun 2 TL olmasına tepki gösteren taraftarları 'Biz öğrenciyiz, harçlığımızı çıkarmaya geldik. Bize söylenen fiyatlar üzerinden satış yapıyoruz” diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

Sözlü ve fiziki şiddet

Maç başlamadan saatler öncesinde bulunduğu bölümdeki yaklaşık bin 500 civarındaki Eskişehirspor taraftarının sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldıklarını belirten Çiftci, "Daha önce olduğu gibi ek kazanç için maç günü stadyum kantine gittim. Karşılaşmanın başlamasına bir kaç saat kala kapılan açıldı ve taraftarlar stada gelmeye başladı. Bizde arkadaşlarımla beraber görevli olduğumuz büfede satışlara başladık. İnsanlar hemen fiyatları çok buldular. Suyun fiyatlarına itiraz edip ‘Bu su 2 TL’mi olur? Dışarıda 50 kuruş’ dediler. Her şeyin fiyatına tepki gösterdiler. Aldıklarında bile hakaret ettiler, ‘Allah belanızı versin, hakkımız haram olsun’ dediler. Küfür edenlerde oldu. Maç boyunca ortalama bin kişiden tepki gördük. Bizde arkadaşlarımla birlikte kendilenrine anlayışla ve güler yüzle cevap verdik. Öğrenci olduğumuzu ve açık çıkarsa bizden kesileceğini söyledik” dedi.

2 ay tedavi görecek

Taraftarlar arasında alkollü olanlar ve madde kullanmış olanların olduğunu belirten Çiftci, ailesiyle birlikte şikayetçi olduklarını ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelemeye alındığını belirtti. Göztepe ve Antalyasporlu taraftarların hem telefonla arayarak hem de ziyaretine gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Çiftci, ailesinin Eskişehirspor Kulübü’nü aradığını ancak hiçbir yetkiliye ulaşamadığını söyledi. Yaklaşık 2 ay hastanede tedavi göreceğini ve vücudunda izler kalma olasılığının yüksek olduğunu belirten Çiftci, "Bana bunu yapan şu an dışarıda mutlu geziyor. Benim her gün burada çektiğim acıyı bilmiyor. Bir an önce onun yakalanmasını istiyorum. Son anda fark ederek kaçmaya çalışmasam gözlerime gelebilirdi yada daha kötü şeyler olabilirdi" dedi.

YORUMLAR 12
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehirli Taraftarları Giresun'a sabırsızlıkla bekliyoruz
    Cevapla
  • islam herşeyim 6 yıl önce Şikayet Et
    yakalansın bunu yapan cani
    Cevapla
  • ooooo 6 yıl önce Şikayet Et
    iyiki çıkamadılar
    Cevapla
  • Görüntü 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle vahşilik olmaz sporun futbolun hiçbirşeyin zevki kalmadı holiganlık saldırganlık barbarlık kol geziyor kanun ve adalet istiyoruz yapanın yanına kar kalıyor
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle saha etrafında ve içerisinde alkol içme ve içenin sahaya girme yasağı getirilmeli. büyük ölçüde şiddet işine önlem alkol yasağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle