Büyük müjde! UEFA sonunda kabul etti

Avrupa futbolunun patronu, Fenerbahçe'nin talebini kabul etti, zararı büyüten döviz kurundaki artışın dikkate alınacağını bildirdi.

Büyük müjde! UEFA sonunda kabul etti
Büyük müjde! UEFA sonunda kabul etti
GİRİŞ 24.05.2017 10:17 GÜNCELLEME 24.05.2017 10:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

UEFA'dan geçtiğimiz hafta İsviçre'ye çıkarma yapan Fenerbahçe'ye müjdeli haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de destek verdiği sarı-lacivertli yönetim kritik ziyaretten olumlu sonuçlar elde etti.

Toplantıda UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile Başkan Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli yöneticilerin tanışmasının ardından diğer konulara geçilirken önemli adımların atıldığı ortaya çıktı. UEFA ile imzalanan Finansal Fair Play anlaşması çerçevesinde sarı-lacivertliler her sezon zararını azaltmak zorunda. Dört sezonluk yapılan anlaşma çerçevesinde Fenerbahçe anlaşma kurallarına uydu ve zararını bu sezon itibariyle 20 milyon euroya kadar çekti.

UEFA'ya bu sene ise 10 milyon euro açık vermeyi taahhüt eden sarı-lacivertliler döviz kurunun artışı sebebiyle sıkıntı yaşadı. Yönetimin yaptığı tespitlerde geçen sezon Mayıs ayında 3.2 lira olan euro kuru şu anda 4 lirayı bulmuş durumda. Bu artış kulübün mali anlaşmaya uymasını bir hayli zorlaştırıyor.

Yapılan tespitlerde sadece döviz kurunun artışı ile zararın yüzde 20, yüzde 25 arası artacağı hesaplandı. Bu durumu UEFA ile paylaşan yöneticiler olumlu cevap aldı. UEFA yetkilileri, kulüplerden kaynaklanmayan bu durumu dikkate alacağını ve gerekli kolaylığın sağlanacağını sarı-lacivertli yönetime iletti.

Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da yararlanacak

Fenerbahçe'nin bu girişimi benzer şekilde UEFA ile geçtiğmiz yıllarda anlaşma imzalayan ve döviz kurunun artışı sebebiyle sıkıntı yaşayan diğer takımları da rahatlatacak.

Dövizdeki artıştan olumsuz etkilenen ezeli rakipler Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yanı sıra Rus ekiplerinin de benzer sıkıntıları vardı. UEFA, sarı-lacivertli yönetimin bu girişimi ile döviz kurunun artışı sebebiyle sıkıntı yaşayan ekiplere yardımcı olacağını belirtti. Konuyla ilgili yapılacak düzenlemenin detaylarının kısa zaman da netleşeceği ifade edildi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçeli yöneticilerin geçen hafta UEFA Başkanı Ceferin ile yaptığı görüşmeye katılarak destek vermişti.

YORUMLAR 6
  • TheAzxtech 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir hamle bu tüm kulüplerimize yansıyacak. Bence Fenerbahçe'nin bu hamlesi tüm kulüplerimize yansımış oldu. Başarılarından ötürü tebrik ederim. Ama diyorum ki keşke emekli olacak oyunculara o kadar paralar vermek yerine alt yapıya harcasalar tesisleri iyileştirseler daha iyi olur. Ülkemizde ne yazık ki sistem yok. FB ve GS sık sık hoca değiştirip duruyor çoğu kulübümüz böyle. BJK bu konuda diğerlerinden biraz farklı Şenol hoca ile iyi gidiyorlar. Transferler euro ile yapılırsa maaşlar da TL olarak ödenirse ki ödenmeli adamlar nasılsa İstanbul da yaşayacak TL geçer haliyle böylelikle hem sabit para vermiş olur hemde euro artışı gibi sorunların önüne geçilmiş olur.
    Cevapla
  • bencan 6 yıl önce Şikayet Et
    sayesinde dediğin baronların takımı para babalarının
    Cevapla
  • Gurbetci 68 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana aziz baskan senin yaptigin hizmetleri fanatik olmayan bilir
    Cevapla
  • ozan fb 6 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe sayesinde ayakta durup, fenerbahçe düşmanlığı yapanlar..
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    fener önce kendi ayakta dursun. sürünüyorsunuz haberiniz yok.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    her zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle