Chapecoense uçağınının düşüş nedeni

Brezilya Birinci Futbol Ligi takımlarından Chapecoense'yi taşıyan yolcu uçağının inişe geçmeden önce yakıtının bittiği tespit edildi.

Chapecoense uçağınının düşüş nedeni
Chapecoense uçağınının düşüş nedeni
GİRİŞ 26.12.2016 22:45 GÜNCELLEME 27.12.2016 20:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sivil Havacılık Ajansından yapılan açıklamaya göre, Brezilya Birinci Futbol Ligi takımlarından Chapecoense'yi taşıyan yolcu uçağının, kara kutuları ve diğer delillerin ışığında yapılan ilk incelemelerine göre, inişe geçmeden önce yakıtının bitmiş olduğu belirlendi.

71 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ!

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense kafilesi de dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu yolcu uçağı, 29 Kasım'da Medellin yakınında dağlık araziye düşmüş, kazada 71 kişi hayatını kaybetmişti.

Havada 4 saat 20 dakika kalan uçağın Medellin Havaalanı'na iniş izni beklediği sırada, yakıt sızıntısından şüphelenilen başka bir uçak için iniş izni verildiği bildirilmişti.

Bolivya Savunma Bakanı Reymi Ferreira, uçak kazasını "cinayet" olarak nitelendirmiş ve düşen uçakta "ucu ucuna" yetecek kadar yakıt bulunduğunu, bu durumun "uluslararası sivil havacılık kurallarının ihlali" anlamına geldiğini söylemişti.

YORUMLAR 28
  • zeki 7 yıl önce Şikayet Et
    Youtube de ucak belgesellerini izleyin..pilot iyi olduktan sonra ucak havada ne sorun yasarsa yasasin yere indirilebiliyor..yeterki pilot dogru seyler yapsin..Diyelimki ucagin havada yakitinin azaldiginin ikazi gelmiyormu gostergeden..!!Bunu goren pilotlar acil durum cagrisi yapip ucagi indirmeliydiler..o hava alani olmasa en yakin olanina yonlendirilmeleri istenmeliydi..
    Cevapla
  • hayriii 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyan yok Yorum yapan coook
    Cevapla
  • hey bee 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bak yawwww Ucak havada 4 saat den fazla bekletilmis Baska Bir ucagin yakit zizintisi oldugu icin ona öncelik verilmis
    Cevapla
  • ender han 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde bir yolcu uçağının yakıtı okyanus üzerinde bitip 30-35 dakika yol alıp iniş yapmıştı ama irtifası yüksekti ve bundan daha büyük bir uçaktı b787 (büyük uçak daha avantajlı)...amma velakin bu uçak zaten inişe geçmiş alçak irtifada uçuyor son aşamada burada yakıt bitince kurtarma şansı yok.Yakıt bitip motor durunca ana göstergelerin bile birçoğu kapanıyor işi zaten imkansıza yakınmış.
    Cevapla
  • Erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim kadarı ile diyecektim amma 100%100 eminim ki uçaklar yakıt i bırak havada iken motorları bile olmadan iniş yapabiliyor hatta bunun bide rekoru var 30 dakika diye hatırlıyorum amma sahada fazla olabilir yani motor kapalı süzülerek inen uçak çok var
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdal kardeş bir uçağı havada tutan motorları değil mi? motorları susan uçak hangi pozisyonda ilerliyorsa o pozisyonda yere çakılır. O dediğiniz iniş modeli tek motorla iniş yapılıyor. Yoksa tüm motorları susan uçak ile değil.
    Cevapla
  • hmm 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi . Sana bir uçak verelim bu teoriler ile yakıt tasarruflu uçuşlar yaparsın.
    Cevapla
  • Mhnds 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hava şartları hangi arazi ve hangi durumda %1 acıyla egimde bile ucak o kadar alcalirki yer cekimi diye bisey var ruzgar denen bisey var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle