Spor dünyasından 20 isme FETÖ suçlaması!

Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, spor dünyasından 20 ismi "FETÖ üyeliği", "tehdit" ve "şantaj" suçlarını işledikleri gerekçesiyle savcılığa şikayet etti.

Spor dünyasından 20 isme FETÖ suçlaması!
Spor dünyasından 20 isme FETÖ suçlaması!
GİRİŞ 22.11.2016 17:13 GÜNCELLEME 22.11.2016 17:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hacıosmanoğlu'nun, avukatı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu 7 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Hacıosmanoğlu'nun 26 Mayıs 2013 tarihinde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'na seçildiği, seçilmesinden sonraki süreçte FETÖ'nün gerçek yüzünün ortaya çıkmasına vesile olduğu ve bu nedenle terör örgütünün Hacıosmanoğlu'nu hedef aldığı belirtildi.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN DUBAİ TATİLİNİ O DEŞİFRE ETMİŞ

Firari savcı Zekeriya Öz'ün görünmeyen yüzünü Hacıosmanoğlu'nun ortaya koyduğu kaydedilen dilekçede, Öz'ün bulunduğu konumu ve görevine dair yetkilerini hukuka aykırı olarak kullandığı, Hacısomanoğlu'nun da bu bağlamda Dubai tatili belgelerini Ali Ağaoğlu'ndan alarak yetkili kişilere verdiği ve kamuoyunun öğrenmesini sağladığı kaydedildi. Dilekçede bu nedenle Hacıosmanoğlu'nun hedef haline geldiği anlatıldı.

"TRABZONSPOR ÜZERİNE OYUNLAR..."

FETÖ'nün Trabzonspor üzerine oyunlar oynamaya başladığı kaydedilen dilekçede, bir maçta Trabzonspor'un hakemin kasıtlı ve yanlı kararıyla mağlup ettirildiği ileri sürüldü. Hacıosmanoğlu'nun söz konusu maçla ilgili bir kurumun başkanı ile görüşme yaparak FETÖ tarafından tehdit edildiğini ve takım üzerinden kendisine operasyon yapıldığının anlatıldığı dilekçede, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu kişinin görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi

"TFF İÇİNDEKİ FETÖ'CÜLER HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNMAK GEREĞİ..."

Dilekçede, FETÖ'nün Hacıosmanoğlu'nu spor camiasından uzaklaştırmak için kumpas kurduğu belirtilerek, yandaş televizyon kanallarında sürekli olarak alt yazı geçerek başkan Hacıosmanoğlu'nun da tutuklandığı yönünde haberler yapıldığı anlatıldı. Suçlamaya konu maçlarda, orta hakem olarak görev yapanların 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Federasyon içinde yapılan FETÖ operasyonu akabinde klansmanlarının düşürüldüğü ifade edilen dilekçede, "Bu durumda müvekkili tehdit eden, şantaj ve tehditle sindiremeyince TFF içindeki FETÖ'cülerle kurdukları kumpasla müvekkilin şahsı üzerinden Trabzonspor'u provake eden şahıslar hakkında şikayette bulunmak gereği ortaya çıkmıştır" denildi.

20 İSME SUÇ DUYURUSU

Dilekçede, 20 isim art arda sıralanarak bu isimlerin yanısıra TFF içerisinde bulunan FETÖ'ye üye örgüt üyelerinin cezalandırılması talep edildi. İsimlerine yer verilen şüphelilerin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs etme amacıyla kurulmuş FETÖ terör örgütüne üye olmak", "tehdit", "şantaj" ve "toplumda infial yaratacak eylem ve hareketlerde bulunmak" suçlarından haklarında soruşturma yapılması talep edildi. Suç duyurusu kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, suçların 'terör suçu kapmasına' girmesi nedeniyle yetkisiz kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • cevahir 7 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu hadiselerden en çok karlı çıkan takım kim ? Bu hangi maçtı açıklamalı..
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok yerinde bir atak.Futbol artik mafya oldu cikti.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Sporda Fetöcüler belli? Fenerbahçeye düşmanlık yapanları araştırın fetö ile bağlantıları vardır.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan zarar goren fenerbahce nemalanan ts ve gs ama hala ts hak ariyo yuzsuzlugun dik alasi bunun yaptigi
    Cevapla
  • Anti fetö 7 yıl önce Şikayet Et
    Tffdeki fetöcüler olmasa fener çoktan küme düşürülmüştü. Anti şike, anti fetö !!
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi saçmalamışsın? eğer Şikede Fetöcüler başarılı olsaydı, Fenerbahçe tarihden silinmişti.
    Cevapla
  • Anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksin
    Cevapla
  • Futbol 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö Galatasaray'lı. Arif Erdem ve Hakan Şükür Fetöcü en basiti. Dumankaya Galatasaray'ın sponsoruydu. Daha da uzar örnek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle