EURO 2016'ya damga vuran penaltı detayı!

Euro 2016'da grup aşamasında 90 dakika sonunda hiç galibiyet alamadan gruptan çıkan Portekiz'in final macerasında ilginç bir detay var.

EURO 2016'ya damga vuran penaltı detayı!
EURO 2016'ya damga vuran penaltı detayı!
GİRİŞ 10.07.2016 15:13 GÜNCELLEME 10.07.2016 15:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Euro 2016 F Grubu'nda aldığı 3 beraberlikle gruptan üçüncü olarak çıkan Portekiz'in final macerası uzun yıllar unutulmayacak bir detaya sahne oldu. Turnuvadaki ikinci maçında Avusturya ile karşılaşan Portekiz maçın 79.dakikasında penaltı kazandı. Topun başında ise dünyanın en önemli futbolcularından Cristiano Ronaldo vardı. O ana kadar turnuvada golü bulunmayan ve ilk golünü atmaya oldukça yaklaşan Portekizli yıldız penaltı vuruşundan yararlanamadı. Karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlanırken eleştiri oklarının hedefinde Ronaldo vardı.

Bu maç sonrasında puanını 2'ye çıkartan Portekiz son maçını Macaristan ile oynayacaktı. Macaristan ile oynanan maçta bu kez iki gol atıp suskunluğunu bozan Ronaldo takımına galibiyeti getirememiş ve karşılaşma 3-3 sona ermişti. Bu sonucun ardından grubu üçüncü sırada tamamlayan Portekiz, son 16 turunda Hırvatistan ile karşılaşmıştı.

Hırvatistan'ı 1-0'la geçen Portekiz çeyrek finalde Polonya'yı penaltılarla yarı finalde ise Galler'i 2-0'la geçmeyi başardı ve finale yükseldi. Portekiz'in final macerası belki bu kadar 'düz' gelebilir herkese ancak Ronaldo'nun Avusturya karşısında kaçırdığı penaltı, Portekiz'in aslında burada olmasındaki en büyük etkendi. Çünkü Portekizli yıldız o gün o penaltıyı atsaydı Portekiz grubu 2. sırada tamamlayacak ve son 16 turunda İngiltere, onu geçse çeyrek finalde Fransa, yarı finalde ise Almanya'nın rakibi olacaktı.

YORUMLAR 3
  • Trabzonlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Belkide mazlum filistinlileri desteklediği için Allah da ona yardım etmiştir kimbilir
    Cevapla
  • yolcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyde bi hayır var..
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden Ronaldo en iyisi
    Cevapla