Türkiye 2024'e resmen aday oluyor

Türkiye, 2016 ve 2020’de aday olduğu ancak elinden kaçırdığı Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için bu kez en güçlü aday.

Türkiye 2024'e resmen aday oluyor
Türkiye 2024'e resmen aday oluyor
GİRİŞ 29.03.2016 14:27 GÜNCELLEME 29.03.2016 14:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), EURO 2024’ü almak için adaylık dosyası ön çalışmalarına başladığı öğrenildi. 2016 ev sahipliği 1 oyla Fransa’ya kaptırılmış, Platini’nin söz verdiği 2020’den ise Fransız futbol adamının şampiyonayı tüm Avrupa’ya yayma planı sonrası TFF tarafından vazgeçilmişti.

KARAR 2018’DE VERİLECEK

Yapımı süren 28 yeni stadyumdan kriterlere uyan 13’ünün gelecek yıl sonuna dek devreye girmesiyle Türkiye, UEFA’nın karşısına tüm statları hazır, çok güçlü bir dosyayla çıkacak.

İstanbul Olimpiyat Stadı’nda finali düşünülen dev organizasyonda Ülker Stadı, TT Arena ve Vodafone Arena’dan ikisi ile Eskişehir, Antalya, Ankara, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun, Bursa, Mersin’de inşa edilen yeni statlar da kullanılabilecek. Yarışta Türkiye’nin en dişli rakibi ise Almanya olacak. Adaylık dosyası 2017’de sunulacak, karar 2018’de açıklanacak.

EURO 2020 13 KENTTE

Tamamına ev sahipliği yapamayacağımız için çekildiğimiz EURO 2020, UEFA’nın 60. yılı şerefine Avrupa’nın 13 farklı şehrinde organize edilecek. Gruplar ve 2. tur maçlarına Kopenhag, Bükreş, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapeşte, Grimbergen, Glasgow; çeyrek finallere Münih, Bakü, St.Petersburg ve Roma ev sahipliği yapacak. Yarı final ve final maçları ise Londra’daki ünlü Wembley Stadı’nda oynanacak. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 11
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    statlar cok aceleye geldi ve 2024 teknolojisine gerek cim gerek koltuklar uyumsuz olacak... simdiden secilmezsek soyliyim bunuda bi kenara yazin
    Cevapla
  • herkes 8 yıl önce Şikayet Et
    bakü ne alaka avrupa şehirleri arasında istanbul da var
    Cevapla
  • nevzat67 8 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan israil kazakistan gürcistan ermenistan avrupada kupalara katılıyor elmeler falan filan yenim görüyorsunuz?
    Cevapla
  • Ankaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da bu tür organizasyonlara aday olupta başkentinde adam gibi stadı olmayan tek ülkeyizdir galiba.Bu büyük bir ayıptır. Yetkililer konya ya antalya ya yapacağına önce başkentine yakışır güzel bir stad yapıp ondan sonra aday olsunlar bence...
    Cevapla
  • parmak 8 yıl önce Şikayet Et
    konya ya stadı belediye yaptı başkentede melih yapsın
    Cevapla
  • tozkan79 8 yıl önce Şikayet Et
    vermezler boşuna hayal kurmayın milleti kandırmayın.
    Cevapla
  • İnsan 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke sadece stad yapmakla olsaydı tüm şampiyonalar bizim olurdu. Aranılan şey barış huzur ve adaletin olduğu ortamlarda şampiyona düzenlemek.
    Cevapla
  • Guney 8 yıl önce Şikayet Et
    paris-brüksel gibi mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle