Hamren: Türkiye gerçek gücünü gösterdi

İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren, yarın Türkiye ile oynayacakları hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Hamren: Türkiye gerçek gücünü gösterdi
Hamren: Türkiye gerçek gücünü gösterdi
GİRİŞ 23.03.2016 22:33 GÜNCELLEME 23.03.2016 22:33

İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren, yarın  Türkiye ile oynayacakları hazırlık maçının kadrosunda yer almayan Zlatan  İbrahimovic'i dinlendirdiğini belirterek, "Zlatan Ibrahimovic'den daha fazla  verim alabilmek için rakibimiz kim olsaydı yine dinlendirecektim. Türkiye  özelinde alınmış bir karar değil. Zlatan'ın kadroda olmamasının arkasında başka  bir gerekçe aramaya gerek yok." dedi. 
 
A Milli Futbol Takımı ile yarın oynayacağı hazırlık maçı için  Antalya'ya gelen İsveç Milli Takımı, Turizm Bölgesi Belek'te kamp yapacakları  Kaya Palazzo Otel'e yerleşti. İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Hamren ve  yarınki karşılaşmaya kaptan olarak çıkacak Andreas Granqvist otelde basın  toplantısı düzenledi.
 
Gazetecilerin Zlatan İbrahimovic'in neden kadroda yer almadığını  sorması üzerine Hamren, bunun sebebinin sadece İbrahimovic'in maç yoğunluğundan  kaynaklandığını vurguladı.
 
Hamren, ''Benim sorumluluğum oyuncularımı turnuvaya en iyi şekilde  hazırlamak. Zlatan'dan daha fazla verim alabilmek için rakibimiz kim olsaydı yine  dinlendirecektim. Türkiye özelinde alınmış bir karar değil. Zlatan'ın kadroda  olmamasını arkasında başka bir gerekçe aramaya gerek yok. Uzun vadede takım için  böyle olmasının daha faydalı olacağını düşündük.'' diye konuştu.
 
''TÜRK MİLLİ TAKIMI GERÇEK GÜCÜNÜ GÖSTERMEYİ BAŞARDI''
 
Türkiye'nin iyi bir takım olduğunu aktaran Hamren, "EURO 2016 grup  eleme maçlarında ilk başlarda istenilen performansı gösteremediler. Ancak son 4-5  maçta Türk Milli Takımı gerçek gücünü göstermeyi başardı ve bundan dolayı EURO  2016'da olacak. Türkiye gibi güçlü bir takımla hazırlık maçı yapmaktan memnunuz."  ifadelerini kullandı.
 
Yarınki maçın heyecanlı ve zor olmasını beklediklerini ifade eden  Hamren, güzel bir atmosferde oynanacak karşılaşmada 2-3 yeni oyuncu  deneyeceklerini kaydetti.
 
Türk Milli Takımı'nda en beğendiği futbolcunun sorulması üzerine ise  Erik Hamren, özellikle beğendiği ve yakından izlediği bir Türk oyuncunun  olmadığını söyledi. Türk Milli Takımı'nın geneline baktıklarını ve takım olarak  özelliklerini değerlendirdiklerini anlatan Hamren, tek bir oyuncunun adını ön  plana çıkartmanın doğru olmayacağını belirtti.
 
Hamren, maç için çok iyi güvenlik önlemleri alındığını ve Türkiye'de  kendilerini güvende hissettiklerini ifade etti.