Yıldırım Demirören: Avrupa'ya gidemezler

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Demirören: Avrupa'ya gidemezler
Yıldırım Demirören: Avrupa'ya gidemezler
GİRİŞ 15.01.2016 22:36 GÜNCELLEME 15.01.2016 22:36

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, NTV Spor ekranlarında Türk futbolunu ve gündemini değerlendirdi.

"AVRUPA'YA GİDEMEZLER"

Federasyon başkanı olduğumda mali süreç gelecek diyordum. O günler geldi. Kulüplerimizde işler kötüye gidiyor. Herkes sermaye yapmak yerine borçlanarak gidiyor. Kulüplerimiz kendilerini toparlamaya, altyapıya dönmeyi seçmezlerse bu borçlar kapanmaz. Öte yandan yasayla birlikte kulüplerin borçlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Borç silme olmaz ama uzun süreli düzenleme olabilir.

PTT 1. Lig'de işler düzeliyor. Süper Lig'de Mersin'in durumunu görüyorsunuz. Büyük takımlarımız araştırma altında. Bizim borç silme sistemimiz devam ediyor ancak bizim kriterlerimize göre kulüplerimizde sorun yok. Kurallarımızı uyguluyoruz. Geçiş dönemi olduğu için kuralları gevşek tutuyoruz. Ama zamanı gelince de hepsini uygulayacağız. PTT 1. Lig'de bazı kulüplerin 3'er puanı silindi. Mali yapılanma olmazsa bu yaptırımlar kaçınılmaz.

Yöneticilere de sınırlandırma gelecek. Kulübü aldığınızdaki borç miktarı neyse bırakırken o borçtan fazlası olursa onu cebinizde ödeyeceksiniz. Bu durum kanunla gelecek. Tüm bu bahsettiğimiz kulüpler yasasının içerisinde olacak. Kulüpler Birliği AŞ farklı olay. Bu mali durumdan yöneticiler de sorumlu olacak. Diğer taraftar kulüplerin anonim şirketi olacaklar.