Euro 2016 tehlikede! Türkiye'ye verilir mi?

132 kişinin öldüğü, 349 kişinin yaralandığı terör saldırısının yarattığı dehşet, Fransa’daki 2016 Avrupa Şampiyonası’nı tehlikeye attı.

Euro 2016 tehlikede! Türkiye'ye verilir mi?
Euro 2016 tehlikede! Türkiye'ye verilir mi?
GİRİŞ 16.11.2015 11:23 GÜNCELLEME 16.11.2015 11:23

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet’ın “Zaten güvenlik endişemiz vardı, şimdi bu endişe daha da arttı” itirafı, turnuvaya katılımcı ülkeler ve taraftarları daha da ürküttü. UEFA’yla durum değerlendirmesi yapan ülke federasyonları, güvenlikle ilgili kaygılarını iletip bir B planı üzeninde de durulması konusunda baskı yapıyor.

GÜVENLİK GARANTİSİ İSTENECEK

Fransa’daki terör saldırılarının devamı durumunda finallerin el değiştirmesi ihtimalini yüksek gören ülkeler, içlerinde de seçenekleri masaya yatırmaya başladı. Finallerin devredilme olasılığına karşılık başta Almanya olmak üzere İtalya ve İngiltere’nin bu işi üstlenebileceği konuşuluyor. Platini’ye ‘rüşvet’ suçlamasıyla yara alan UEFA şimdi bu krizi nasıl aşacağını düşünüyor. İlk etapta Fransa hükümetinden ‘güvenlik garantisi’ istenecek. Türkiye'nin 2016 için Fransa’yla girdiği yarışı tek oyla kaybetmiş olması da akıllara 'Turnuva Türkiye'ye verilir mi?' sorusunu getirdi.