Federasyona skandal rüşvet baskını!

Frankfurt'ta bulunan Alman Futbol Federasyonu'na (DFB) bugün sabah polis baskın düzenledi.

Federasyona skandal rüşvet baskını!
Federasyona skandal rüşvet baskını!
GİRİŞ 03.11.2015 13:12 GÜNCELLEME 03.11.2015 13:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya'nın 2006 Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için Asyalı dört FIFA delegesine 6.67 milyon Euro rüşvet verdiği iddialarıyla ilgili Frankfurt savcılığı devreye girdi.

Savcının görevlendirdiği soruşturma ekibindeki polisler sabah saatlerinde DFB'nin merkezine baskın düzenledi.

RÜŞVET İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR

Federasyon binasında belge ve delil arayan polisler, Almanya'nın 'Yaz Masalı' olarak nitelediği 2006 Dünya Şampiyonası'nı almak için rüşvet verip vermediğini araştırıyor.

İki hafta önce Der Spiegel Dergisi, Almanya'nın 2006 Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmak için FIFA delegelerine rüşvet verdiğini ortaya atmıştı.

DFB BAŞKANI "RÜŞVET VERMEDİK" DİYOR

DFB Başkanı Wolfgang Niersbach'ın geçtiğimiz Haziran ayında konuyla ilgili iddiaları araştırmak üzere federasyon bünyesinde bir araştırma komisyonu kurdurduğu da ortaya çıkınca iddialar ayyuka çıkmıştı.

Niersbach, basın toplantısında rüşvet verilmediğini savunurken, 6.7 milyon Euro'nun FİFA'ya şampiyona için kendilerine verilecek parayı alabilmek amacıyla ön ödeme olarak yaptıklarını belirtmişti.

YORUMLAR 1
  • çelik 8 yıl önce Şikayet Et
    spor federasyonlarının sermayesi rüşvet olduğu ıspatlandı bizim kilerde suç üstü yakanırlarda ceza evine girerler trabzon halkına ceza vermeyi görürler bu taşaron federasyon . hakemler spor yazarları sıra sizde sonunuz çok kötü olacak
    Cevapla