İngiltere 8'de 8 yaptı, Rooney tarihe geçti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri E Grubu'nda İngiltere, sahasında İsviçre'yi 2-0 yendi.

İngiltere 8'de 8 yaptı, Rooney tarihe geçti
İngiltere 8'de 8 yaptı, Rooney tarihe geçti
GİRİŞ 09.09.2015 00:15 GÜNCELLEME 09.09.2015 00:15

Grupta yenilgisiz lider durumda bulunan ve şampiyonaya katılmayı garantileyen İngiltere, Wembley Stadı'nda kendisini 6 puan geriden takip eden İsviçre'yi ağırladı. Düşük tempolu geçen mücadelede İngiltere, 15. dakikada gole yaklaştı. Shaw'ın sol taraftan ortaladığı topa ceza alanında müsait durumdaki Oxlade-Chamberlain ayak koydu ancak top üstten auta gitti.

Ev sahibi ekip, karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Rooney ve Milner ile skor tabelasini değiştirmeye yaklaşsa da başarılı olamadı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

Wembley'de rakip filelere gönderdiği 17 golün 12'sini ikinci yarıda atan İngiltere, 50 ve 55. dakikalarda Rooney ile iki kez kaleyi yokladı ancak kaleci Sommer'ı geçemedi. Shaw'ın sağ kanattan çıkardığı topu ceza alanında müsait durumdaki Kane yerden bir vuruşla ağlara gönderdi ve 67. dakikada ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Tottenham'ın 22 yaşındaki gol ayağı, 4 kez sahaya çıktığı milli takım formasıyla üçüncü golünü kaydetti.

83. dakikada Sterling ceza alanında Xhaka tarafından düşürülünce maçın İtalyan hakemi Gianluca Rocchi, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Rooney, topu ağlarla buluşturarak maçın skorunu ilan etti ve İngiltere sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Toplam 75 bin 751 futbolseverin tribünden takip ettiği mücadelede lider İngiltere, E Grubu'nda 8'de 8 yaparak 24 puana ulaşırken, grupta ikinci mağlubiyetini alan İsviçre 15 puanda kaldı. 

ROONEY TARİHE GEÇTİ

San Marino karşısında pazar günü attığı golle İngiliz futbolunun efsane ismi Sir Bobby Charlton'ı yakalayan Rooney, İsviçre filelerine gönderdiği penaltı golüyle milli takım kariyerinde 50 gole ulaştı ve İngiltere Milli Takımı'nın en fazla gol atan futbolcusu oldu.

Milli takım tarihinde 100 maç barajını geçen 9 futbolcudan biri olan Rooney, gruptaki son altı maçta rakip fileleri havalandırmıştı. 29 yaşındaki futbolcu, gol atmadığı tek takım olan İsviçre karşısında da penaltıdan skor üretmeyi başardı.

GÖKHAN İNLER VE DZEMAİLİ DE FORMA GİYDİ

Yaz transfer döneminde İtalya'nın Napoli takımından Premier Lig ekibi Leicester City'e transfer olan İsviçre Milli Takımı'nın 31 yaşındaki Türk kökenli orta saha oyuncusu Gökhan İnler, kaptan olarak çıktığı mücadelede 90 dakika sahada kaldı.

Galatasaray'ın İtalyan ekibi Genoa'ya kiraladığı İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili de 79. dakikada Behrami'nin yerine oyuna girerek İngiltere karşısında ülkesi adına mücadele etti.

Bu arada UEFA Başkanı Michel Platini de karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

KAYNAK: AA