1. Amatör'e çıkan Örnekköy'e tesis müjdesi!

Örnekköy'ün futbol takımı 1. Amatör Lige yükselince Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek semti sevince boğan kulübe tesis müjdesi verdi.

GİRİŞ 15.06.2015 16:29 GÜNCELLEME 15.06.2015 16:30

Bu sezon İstanbul 2. Amatör Ligi 14.Grup takımlarından olan Beykoz’un Örnekköyspor takımı ligi şampiyon olarak tamamladı ve önümüzdeki sezon 1. Amatör Ligi'nde oymaya hak kazandı.

Geçtiğimiz yıl federe olan ve 2. sezonunda bir üst lige çıkan Örnekköyspor beklentilerin çok üzerinde bir başarıya imza attı. Bu başarı hem Beykozlular'a hem de tüm semt sakinlerine büyük bir sevinç yaşattı.

BU BAŞARIYA BEYKOZ BELEDİYESİ DE KAYITSIZ KALMADI

Spora ve gençliğe verdiği destekle bilinen, yeni spor alanları ve sahalar inşa eden, tesisleşmenin yanında kulüplere maddi destek de sağlamaya çalışan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Örnekköy’ün yıllardır sorunu olan modern bir saha ve tesise kavuşması için gerekli talimatları verdi. Sportif başarının yanında amaç gençlerin ve çocukların zararlı alışkanlıklardan kurtulması

Kulüp Başkanı İsmail Türkoğlu:

“Bu başarıyı tüm Örnekköy halkına, gençliğimize ve Beykoz’umuza armağan ediyoruz. Kısıtlı imkanlarımızla bu sezon bir üst lige çıkmayı başarmamız gerçekten bizim için büyük bir iş oldu. Maddi sıkıntımız çok, sahamız yok, antrenman yapma noktasında sorunlar yaşadık. Ama en büyük eksikliğimiz alt yapı çalışmalarımız için kendi sahamızın olmayışıydı. Bizim en büyük hedeflerimizin başında semtimizin gençliğini ve çocuklarımızı sokaktan, zararlı alışkanlıkların pençesinden kurtarmak, sporu aşılamak ve daha kaliteli bir yaşamak sürmelerini sağlamaya çalışmaktı. Beykoz Belediyesinin yapacağı saha ve tesis ile birlikte bunu büyük ölçüde başarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Beykoz Belediyesine ve Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Çalışmalar ne kadar hızlı sürer ve tesisimize bir an önce kavuşursak bizde hedeflerimize birer birer ulaşırız diye düşünüyoruz. Şampiyonluk yolunda emek sarf eden, sahada yüreğiyle oynayan tüm futbolcu arkadaşlarımı ve benimle bu yolda yürüyen tüm kulüp yöneticisi arkadaşlarımı teker teker kutluyor ve teşekkür ediyorum.”

Kulüp Basın Sözcüsü Nevzat Özkan:

“Biz tabiri yerindeyse çiçeği burnunda bir kulübüz. Amatör ligin amatör yöneticileriyiz. Bu nedenle 2. sezonumuzda böyle bir başarıya imza atmış olmak bizi oldukça gururlandırdı. Birçok amatör kulüp gibi kısıtlı imkanlarla, kısıtlı bir bütçeyle mücadele etmeye çalışıyoruz. Belediyenin verdiği destek bizim için çok önemli. Örnekköy halkının vereceği destek de bizi daha ilerilere taşıyacaktır. Kulüp başkanımıza ve tüm futbolcu kardeşlerimize göstermiş oldukları özveri ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Şunu da belirtmek gerekir ki Federasyon Amatör kulüplere desteğini arttırmalı. Türk sporu bir yerlere gelecekse yatırımlar en alt kademeden başlamalı. Sadece Belediyeler ve bireysel destekle bu işin altından kalkmak oldukça güç. Kademeli ve hakkaniyetli bir paylaşımın tüm bağlı kulüplere yapılması kanaatindeyiz.”