Türkiye'nin ilk 'Ay-Yıldızlı' stadı

Karabük Üniversitesi, Türkiye'de ilk defa ay yıldızlı 25 bin kişilik stat yapıyor.

Türkiye'nin ilk 'Ay-Yıldızlı' stadı
Türkiye'nin ilk 'Ay-Yıldızlı' stadı
GİRİŞ 26.03.2013 14:32 GÜNCELLEME 26.03.2013 14:33

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkiye'de ilk defa ay yıldızlı 25 bin kişilik stat yapıyor. Hilal içine yapılmaya başlanan stadyumda Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Kardemir D.Ç. Karabükspor da istedikleri taktirde maçlarını oynayabilecek.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, kampüs içerisine 25 bin kişilik stadyum yaptırıyor. Yapımı başlayan ve tribünlerinin bir bölümü yapılan stadyumda Karabük'teki bütün kulüpler için odalar, salonlar ve çalışma alanları yapılacak.

Rektör Uysal, yaptığı açıklamada, ''Kardemir D.Ç. Karabükspor'a başarılar diliyorum. Karabükspor Karabüklünün mutluluk kaynağı, hepimizi bir araya getiren bir takımımız. Yapılanlar Karabük Üniversitesi'nin değil, her türlü yatırım Karabük halkının hizmetindedir. Bu yaptığımız stadyumda Karabükspor da maç yapacak. Bizim davetimizle gelecek takımlarda burada maçlarına yapacaktır. Ama en büyük arzumuz ülkemizde 180 tane üniversite ve yüksek öğretimde okuyan 4 milyon genç var. Bu gençliğin barış ve huzur içinde yaşamaları ve müsabakalar yapmaları arzusunda spor yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Yüzde 80'i bitti Haziran ayı içerisinde bitiriyoruz ve çevre düzenlemesine başlıyoruz. Türkiye'de ses getirecek bir spor yatırımı ile KBÜ kendisinden bahsettirecektir'' dedi.

Stadyumun çevre düzenleme ihalesini de yaptıklarını belirten Rektör Uysal, ''Bu yaz Karabük Üniversitesi'ne, Karabük şehrine yakışır bir çalışma gerçekleşecek. Stadın tamamı bir hilal içerisine alınacak ve bu hilalin altında sevgili gençlerimizin rekreasyon alanları oluşturulacak. 25 bin kişilik stadyum, stadyumun altında Beden Eğitim Spor Yüksekokulu, merkezi derslikler, bütün kulüplerimiz için odalar, salonlar, çalışma alanları oluşturmakla kalmıyoruz, Karabük şehrini ve üniversitesini simgeleyecek bir hilal ve hilalin içerisinde bir stadyum, görsel olarak da Karabük'te Türkiye'de olmayan bir anlayışla sportif yatırımların yapıldığını kamuoyuna sergilemek istiyoruz'' diye konuştu.