'Sen Uganda'da mı oynuyorsun Meireles?'

Portekiz Milli Takımı'ndan arkadaşını telefonla arayan Ronaldo "Orası 3. dünya ülkesi mi? Hakeme tükürmediğin görüntülerle sabitken nasıl 12 maç ceza alırsın?" sözleriyle Meireles'e destek verdi

'Sen Uganda'da mı oynuyorsun Meireles?'
'Sen Uganda'da mı oynuyorsun Meireles?'
GİRİŞ 22.12.2012 07:58 GÜNCELLEME 22.12.2012 11:56

F.Bahçeli Raul Meireles'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı 12 maçlık ceza sarı-lacivertli camianın yanı sıra gerek ülkesinde gerekse Portekizli oyuncuyu yıllardır tanıyan arkadaşları arasında şaşkınlıkla karşılandı. Cristiano Ronaldo cezayı öğrenir öğrenmez F.Bahçeli futbolcuyu telefonla arayarak moral verdi. Ronaldo'nun tepkisini, "Arkadaş sen Uganda da mı oynuyorsun? Orası 3. dünya ülkesi mi? Hakeme tükürmediğin görüntülerle sabitken nasıl 12 maç ceza alırsın?" sözleriyle dile getirdiği ifade edildi.

 

Facebook'tan mesaj

Ronaldo, Meireles'in suçsuzluğunu facebook hesabından da ilan etti. 52 milyon takipçisi bulunan Portekizli yıldız duvarına "Milli takımdan kaptanım olan Meireles'i çok iyi tanıyorum. Suçlandığı şeyi yapacak bir insan değil. Bütün desteğim ve kalbim onunla" diye yazdı.

DESTEK YAĞDI

Liverpool'dan eski takım arkadaşı Pepe Reina, Portekiz Milli Takımı'ndan hocası Paulo Bento ve Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes de yaptıkları açıklamalarla Meireles'e destek verdi.

REINA: "Onunla konuştuğumda çok üzgün ve sinirliydi, bana  'Neler olduğunu çözemiyorum' dedi. Ben Raul'ün asla hakeme gay diyeceğini ya da ona tüküreceğine inanmıyorum, zaten görüntüleri de dikkatlice izledim. Hakem raporunun doğru olduğunu düşünmüyorum.  Umuyorum ki kendisine verilen ceza bir an önce kaldırılır ve büyük bir yanlıştan geri dönülür."

BENTO: "Tükürme gibi bir eylem içinde bulunduğuna kesinlikle inanmıyorum. Hiçbir şekilde Raul böyle yapacak bir futbolcu değildir. Zaten bildiğim kadarıyla TV görüntülerinde bu durum açıkça görülüyor. Bir an önce bu yanlışlığın düzeltilmesini diliyorum."

GOMES:"Meireles'i çok uzun süredir tanırım. Onun bu tip hareketleri yaptığı gerekçesiyle 12 maçla cezalandırılması beni çok şaşırttı. Oyuncumuza her türlü yardımı yapacağız. Onunla dayanışma içinde olacağız. İsterse hukuki destek de sağlarız."

12 maçın faturası 304 bin TL

Derbide gördüğü kırmızı kartın ardından hakeme gösterdiği tepki yüzünden 12 maç ceza alan Meireles'e bu hareketi oldukça pahalıya malolcak.. Sarı-lacivertlilerden yıllık 3 milyon Euro garanti, maç başı da 10 bin Euro alan deneyimli futbolcu kaçıracağı karşılaşmalar yüzünden yüklü bir gelirden olacak. YAŞANANLARIN ardından 120 bin Euro (284 bin TL) maç başı gelirini kaçıracak olan Meireles, PFDK'nın kestiği 20 bin TL'lik cezayla birlikte 304 bin TL zarara girecek.

Ülkenin imajı da tehlikede

Hakem Halis Özkahya ile mahkemede hesaplaşacağını ifade eden Raul Meireles, hakkını sonuna kadar aramaya kararlı. Özkahya'nın raporunda iddia ettiği gibi hakeme tükürme gibi bir eyleminin kesinlikle olmadığını savunan Portekizli yıldız, derbide yaşananlar ilgili tüm görüntüleri alıp daha önce 2 yıl forma giydiği İngiltere'ye sonra da ülkesine gidecek. Görüntüleri uzmanlara izletecek olan Meireles haksızlığa uğradığını ispat etmeye çalışacak. Ancak bu durum Türkiye'nin ve ülke futbolununu imajını zedeleme tehlikesini de beraberinde getirecek.

(skorer)