Fenerbahçe Mert Hakan Yandaş için TFF'ye gitti!

Fenerbahçe Kulübü, 12 ay mahrumiyet cezası alan kaptanı Mert Hakan Yandaş için Türkiye Futbol Federasyonu'na gitti. Sarı-lacivertlilerin cezada indirim talep ettiği aktarıldı.

GİRİŞ 04.05.2026 16:04 GÜNCELLEME 04.05.2026 16:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, bahis soruşturmasında tahliye edilmesinin ardından Mert Hakan'a 12 ay hak mahrumiyeti cezası vermişti. Fenerbahçe, kaptanına verilen hak mahrumiyeti cezasının ardından harekete geçti.

FENERBAHÇE'DEN MERT HAKAN YANDAŞ İÇİN TFF'YE ÇIKARMA

A Spor'da yer alan habere göre: Fenerbahçe yöneticileri, Mert Hakan Yandaş için bugün TFF'ye gitti. Yöneticilerin, milli oyuncuya verilen 12 aylık hak mahrumiyetinin indirilmesi için görüşmelerde bulunduğu aktarıldı.

Mert Hakan Yandaş, kendisine verilen 12 aylık cezanın ardından dikkat çeken bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'KALEMİMİN KIRILDIĞINI BİLİYORUM'

"Avukatlarım,büyüklerim tahkim sürecini bekle diyorlar.Bir kere günah keçisi olarak seçilmişim.Kalemimin kırıldığını biliyorum. Hakkımda verilen haksız,adaletsiz kararın değişeceğini hiç inanmıyorum ama Allah korkusu olan insanlar olduğuna inanıyorum ve bu yüzden tahkim sonrası detaylı açıklama yapacağım… Umarım benimde bir ailemin olduğunu sadece beni cezalandırmadığınızı düşünürsünüz…"

Fenerbahçe Kulübü de açıklanan cezanın ardından bir açıklama yapmıştı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

'KABUL EDİLEMEZ'

"Kaptanımız Mert Hakan Yandaş hakkında, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 12 ay hak mahrumiyeti cezası kabul edilemez niteliktedir.

Henüz sonuçlanmamış bir ceza yargılaması gerekçe gösterilerek verilen bu disiplin cezası, futbolcumuz açısından telafisi güç zararlara yol açabilecek niteliktedir ve hukuka, hakkaniyete açıkça aykırıdır.

Kulübümüz, sürecin başından bu yana hukukun evrensel ilkelerine ve özellikle masumiyet karinesi ilkesine bağlı bir duruş sergilemiştir. Bu doğrultuda, söz konusu kararın kaldırılması amacıyla TFF Tahkim Kurulu nezdinde gerekli itiraz başvuruları ivedilikle yapılacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, Kaptanımız Mert Hakan Yandaş'ın yanında olduğumuzu bir kez daha açıkça ifade ediyor; sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Bedirhan Altundağ Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Bedirhan Altundağ

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Okuldan mezun olduğundan bu yana medya sektörünün birçok kuruluşunda spor editörü ve spor muhabiri pozisyonlarında çalıştı. Kariyerine Mart 2026'dan beri Haber7.com'da spor editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • OHALde 23 dakika önce Şikayet Et
    Seni Çamura bulayan adamı neden korumaya calisiyorsun FB ?
    Cevapla
  • HAKKI 31 dakika önce Şikayet Et
    FB kala kala bunlaramı kaldı,kaç yıldır FB de ne faydasını görmüş.
    Cevapla
  • abc 34 dakika önce Şikayet Et
    hiç şaşılacak bi durum değil febe bu...sadece gülünür
    Cevapla
  • eskifutbolcu 35 dakika önce Şikayet Et
    Fener Mert Hakana indirim isteyeceğine, testleri pozitif çıkan başkanı istifa etsin. İçinizdeki lekeleri temizleyin
    Cevapla
  • Ali Veli 38 dakika önce Şikayet Et
    Şahıs suç işlediğini İKRAR etmiştir. Şahıs HAPİS cezası almıştır. Buna rağmen Şahsın aldığı 12 AY ceza nasıl KABUL EDİLEMEZ olarak görülmektedir. Şahsın Futbola dönmesi bile MUCİZE dir. Siz neden bahsediyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle