Fenerbahçe-Gaziantep FK maçındaki penaltı kararı gündemde! Trio da pozisyonu çözemedi

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Gaziantep FK arasında dün oynanan maçta konuk takıma verilen penaltı kararı gündem oldu. Penaltı pozisyonu Trio'da da tartışma uyandırdı.

Fenerbahçe-Gaziantep FK maçındaki penaltı kararı gündemde! Trio da pozisyonu çözemedi
Fenerbahçe-Gaziantep FK maçındaki penaltı kararı gündemde! Trio da pozisyonu çözemedi
GİRİŞ 18.03.2026 10:56 GÜNCELLEME 18.03.2026 12:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertliler maçı 4-1 kazandı. Mücadelenin ardından beIN Trio ekibi, maçtaki tartışmalı pozisyonları yorumladı.

Trio ekibi Gaziantep FK'nin kazandığı penaltı ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

İşte yorumlar:

Yusuf'un Levent'e yaptığı faulde kart gerekir mi?

Bülent Yıldırım: Hakem beyazlı oyuncuyu uyarırken Guendouzi oyuna başlamak istiyor. Hızlı başlamaya izin vermemesi doğru. Bu pozisyon net bir sarı kart. Levent rakibin geçerken bu futbol dışı bir müdahale, verilmesi gereken sarı kart atlanmış diye düşünüyorum.

Deniz Çoban: Hakem serbest vuruş yönetimi yapıyor, orada bu kadar çok kullanamaz. Bülent hocamın sarı kart fikrine de katılıyorum.

Bahattin Duran: Bence de Levent'e yapılan faulün karşılığı sarı kart olmalıydı.

Yusuf - Levent pozisyonu (Görüntü beIN SPORTS'tan alınmıştır)

36. dakika | Yiğit Efe'nin Gassama'ya yaptığı müdahale

Bülent Yıldırım: Topa odaklandığı için müsabakanın hakeminin bunu kaçırmış olmasına anlayış gösteririm. Sağ ayakla Yiğit Efe topla oynamış olsa da sol diziyle rakibine temas ediyor. Bu pozisyon bir faul.

Deniz Çoban: Her ne kadar oyuncu topa hamle yapsa da sol diziyle önce rakibini düşürüyor sonra sağ ayağıyla topa dokunuyor. Kolay mı çok kolay değil. Devam demem mümkün değil, açık bir faul var.

Yiğit Efe'nin Gassama'ya müdahalesi (Görüntü beIN SPORTS'tan alınmıştır)

39. dakika | Cherif'in Tayyip Talha'ya müdahalesi kart gerektirir mi?

Bülent Yıldırım: Cherif topa odaklı. Savurduğu ayak rakibine gelmiş olsaydı direkt kontrolsüz faul olur. O kadar doğru bir zamanlamayla topa dokunmayı başarıp ardından da geri çekiyor ki ayağını, sarı kartı gerektiren bir durum söz konusu değil. Kart düşünmem.

Deniz Çoban: Oyuncu topa odaklı ve topa vurmuş. Gayet dikkatli. Faul bile tartışmalı. Sarı kart göstermemesi son derece doğru.

Bahattin Duran: Önce topla oynamış. En doğru karar devammış. Bir faulü de yok gördüğüm kadarıyla. Çok eleştirilecek bir pozisyon değil.

Cherif'in Tayyip Talha ile girdiği pozisyon (Görüntü beIN SPORTS'tan alındı)

49. dakika | Gaziantep FK'nn kazandığı penaltıda karar doğru mu?

Bülent Yıldırım: Açık ve bariz bir elle oynama görmüyorum. Sağlama yapıp bunu VAR'a sunamıyorum. Video hakem odasında bu kadar zamanınız da yok. Dolayısıyla VAR mikrocerrahi yapmıştır. Günahıyla sevabıyla var ya da yok diyemem. Metodolojik olarak yanlış. Bence yok. Sağlama yapmadan VAR'ın müdahalesi gereksizdi.

Deniz Çoban: Bu tür pozisyonlarda VAR'ın kullandığı bir metot var. Ekranı 4'e ya da 2'ye bölüyor. Top bir yerde ele geliyor gözüküyorken diğerinde ele uzak görünüyor. Baştan sona ben VAR izleme tekniğini eleştiririm. Bu ekrana geldiğinde hakeme sadece bir açıdan elle oynamayı gösterirseniz ve hakem de bir açıdan buna ikna oluyorsa ben ikna olmam. Hakemin farklı açılardan kanaate varması lazım. Topta çip olmadığı sürece bunun ele geldiğini kimse kanıtlayamaz. Buna hatalı diyeceğim. 10 tane açıdan izliyorum, yüzde 100 ele değdiğine kanaat getirmiyorum. VAR müdahalesi yanlış.

Bahattin Duran: Ben bu açılarla eline değip değmediğini çözemedim. 2 açıdan penaltı, 4 açıdan değil. Tek açıdan gördü herkes. VAR'ın izlettiği bir açı. O açıdan izletirseniz ve mutlaka karar vereceksiniz derseniz penaltı derim. Bir açımız var. O açı da VAR'ın gösterdiği pozisyonsa penaltı. Ama başka bir açıysa değil. Bu hakemlikle ilgili değil. Pozisyonu çözemedik.

Gaziantep FK'nin kazandığı penaltı pozisyonu (Görüntü beIN SPORTS'tan alınmıştır)

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Nuri 6 gün önce Şikayet Et
    Bu ligde aleyhine penaltı verilmeyen tek takım GS olduğuna göre trio mrio hepsi hikaye.
    Cevapla
  • DAVUDİ 1 hafta önce Şikayet Et
    Süper: TIRNAK PENALTISI ya da TEĞET penaltısı da denebilir
    Cevapla
  • Babavatan 1 hafta önce Şikayet Et
    Tırnak penaltısı bu malum takım oyuncuları kaleci gibi topu keserler kollarıyla elleriyle 15 dakika var bekletir telefon gelir vermeyin deerler fb olunca tırnağa gelip gelmediği dahi belli olmayan pozisyona var hemen penalti verir dikkat edin 1 dakika sürmedi bu pozisyonu inceleneri ama elle kaleci gibi topu kesmeleri 15 dakika sürdü ve verdirmediler gs samsun maci son dakika penaltisi
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    vay be okadar adam çözemedi var çözemedi ama gs güdümündeki gerçekler rumuzlu kişi çözdü helal olsun pes doğrusu.
    Cevapla
  • Gerçekler 1 hafta önce Şikayet Et
    Kabak gibi penaltı. Hayırdır niye bu kadar uzattınız Fener penaltı yapamaz mı, hakemi idam mı edeceksiniz ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle