Hakem hataları Fenerbahçe'nin sabrını taşırdı: MHK'dan derhal bekliyoruz

Süper Lig'de dün akşam Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, hakem hataları ile ilgili bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 02.03.2026 13:28 GÜNCELLEME 02.03.2026 13:58
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, son haftalarda yapılan hakem hatalarıyla sahadaki emeklerinin gölgelendiğini ve bu hataların futbolun adalet duygusuna zarar verdiğini belirten bir açıklama yayımladı.

Sarı-lacivertlilerin sitesinde yapılan açıklamada, "Sezon başından bu yana tüm tartışmaların dışında kalmayı, yalnızca sahaya ve oyuna odaklanmayı tercih ettik. Provokasyonlara kapılmadan, polemik üretmeden, futbolun konuşulmasını istedik. Bu duruşumuz; yalnızca kulübümüz adına değil, Türk futbolunu düşünerek, Türk futbolunun geleceği için daha adil, daha temiz ve daha saygın bir iklim oluşturma sorumluluğunun gereğiydi. Süreci bugüne kadar Federasyonumuzla temas halinde, gerekli girişimleri yaparak ve yapıcı bir diyalog zemini içerisinde yürüttük. Ancak bu sağduyulu ve sahada kalma irademiz, hakkımızın gasp edilmesine rıza göstereceğimiz anlamına gelmez.

Son haftalarda yaşanan ve artık istisna olmaktan çıkan hakem hataları, futbolun adalet duygusuna açıkça zarar vermektedir. Sahada emeğin karşılığının verilmediği her karar, yalnızca bir maçın değil, bir camianın hakkına dokunmaktadır.

Art arda yapılan hatalı hakem kararlarıyla Fenerbahçe’nin emeğini gölgelemeye çalışanlar bilmelidir ki; ses çıkaranın menfaat sağladığı, sessiz ve efendi duranın ise mağdur edildiği bir düzeni kabul etmeyeceğiz. Sahada alın terimizi yok sayan her kararın karşısında duracağız.

Türkiye Futbol Federasyonu ve özellikle MHK’dan süreci en adil ve şeffaf zemine taşıyacak açık ve somut adımların atılmasını derhal bekliyoruz"
denildi.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • trabzon 7 dakika önce Şikayet Et
    Ne demişti Ertuğrul DOĞAN: "Kirlettiğiniz şampiyonluk kupamız orada oldukça da yüzünüz gülmeyecektir.”. Ağlamaya devam ...
    Cevapla
  • anadolu 8 dakika önce Şikayet Et
    şimdi doğruyu konuşursak hep GS konuştu hakem ve federasyon oda gavilli döğüş cünkü federasyon ve mhk hep GS yı destekledi hakemler tüm takımları kıydı en basit osimen her maçta kırmızı görür ama hakemle hep eş geçti bunu ört bas etmek için GS konuştu federasyonda sembolik cezalar verdi para cezası malesef liğ böyle olan gariban Anadolu takımlarına oldu
    Cevapla
  • @işçi@ 13 dakika önce Şikayet Et
    derhal bekliyorlarmış, hacıosmanoğlu koooş
    Cevapla
  • sandimo 13 dakika önce Şikayet Et
    Gerçekten pes. Futbol olarak ne verdinde neyi istiyorsunuz siz ya. Neden her başarıya sahip çıkan insanlarımız başarısızlık anında suçlu arama eğilimine giriyor bir türlü anlamıyorum. Biz de tarafsız olarak izliyoruz maçları. Bu sene FB ye verilen ultimas kimseye verilmedi. Arsız çocukluğu bırakın da artık gerçek sorunlara odaklanın sayın yöneticiler.
    Cevapla
  • Misafir 14 dakika önce Şikayet Et
    Ne oldu hayırdır?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle