Duran'a ülkesinden sert eleştiri: 'Kişiliği yüzünden transferi askıya alındı'

Fenerbahçe ile yolları ayıran Jhon Duran'ın yeni adresi Zenit oldu. Kolombiya basını, yıldız futbolcunun sarı-lacivertlilerden ayrılmasının perde arkasını 3 madde ile açıkladı.

GİRİŞ 10.02.2026 15:06 GÜNCELLEME 10.02.2026 16:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, sezon başında Al-Nassr'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Jhon Duran ile ara transfer döneminde yolları ayırdı. Zenit'e transfer olan Kolombiyalı futbolcuyu Fenerbahçe'den ayrılığa götüren sürece dair ülkesinde çıkan haber dikkat çekti.

NTV Spor'un AS Kolombiya'dan derlediği haberde, Duran'ı Fenerbahçe'den ayrılığa götüren süreç 3 başlıkla şöyle açıklandı:

1- TAKIM ARKADAŞLARINA KARŞI KÖTÜ TUTUM

"Durán’ın antrenmanlarda ve kulüp içindeki özel anlarda sergilediği isteksizlik ve kötü tavır, hiç de olumlu karşılanmadı. Takım arkadaşları onun tepkilerini gördükten sonra, hatta takımın genel uyumunu bozacağı gerekçesiyle kulüpte devam etmemesini bile talep etti.

Her ne kadar Skriniar gibi tecrübeli futbolcular, kulüpte kaldığı süre boyunca onu destekleyip “kendine inanması gerekiyor” dese de, forvet oyuncusunun soğuk ve mesafeli tavrını sürdürmeyi tercih ettiği belirtiliyor. Hatta saha içinde de takım arkadaşlarıyla bir uyum yakalayamadığı fark edildi."

2- FİZİK DURUMU: SAHTE SAKATLIKLAR MI?

"Aston Villa’da yaşananlara benzer şekilde, Durán’ın Türkiye’de de fiziksel rahatsızlıklarını sık sık dile getirme eğilimini sürdürdüğü öne sürülüyor. Bu durum, kulübün sağlık ekibinde şüphe uyandırdı. Çünkü yapılan bazı testler, futbolcunun ifade ettiği ağrı ve rahatsızlıkları doğrulamazken, oyuncu ikinci bir görüş almak için Barcelona’ya gitmek zorunda kaldı. Sonrasında ise bunun bir stres kırığı olduğu açıklandı.

Haberde ayrıca, futbolcunun bu tavırlarının ve davranış biçiminin, Avrupa’da daha büyük bir ligde yer alan bir takıma transfer olmasını da engellediği belirtiliyor. Juventus’un hiçbir zaman ciddi bir ilgisinin olmadığı ifade edilirken, onu yoklayan İtalyan kulüpleri ve diğer bazı takımların da en sonunda transferden vazgeçtiği aktarılıyor. Bunun nedeninin ise büyük ölçüde oyuncunun kişiliği olduğu ileri sürülüyor."

Jhon Duran, Fenerbahçe formasıyla.

3- TEDESCO'YA TEPKİ, BAŞKANA İSE TAMAMEN İLGİSİZLİK

"Son olarak Durán ile Fenerbahçe arasındaki ilişkiyi tamamen kopma noktasına getiren olay, 15 Aralık’ta Konyaspor karşısında yaşandı. Kolombiyalı oyuncu 67. dakikada İsmail Yüksek’in oyuna girmesiyle kenara alındı ve yedek kulübesinin önünden geçerken oldukça sinirli olduğu açıkça görüldü. Hatta teknik direktör Tedesco’nun elini sıkmaması büyük tepki çekti.

Bu olayın ardından kulüp oyuncuyla bir görüşme gerçekleştirdi. Habere göre, Durán, Türkiye’ye geldiğinden beri kulüp başkanı Sadettin Saran da ona adeta bir baba gibi yaklaşarak nasihat vermek, moralini yükseltmek ve kendisini rahat hissettirmek istemişti. Ancak Kolombiyalı futbolcunun tepkisi beklendiği gibi olmadı.

Öyle ki, zamanla başkanın da bu durumdan yorulduğu ve Ruslardan gelen teklif sonrası, umut vadeden ancak bir kez daha hayal kırıklığı yaratan bir oyuncuyla devam etmek yerine transferin önünü açmayı tercih ettiği ifade edildi."

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 3
  • Suluovalı 11 dakika önce Şikayet Et
    Bazen gelen sevindirir, Bazen de giden.
    Cevapla
  • Fehmi 1 saat önce Şikayet Et
    İstenmeden yenen aş ya karın ağrıtır ya baş.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Aslında tam yerine gitmişti. Hayret nasıl oldu bu :)
    Cevapla